Skocz do zawartości

[telefony] Guglowaty Android vs Łindołsowskia Nokia vs Ajphonowski iOs vs Cegły z Geriatrii

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Napisano

HTC One mini. Nie wzialem zwyklego One ze wzgledu na wielkosc... Pewnie bym sie przyzwyczail, ale wtedy tak zdecydowalem. Teraz moze troche zaluje - pelnej alu obudowy, stabilizacji aparatu...

Raczej nie grywam, wiec procek jest OK, wszystko smiga plynnie. 16GB pamieci to nie jakas tragedia, nieograniczony internet i chmura dzialaja calkiem niezle. Rozdzielczosc i kolory sa wiecej niz poprawne. Dzwiek z glosnikow stereo tez OK, nie spodziewalem sie super-mega jakosci, to tylko telefon. Za to sluchawki sa tragiczne, z wlaczonym beats rozsadza mi glowe, dlatego leza gdzies w szufladzie.

Wczesniej mialem HTC 8X. Strasznie duza ramka i kanciaste w odczuciu krawedzie sprawialy, ze okropnie lezal w reku. No i Windows. Niby OK, podobaja mi sie kafelki, w koncu jakas zmiana od iOS/Androida. Nie moge w sumie nic zarzucic... Poza aplikacjami, ktorych jest jak na lekarstwo.

Sluzbowo uzywam Lumii 520  <_<  Windows robi swoje, w miare przyjemnie korzysta sie ze skrzynki, dobra obsluga arkuszy, docow, pdfow... Sprzetowo jednak porazka. Resetuje mi sie przynajmniej dwa razy dziennie... Musze wstukac pin, wiec jak nie zauwaze, to jestem odciety i wszyscy nagrywaja sie na skrzynke. Od jakiegos tygodnia musze odczekac jakies 5 sekund od momentu nacisniecia guzika odblokowania do wlaczenia sie wyswietlacza...Przed tym mialem BlackBerry 8520, jako sluzbowy telefon swietny (mimo, ze to low-end) ale wielkosc wyswietlacza... Bez szans na bezstresowe przegladanie rozbudowanych arkuszy...

Napisano

To się da jeszcze kupić nowe ?? :)

Miałem kiedyś zwykłego Arc ... w dłoni leżał świetnie ... w sumie dobrze go wspominam 

Ale plastik fantastik ... obudowę miał zwyczajnie kiepską.

Sama bez przyczyny pękała nad czujnikiem światła co mi się również przytrafiło, i w moim egzemplarzu źle była spasowana klapka baterii.

Arc S to na swój sposób  telefon , który zapisał się w historii ... ostatni topowy model pod marką Sony Ericsson.

Pozdro

Napisano

Arc S używałem dość długo. Po przejścu na Andka 4, telefonik działał dużo gorzej.Teraz korzysta z niego moja mama, i nie narzeka :)

Napisano

To się da jeszcze kupić nowe ??

W Holandii tak.

Sama bez przyczyny pękała nad czujnikiem światła co mi się również przytrafiło,

Już pękło a telefonik ma trochę ponad miesiąc :D 

Arc S używałem dość długo. Po przejścu na Andka 4, telefonik działał dużo gorzej.

Fakt obecnie jest zainstalowany andek 2,3,4

Przechodzę na Arc S z Ray i muszę powiedzieć że był to dobry wybór. 

Napisano

rc S używałem dość długo. Po przejścu na Andka 4, telefonik działał dużo gorzej.

To fakt coś w tej aktualizacji popsuli :)... to był podstawowy powód dla którego zamiast brać tani abonament bez telefonu wziąłem droższy z telefonem :).

Pozdro

Napisano

teraz na testach mam Samsunga S IV mini - dwa całkiem nieźle taktowane rdzenie robią swoje i z telefonu bardzo przyjemnie się korzysta, nie zauważyłem żadnych opóźnień, ani zwiech. Naprawdę fajny telefonik dla tych co nie lubią wielkich klocków (czyli ja :P )

Napisano

teraz na testach mam Samsunga S IV mini - dwa całkiem nieźle taktowane rdzenie robią swoje i z telefonu bardzo przyjemnie się korzysta, nie zauważyłem żadnych opóźnień, ani zwiech. Naprawdę fajny telefonik dla tych co nie lubią wielkich klocków (czyli ja )

Mamy cos wspolnego, tez nie lubie duzych, wiec wzialem HTC One mini... Wspolnych tez mamy... znajomych LOL.

Czesc Piotrek, pewnie zobaczymy sie w weekend hahah, nie spodziewalem sie, ze tu Cie zobacze  :teehee:

Napisano

Aktualnie posiadam BlackBeryy 8520 Curve. Jeśli ktoś nie ma jakiś specjalnych wymagań względem telefonu to polecam. Bateria trzyma dość długo i jest bardzo prosty w obsłudze. Aparat trochę słaby (2 mpix to troche prehistoria), ale mimo to jestem zadowolony z niego.

Napisano

Aktualnie posiadam BlackBeryy 8520 Curve. Jeśli ktoś nie ma jakiś specjalnych wymagań względem telefonu to polecam. Bateria trzyma dość długo i jest bardzo prosty w obsłudze. Aparat trochę słaby (2 mpix to troche prehistoria), ale mimo to jestem zadowolony z niego.

Nie masz problemow z "touchpadem"? Ja zalatwilem dwa w ciagu 3 miesiecy, dopiero trzeci telefon dzialal >rok. Kilka osob z firmy tez sie na to skarzylo.

• Mod Team
Napisano

Orientujecie się który z obecnych top"owych modeli jest najbardziej audio-friendly? SGS4 gra fatalnie, chciałem sobie sprawić na święta porządne słuchawki ale atakować je z takim źródłem to bez sensu, nosić 2 urządzenia też trochę kicha. 

