PeGie Napisano 16 Października 2013 Napisano 16 Października 2013 No to zapraszam na szkolenie, juz od iOS 6 mozna usuwac fotki z strumienia bezposrednio z telefonu. To jeśli można proszę o szybki opis przyda się
czarusblitz Napisano 16 Października 2013 Napisano 16 Października 2013 A wiec.... iOS 6 - Zdjecia-Strumien zdjec-Edycja- zaznaczasz fotki do usuniecia-Usun (po zaznaczeniu zdjec w prawym dolnym rogu pojawia sie ikonka Usun) iOS 7 - Zdjecia-Moj strumien zdjec-Wybierz-zaznaczasz zdjecia-Usun (ikona z koszem)
demek Napisano 16 Października 2013 Napisano 16 Października 2013 Szkoda tylko, ze dalej jest ulomnym systemem.
Mod Team Maniak Napisano 16 Października 2013 Mod Team Napisano 16 Października 2013 A który nie jest?
demek Napisano 16 Października 2013 Napisano 16 Października 2013 A,ktory jest bardziej ograniczony niz iOS? Bo nie WP ani andek, o starym indows mobile nie bede wspominal bo kazdy obecny mu moze klawisze czyscic.
czarusblitz Napisano 17 Października 2013 Napisano 17 Października 2013 A ja mam inne zdanie na ten temat. Przeszedlem juz wiele systemow od starego Windowsa Mobile, Symbiana po Androida i iOS. iOS wybralem swiadomie, bo to najbardziej stabilny system i mi osobiscie na tym zalezy, a wszystko co potrzebuje i z czego korzystam, system ten ma lub mozna uzbroic w postaci aplikacji z sklepu lub jesli komus malo za pomaca jailbrakea. Natomiast poprzednie systemy byly ok, spelnialy zadanie, ale obsluga oraz notoryczne zawieszanie sie systemu, bylo dla mnie udreka. Android juz jest o niebo lepszy, ale po roku uzytkowania telefon musialem resetowac, bo mulil masakrycznie. Mimo wszystko moim zdaniem Android i iOS to obecnie teraz dwa najlepsze systemy. Obecnie korzystam z iphone 4s oraz nokii e52 do Endomondo ;-)
vitesse Napisano 17 Października 2013 Napisano 17 Października 2013 to jeszcze wszystkich systemow nie przerobiles ;p
Mod Team Maniak Napisano 17 Października 2013 Mod Team Napisano 17 Października 2013 Porównanie iOS do Androida to jak porównanie Foresta Gumpa do Stevena Hawkinga, ale co z tego że iOS jest upośledzony, przynajmniej szybko lata. Android niby ma ogromne możliwości ale muuuli i w codziennym użytkowaniu to irytująca cecha, za każdym razem kiedy chce otworzyć kontakty albo wiadomości czekam 2-3sek, to irytujące. Windows Phone tez ładnie chodzi, jest intuicyjny i wygodny ale ma tyle błędów i wkurzających dziur że mam go dosyć, brak niektórych potrzebnych aplikacji też daje mi się we znaki, albo są ale działają nad wyraz podle. Na tą chwilę android to chyba najlepszy kompromis, po roocie, czyszczeniu i optymalizacji chodzi przyzwoicie + nova luncher i robi się dosyć przyjemnie. Ciekawe jak chodziłby ostatni wypust symbiana na hardware z np. z galaxy s4. Bo o ile pamiętam nokia n8 z 680mhz procesorem płynnie odtwarzała filmy hd a w tym samym czasie telefon z androidem i 1ghz procem przycinał się na tych samych zadaniach. Jeśli google popracuje nad optymalizacją wydajności systemu to zakasują konkurencję definitywnie.
