Sansei6 Napisano 30 Kwietnia 2013 Napisano 30 Kwietnia 2013 W sumie wczoraj... km może nie wiele, głównie kręcenie się po różnych nierównościach I sprawdzenie w praktyce, pod obciążeniem, czy "wszystkie przerzutki działają" - zmienia się bez większych problemów... dziś na razie plany, dam znać co wyjdzie
Smalldg Napisano 30 Kwietnia 2013 Napisano 30 Kwietnia 2013 42 km. Chciałem nabijać więcej jeżdżąc po pilskim lotnisku, ale wiatr niestety wygrał i wygonił mnie dalej. Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2
dziobolek Napisano 30 Kwietnia 2013 Napisano 30 Kwietnia 2013 W trzech rowerach przerobiłem zwykłe błotniki na "Longboard"
Sansei6 Napisano 30 Kwietnia 2013 Napisano 30 Kwietnia 2013 To jednak wyszło tak rano z młodym na lody i do pobliskiego rowerowego popatrzeć na opony jakieś 4 km zrobione, teraz wieczorem miało być więcej, test oświetlenia w nocy, ale deszcz nam skrócił wyprawę, także tylko szybki test wszystko świeci, widać nas i my widzimy drogę... a przez wspomniane opady też wyszło tylko 4 km
wojszat95 Napisano 30 Kwietnia 2013 Napisano 30 Kwietnia 2013 nooo już coraz lepiej idzie.... Zakupiłem koło pod tarcze, czyli przód będzie po majówce już na tarczy )) Komplet Avid BB5+koło przód = 178zł z przesyłkami więc chyba nie jest źle.Koło oryginalne od Krossa tyle, ze na tarcze.Trochę jednak powinno wytrzymać Ok.30KM po terenie z kumplem Super się śmiga, a jutro pogoda ma być wręcz bajeczna, czyt. dużo lepsza niż dziś ;P
kociol2011 Napisano 30 Kwietnia 2013 Napisano 30 Kwietnia 2013 Smarowanie łańcucha oraz skromne 10 km szosa
Slawomir90 Napisano 30 Kwietnia 2013 Napisano 30 Kwietnia 2013 A ja dzisiaj też takie skromne 4km z groszami do biedro i z powrotem. Ludzi od skubańca w samym sklepie jak i na drogach.
Sansei6 Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 Dobrze, że przedwczoraj wypucowałem rower, zrobiło się miejsce na nałożenie świeżej warstwy błota, dzisiaj z młodym jakieś 6 km po błocie, kałużach kamieniach, zjazdy podjazdy, po prostu terenowe szaleństwo
Mod Team Odi Napisano 1 Maja 2013 Mod Team Napisano 1 Maja 2013 Wczoraj po pracy wyskoczyłem rowerem na miasto trochę się odstresować. Napęd od jakiegoś czasu chodzi mi bardzo nieprzyjemnie, ale biorąc pod uwagę ponad 7kkm przebiegu i mniej pedantyczną z mojej strony dbałość o niego w porównaniu do lat poprzednich to ma prawo. Po powrocie zabrałem się za smarowanie łańcucha żeby choć trochę poprawić pracę tegoż cholerstwa. Zgodnie z technologią, po kropelce na każde ogniwko Potem kilka obrotów pedałami do tyłu żeby się olej rozszedł. Kręcę, a łańcuch w jednym miejscu obciera o wózek przedniej przerzutki. Co jest kurna?! Zębatka środkowa - jajo! Niemożliwe! Przyglądam się i widzę, że brakuje dwóch alu śrub trzymających zębatki! Całe szczęście, że z roweru wróciłem rowerem, a nie karetką. Dwie pozostałe śruby też były luźne. Z ciekawości sprawdziłem zębatki w rowerze brata, przykręcone tymi samymi alu śrubami Tokena. Wszystkie cztery były zupełnie luźne! Wniosek - alu śruby w tym miejscu się nie sprawdzją i mogą stanowić poważne zagrożenie.
DEVILEK Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 Dzięki za info, bo miałem właśnie zainwestować w kolorowe, alu śrubki do korby. Dzisiaj z kumplem 30, po okolicznych ścieżkach i lekkie ogarnięcie napędu.
Gość Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 Dzisiaj 62 km ze średnią 28,5 km/h (na rowerze mtb) Mimo małego wiatru pobiłem chyba moją najlepszą średnią w tym roku
TrzecieKolo Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 Zalogowałem się na forum rowerowe po paru miesiącach przerwy Sezon już na dobre rozpoczęty, to i postów czytać i pisać się będzie
Malec Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 Wymiana detki (3 w tym sezonie :/ ), czyszczenie i smarowanie napedu. Pozniej spokojne 29km po parku i niespodziewany udzial w rajdzie charytatywnym po WPKiW w Chorzowie. Ktos z forum moze tez uczestniczyl? A, no i pękło wreszcie pierwsze 100km
Shootee Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 Hohoh, dziś prawdziwy trip pierwszy w tym sezonie. Odwiedziłem Rewę i zobaczyłem kilometrowy cypel. Od drzwi do drzwi 86 km w 4h. To mi się udało. Nie czuję jakiego wielkiego zmęczenia, ale jutro trasa lasem 45km więc będzie ciężko. No to teraz trip na Hel
wojszat95 Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 55KM ( rekord tegoroczny ! ) Asfalt i teren....W okolicach wszystkie bary co normalnie zamknięte pootwierane, pełno motocykli i ogółem ludzi, zaraz było jakoś tak przyjemniej.W nogi nawet tak nie weszło, co w dupę, a najbardziej lędźwie ;P Nie mogę teraz wysiedzieć przed kompem
sredniaq Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 24km z czego jakieś 15 w terenie, potem standardowe mycie, bo miałem chyba z kilogram błota potem smarowanie łańcucha Finish Line Chain coś tam... Send with my HTC Sensation XL
przemot Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 16km po dość kiepskim asfalcie w mocno pagórkowatym terenie Tapatalk Xperia Mini Pro
dymcio111 Napisano 1 Maja 2013 Napisano 1 Maja 2013 Ja sobie o godz 22 po lesie testowałem nową lampkę Magicshine mj 872 :-D Poprostu mega :-D Dzikie świnie przebiegły przede mną myślałem że zawału dostane Wysłane z mojego GT-7100 SAMSUNG Galaxy Note 2. za pomocą Tapatalk 2
jasinski21444 Napisano 2 Maja 2013 Napisano 2 Maja 2013 Czyszczenie i smarowanie : Napędu Bębenka i zapadek Sterów Serwis SR Raidona 25,68km ze średnia 24,5 km/h oraz Max prędkością 58,8km/h
MokryxD Napisano 2 Maja 2013 Napisano 2 Maja 2013 Odwiedziłem "ukochany" sklep rowerowy, aby zakupić dętkę i łyżki. Następnie pomagałem koledze zrobić własny bacik.
Sansei6 Napisano 2 Maja 2013 Napisano 2 Maja 2013 Coś koło 20 km z młodym, w padające mżawce, błocie, kałużach, odwiedziliśmy też jeden rowerowy... duuużo dziś ludzi, my tylko tak oponki pooglądać Było super... rozkręcamy się Tak przy okazji po czym poznać że kończą się klocki w tarczówkach? Są jakieś typowe objawy czy jak? Będę wdzięczny za wszelkie wyjaśnia im bardziej łopatologiczne tym lepiej, a może jakieś fotki? hehe
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.