Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 14

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W sumie wczoraj... km może nie wiele, głównie kręcenie się po różnych nierównościach ;) I sprawdzenie w praktyce, pod obciążeniem, czy "wszystkie przerzutki działają" - zmienia się bez większych problemów... dziś na razie plany, dam znać co wyjdzie ;) 

Napisano

42 km. Chciałem nabijać więcej jeżdżąc po pilskim lotnisku, ale wiatr niestety wygrał i wygonił mnie dalej.

Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2

Napisano

To jednak wyszło tak rano z młodym na lody i do pobliskiego rowerowego popatrzeć na opony ;) jakieś 4 km zrobione, teraz wieczorem miało być więcej, test oświetlenia w nocy, ale deszcz nam skrócił wyprawę, także tylko szybki test wszystko świeci, widać nas i my widzimy drogę... a przez wspomniane opady też wyszło tylko 4 km

Napisano

nooo już coraz lepiej idzie....

Zakupiłem koło pod tarcze, czyli przód będzie po majówce już na tarczy :)))

Komplet Avid BB5+koło przód = 178zł z przesyłkami więc chyba nie jest źle.Koło oryginalne od Krossa tyle, ze na tarcze.Trochę jednak powinno wytrzymać :)

Ok.30KM po terenie z kumplem :D Super się śmiga, a jutro pogoda ma być wręcz bajeczna, czyt. dużo lepsza niż dziś ;P

Napisano

Dobrze, że przedwczoraj wypucowałem rower, zrobiło się miejsce na nałożenie świeżej warstwy błota, dzisiaj z młodym jakieś 6 km po błocie, kałużach kamieniach, zjazdy podjazdy, po prostu terenowe szaleństwo ;) 

• Mod Team
Napisano

Wczoraj po pracy wyskoczyłem rowerem na miasto trochę się odstresować. Napęd od jakiegoś czasu chodzi mi bardzo nieprzyjemnie, ale biorąc pod uwagę ponad 7kkm przebiegu i mniej pedantyczną z mojej strony dbałość o niego w porównaniu do lat poprzednich to ma prawo. Po powrocie zabrałem się za smarowanie łańcucha żeby choć trochę poprawić pracę tegoż cholerstwa. Zgodnie z technologią, po kropelce na każde ogniwko ;) Potem kilka obrotów pedałami do tyłu żeby się olej rozszedł. Kręcę, a łańcuch w jednym miejscu obciera o wózek przedniej przerzutki. Co jest kurna?! Zębatka środkowa - jajo! Niemożliwe! Przyglądam się i widzę, że brakuje dwóch alu śrub trzymających zębatki! Całe szczęście, że z roweru wróciłem rowerem, a nie karetką. Dwie pozostałe śruby też były luźne. Z ciekawości sprawdziłem zębatki w rowerze brata, przykręcone tymi samymi alu śrubami Tokena. Wszystkie cztery były zupełnie luźne! Wniosek - alu śruby w tym miejscu się nie sprawdzją i mogą stanowić poważne zagrożenie.

Napisano

Dzięki za info, bo miałem właśnie zainwestować w kolorowe, alu śrubki do korby.

Dzisiaj z kumplem 30, po okolicznych ścieżkach i lekkie ogarnięcie napędu.

Napisano

Dzisiaj 62 km ze średnią 28,5 km/h (na rowerze mtb)  :) Mimo małego wiatru pobiłem chyba moją najlepszą średnią w tym roku :)

Napisano

Wymiana detki (3 w tym sezonie :/ ), czyszczenie i smarowanie napedu. Pozniej spokojne 29km po parku i niespodziewany udzial w rajdzie charytatywnym po WPKiW w Chorzowie. Ktos z forum moze tez uczestniczyl?

A, no i pękło wreszcie pierwsze 100km :P

Napisano

Hohoh, dziś prawdziwy trip :P pierwszy w tym sezonie. Odwiedziłem Rewę i zobaczyłem kilometrowy cypel. Od drzwi do drzwi 86 km w 4h. To mi się udało. Nie czuję jakiego wielkiego zmęczenia, ale jutro trasa lasem 45km więc będzie ciężko. No to teraz trip na Hel :D

Napisano

55KM ( rekord tegoroczny ! )

Asfalt i teren....W okolicach wszystkie bary co normalnie zamknięte pootwierane, pełno motocykli i ogółem ludzi, zaraz było jakoś tak przyjemniej.W nogi nawet tak nie weszło, co w dupę, a najbardziej lędźwie ;P Nie mogę teraz wysiedzieć przed kompem :D

Napisano

24km z czego jakieś 15 w terenie, potem standardowe mycie, bo miałem chyba z kilogram błota :D potem smarowanie łańcucha Finish Line Chain coś tam...

Send with my HTC Sensation XL

Napisano

Ja sobie o godz 22 po lesie testowałem nową lampkę Magicshine mj 872 :-D

Poprostu mega :-D Dzikie świnie przebiegły przede mną myślałem że zawału dostane :P

Wysłane z mojego GT-7100 SAMSUNG Galaxy Note 2. za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Coś koło 20 km z młodym, w padające mżawce, błocie, kałużach, odwiedziliśmy też jeden rowerowy... duuużo dziś ludzi, my tylko tak oponki pooglądać ;)

Było super... rozkręcamy się ;)

Tak przy okazji po czym poznać że kończą się klocki w tarczówkach? Są jakieś typowe objawy czy jak? Będę wdzięczny za wszelkie wyjaśnia im bardziej łopatologiczne tym lepiej, a może jakieś fotki? ;) hehe 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...