PeGie Napisano 17 Października 2013 Napisano 17 Października 2013 A wiec.... iOS 6 - Zdjecia-Strumien zdjec-Edycja- zaznaczasz fotki do usuniecia-Usun (po zaznaczeniu zdjec w prawym dolnym rogu pojawia sie ikonka Usun) iOS 7 - Zdjecia-Moj strumien zdjec-Wybierz-zaznaczasz zdjecia-Usun (ikona z koszem) Widzę, że sie nie zrozumieliśmy, bo tutaj podajesz jak skasować pojedyncze zdjęcie użytkownik u mnie w pracy ma ponad 1500 zdjęć w jednej z rolek. to znaczy że ma ręcznie zaznaczyć 1500 elementów ?????
czarusblitz Napisano 17 Października 2013 Napisano 17 Października 2013 Poprostu moze usunac caly katalog..., ktory jest w rolce lub galerii zdjec
PeGie Napisano 17 Października 2013 Napisano 17 Października 2013 i właśnie tej opcji nie jestem w stanie znaleźć
tranzystor82 Napisano 18 Października 2013 Napisano 18 Października 2013 Blackberry 9900 + beats 2 GO Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk
czarusblitz Napisano 18 Października 2013 Napisano 18 Października 2013 to jeszcze wszystkich systemow nie przerobiles ;p A gdzie jest napisane ze 'wszystkie'? W kazdym te najwazniejsze opanowane, a reszta nawet nie ma sensu sie zajmowac ;-)
WojtasGCE Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 Porównanie iOS do Androida to jak porównanie Foresta Gumpa do Stevena Hawkinga, ale co z tego że iOS jest upośledzony, przynajmniej szybko lata. Android niby ma ogromne możliwości ale muuuli i w codziennym użytkowaniu to irytująca cecha, za każdym razem kiedy chce otworzyć kontakty albo wiadomości czekam 2-3sek, to irytujące.(...) Zapewnam, że na przyzwoitym telefonie Android nie muli. Mulą przeładowane do granic możliwości (i pamięci wewnętrznej) nakładki producentów. A mistrzostwo świata w tej kategori zdobył, i dzielnie broni, plastikung... ekhm, sorry, Samsung. Producenci ładują do swoich wersji systemu dziesiątki bajerów, z których mało kto korzysta, a system działa przez nie zauważalnie gorzej i wolniej. Sam od jakiegoś czasu używam Nexusa 4 z najaktualniejszą wersją Androida (oficjalną, nie korzystam z custom ROMów) i żadnego laga czy spowolnienia nie zauważyłem. System działa płynnie, a wszystkie funkcje i programy (włącznie z aparatem, galerią i listą widżetów) uruchamiają się w chwili wskazania ikony i działają bez przycięć. Płynność działania Nexusa z czystym Androidem jest porównywalna z iPhone'm. Jeśli dalej miałbym iść takimi porównaniami, jak w cytowanym kawałku wypowiedzi, to do Stevena Hawkinga porównałbym Androida w wykonaniu Samsunga, LG czy Sony i dodatkowo jeszcze obrandowanego przez operatora sieci. Za to czysty Android z Nexusa to taki student grający w akademickiej lidze koszykówki. Jest zaje***cie szybki i sprawny. A że nie potrafi wszystkiego to nie problem, nauczy się (znaczy ściągnie, z Google Play ).