Napisano

Orientujecie się który z obecnych top"owych modeli jest najbardziej audio-friendly? SGS4 gra fatalnie, chciałem sobie sprawić na święta porządne słuchawki ale atakować je z takim źródłem to bez sensu, nosić 2 urządzenia też trochę kicha.

Moje Beyerdynamic DT770 80 omow na One mini (z tego co wiem, to samo siedzi w zwyklym One) graja glownie gora, a sa to w miare "ciemne" sluchawki. Srodek jest jakis rozmyty, bass gdzies w tyle. Wszystko to bez okropnego Beats, ktory uposiledza wszystko jeszcze bardziej. Nie ma porownania do jakiegos dobrego playera. No ale sa to sluchawki studyjne, ktore wymagaja w miare dobrego zrodla. Ty pewnie myslisz o czyms na miasto etc. 

Napisano

Jeszcze przez trzy, cztery miesiące jakas stara Xperia z Andkiem 2.2 czy 2.3 brrrr. Ale juz na sama myśl o zakupach w marcu micha mi się cieszy :)

• Mod Team
Napisano

Przymierzałem się do AKG K550... ale na co dzień mogą się okazać za duże i nieporęczne i za słabo izolujące od otoczenia, więc jeszcze w odwodzie AKG k619 typowo na miasto i grały najlepiej z tego co miałem okazję przesłuchać w sklepie nie dla idiotów. Berodynamic'ów i reszty zacniejszych producentów nie miałem gdzie posłuchać, chyba trzeba się wybrać do jakiegoś salonu audio, boję się tylko że zabiją mnie śmiechem jak podłączę cokolwiek do sgs4  :P

• Mod Team
Napisano

Aktualnie mam Player Pro + DSP Pack. Najbardziej pasuje mi interfejs, dźwięku nie porównywałem z innymi playerami, w każdym jest lepiej niż na fabrycznym.

Napisano

boję się tylko że zabiją mnie śmiechem jak podłączę cokolwiek do sgs4 

Z cala pewnoscia beda zaciekawieni ;] Nie masz jednak innego wyjscia, testuj na tym, z czego bedziesz korzystal. To najlepsza opcja. 

Oba modele to tylko 32 omy, wiec jakis dobry telefon powinien cos zdzialac.. tylko jaki? ;)

Napisano

Co do słuchawek i najbardziej "muzycznego" telefonu ...

Nie jestem jakimś tam ekstremistą, audiotalibem , czy audiofilskim voodoo ... i nie będę opisywał dźwięku górnolotnymi słowami :) ale ...

Mój HTC One to aktualnie jest najlepiej grający telefon jaki miałem... porównuję między innymi do SE ARC, SE X10, HTC DesireX, SE W850, SE k810 ( jak widać w większości produkty od SE). Zarówno na wyjściu słuchawkowym jak i na wbudowanych głośniczkach.

Co do słuchawek ... chodziłem po różnych punktach handlowych z moim HTC aby wybrać słuchawki pod choinkę ... kręciłem się w okolicy budżetu 300 - 400 zł ...

Po słuchawki wybierałem się bez research`u po forach internetowych aby nie być uprzedzonym do konkretnego modelu.

Jak wytypowałem interesujące mnie modele dopiero o nich czytałem.

Wybór padł na Creative Aurvana Live ... jak zobaczyłem ich cenę to na początku byłem do nich uprzedzony... przecież Creative za 200 zeta nie może zagrać lepiej jak AKG za 400 ... ale jak je odsłuchałem to stwierdziłem ze nie będę płacił 2x więcej za coś co nie oferuje adekwatnego przyrostu jakości wykonania i dźwięku ... :)

Jestem oczarowany tym co usłyszałem za te pieniądze... 

Swoja drogą jak po wytypowaniu modeli zacząłem o nich czytać okazało się że nie jestem sam w ocenie CAL ... powszechnie są uznawane za słuchawki na równi z modelami 2x droższymi ... a po wymianie kabla podobno dostają dodatkowego kopa :).

Dla mnie i moich uszu set HTC One + Creative Aurvana Live to bardzo wysoki poziom reprodukcji dźewięku. 

Dotychczas używane były douszne słuchawki z zestawu HTC One, Creative Infinity oraz Pgilips SHP2500 ...

Aktualnemu zestawowi wszystkie powyższe kombinacje nawet nie mogą wiązać obuwia, co nie zmienia faktu że douszne słuchawki z zestawu HTC to jedne z lepszych dokanałowy jakich używałem.

Pozdro

Napisano

@rzezniol

CALe to sprawdzony sprzet. Za takie pieniadze graja bardzo dobrze. Nie potrzebuja "wybitnego" zrodla zeby pokazac swoje mozliwosci. Dlatego dobrze komponuja sie z telefonami.

Napisano

Apropo sluchawek, ja uzywan nauszne Koss Porta Pro, sluchawki rowniez dobrze wykonane, z bardzo dobrym i czystym dzwiekiem oraz mocnym, niczym glosniki podlogowe - basem. Uzywam je juz kilka dobrych lat, a e tym roku oddalem je do malej modernizacji (wymiana kabla oraz koncowki) i graja jeszcze lepiej. Mam porownanie bo mam jeszcze drugie w puerwotnej wersji Koss Sporta Pro. Ogolnie obydwa modele idealne do sprzetu przenosnego, czesto wybierane jako sluchawki testowe dla magazynu HiFi i Muzyka. Koszt zakupu od 200-400 zl a teraz to juz chyba i taniej, ze wzgledu, ze to juz stosunkowo stary model.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...