rzezniol Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 Mój punkt widzenia odnośnie "płynności" działania jest stosunkowo prosty ... Jabłko ma tą przewagę nad pozostałymi że optymalizuje soft tylko pod sprzęt zaprojektowany przez siebie ... I zawsze jest to sprzęt z najwyższej pułki ... Android to system dostępny w każdym segmencie cenowym smartfonów i logicznym jest że na niższych pułkach cenowych ze względów na specyfikację muszą mu się przytrafiać lagi. Nie da się oszukać rzeczywistości ... nie ważne który system operacyjny wybierzesz pełnię jego możliwości wykorzystasz tylko na najnowszych sprzętach z najwyższej pułki. Pozdrawiam
dziobolek Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 rzezniol - proste jak drut, tylko że niektórzy niestety tego nie dostrzegają i/lub nie rozumieją bądź nie chcą zrozumieć Android to "otwarty" system multiplatformowy, natomiast iOS jest "mono" i zamknięty. I nie piszcie mi tu o jailbrakeach proszę, bo to żaden argument... Ja tam nie mam żadnych przycięć, mulenia, czy problemów ze stokowym Andkiem na moim HTC One
rzezniol Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 Jakoś mnie to nie dziwi ze na HO wszystko śmiga jak jeszcze miałem HOX`a to też nie miałem najmniejszych zastrzeżeń do wydajności ... Miałem kaprys i wymieniłem na HO ... jeszcze nie widzę różnicy w wydajności ale widzę różnicę w jakości sprzętu HTC One jest świetny Pozdro
dziobolek Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 To był taki mały sarkazm skierowany do tego typu ludzi, co na kompach z Intel 486 chcieli by, aby Win 7 banglał płynnie i bez problemów. Każdy nowy OS ma swoje (niestety rosnące) minimalne, zalecane i optymalne wymagania sprzętowe. Tego się nie przeskoczy, ale co niektórzy by chcieli, żeby Andek był kompatybilny wieki wstecz.
rzezniol Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 W dzisiejszych czasach taki nie będzie żaden system ... w naturze firm jest zarabianie ... Nawet jabłko nie daje ciągłego wsparcia dla swoich urządzeń mimo ze sprzętowo są w stanie uciągnąć nowe funkcje ... Wyszedł nowy iOS7 ... tak dostaną go nawet IP4 ... ale chyba tylko IP5s dostanie wszystkie dostępne nowe funkcje systemu. Niedaleko szukając ... jak wychodziło Sense 4 od HTC to np na takim Desire X nie było wszystkich opcji nakładki ... dla pełnego trzeba było mieć chyba przynajmniej One S. Typowy mechanizm marketingowy ... Pozdro
czarusblitz Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 Jailbrakei nie jailbrakei, ale o tej otwartosci Androida tez juz nie potrafie sluchac. W kazdym razie wszystko co potrzebuje robie na iOS i oczekuje zarowno od systemu i sprzetu przede wszystkim stabilnosci, wsparcia i dobrej optymalizacji.
demek Napisano 20 Października 2013 Napisano 20 Października 2013 Piszacy o plynnosci zapomnieli chyba, ze w ios ta plynnosc jest tylko przez maly przekrecik. Te plynnosci sa dzieki animacji a nie renderowi jak w androidzie czy wp. Jest to ekekt plynnosci a nie plynnosc. I tak mozna wymieniac Telefon i system sa dla uzytkownika, te je ma sie dopasowac do uzytkownika a nie uzytkownik do telefonu/systemu bo apple sie wydaje, ze tak jest najlepiej.
czarusblitz Napisano 20 Października 2013 Napisano 20 Października 2013 No nie zgadzam sie. Podam prosty przyklad... powiedzmy wymyslam jakies tam urzadzenie/produkt oraz do tego urzadzenia oprogramowanie i sprzedaje to. I teraz daje na to gwarancje, ze urzadzenie oraz wspolpracujace z tym oprogramowanie bedzie dzialac, dobrze wspolpracowac. Dajac na to gwarancje trzeba liczyc sie z kosztami. Dajac uzytkownikom mozliwosc "robcie sobie z tym co chcecie" jak mozna dac gwarancje. Kazdy producent/programista chcac zarabiac nie zrobi czegos takiego. Jesli jest mozliwosc ingerencji w cos to trzeba sie liczyc z tym, ze gwarancja zostanie anulowana oraz zawsze trzeba liczyc z roznymi problemami zarowno z urzadzeniem i oprogramowaniem. Kazdy z uzytkownikow wybiera lepsza odpowiadajaca mu droge, ja osobiscie wybieram to co napisalem wczesniej w poscie, nie mam czasu na bawienie sie, kombinowanie i przystosowanie urzadzenia, zeby w koncu dzialalo, bylo stabilne oraz by aplikacje byly kompatybilne.
rzezniol Napisano 20 Października 2013 Napisano 20 Października 2013 Wojny systemowe iOS vs. Android Nikon vs. Canon Etylina vs. Diesel Każde rozwiązanie ma swoje plusy i swoje minusy. Nikt nikomu nie nakazuje wgrywać jailbrake uzyskiwać prawa root czy wgrywać costum rom`y... bez tych modyfikacji na każde urządzenie nadal mamy gwarancję ... Jednemu się nie chce kombinować innemu chce ... jednak nie możesz zaprzeczyć że iOS nawet jakbyś bardzo chciał nie daje możliwości wgrania żadnego oprogramowania alternatywnego. Póki co nie mam zamiaru wgrywać żadnych alternatyw do mojego HO ... ale jak tylko najdzie mnie taka ochota czy znudzi mi się Sense, to nie mam ograniczeń ... W jabłku dostajesz to co jabłko chce ci dać i nic ponad to ... W androidzie możesz wybrać goły system w Nexusach ... systemy z nakładkami od producentów lub ze źródeł niezależnych ...sprzęt w niemal dowolnej konfiguracji technicznej i niemal dowolnym zakresie cenowym ... Reasumując każdy kupuje takie buty jakie mu pasują Pozdro
demek Napisano 20 Października 2013 Napisano 20 Października 2013 rzezniol Generalnie to nie jestem fanem androida i nigdy nie bylem. Wolalem i wole WM...ale to juz umarla platforma, niestety. A z braku laku padlo na androida. czarusblitz Ja nie mowilem o rootach, zmianie softu na niebrandowy, modowany rom itd. W andku jak nie pasuje interfejs to jest 20 innych do wyboru bez straty gwarancji, bez roota i cudow na kiju. Nie pasuje to sie zmienia. Chce wlasne mapy w telefonie? iOS to oferuje? NIE. A symbian, bada, WM czy android potrafia i nie ma to nic wspolnego z modowaniem. I znow mozna tak bez konca.
czarusblitz Napisano 20 Października 2013 Napisano 20 Października 2013 Oczywiscie zgadzam sie z wami, ale czy to wszystko dziala poprawnie lub czy wogole dziala? Wystarczy wejsc na jakiekolwiek forum i poczytac z czym ludzie sie borykaja. Sam zreszta tego doswiadczylem, owszem wszystko mozna, ale na nexusie aplikacja odpali a przy tej samej wersji andka na galaxy juz nie. I jak system wyglada po roku uzytkowania, jeden wielki smietnik. Tak jak pisalem wczesniej, dla mnie osobiscie za duzo zabawy z tym wszystkim. Kazdy wybiera to co komu odpowiada i tak porownujac uzytkuje iOS i robie z nim wszystko to co wiekszosc znajomych robia z Andkiem. Zeby wglebic sie bardziej w pewne aspekty to trzeba miec juz czas, checi i troche wiedzy... Oczywiscie zgadzam sie z wami, ale czy to wszystko dziala poprawnie lub czy wogole dziala? Wystarczy wejsc na jakiekolwiek forum i poczytac z czym ludzie sie borykaja. Sam zreszta tego doswiadczylem, owszem wszystko mozna, ale na nexusie aplikacja odpali a przy tej samej wersji andka na galaxy juz nie. I jak system wyglada po roku uzytkowania, jeden wielki smietnik. Tak jak pisalem wczesniej, dla mnie osobiscie za duzo zabawy z tym wszystkim. Kazdy wybiera to co komu odpowiada i tak porownujac uzytkuje iOS i robie z nim wszystko to co wiekszosc znajomych robia z Andkiem. Zeby wglebic sie bardziej w pewne aspekty to trzeba miec juz czas, checi i troche wiedzy... Z reszta nie ma co dyskutowac, bo takich dyskusji bylo juz wiele, a mimo wszystko znajduja sie zwolennicy tego i tego. ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.