Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 14

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dotarła do mnie zamówiona rama Author Traction. Nawet Żona - na codzień zwalczająca mój nałóg rowerowy, jak widać nieskutecznie, stwierdziła, że jest piękna. Nawiasem mówiąc sama przytachała ramę w wielkim pudle od meridy big nine z poczty ;). Więc rzuciłem się do przekładania osprzętu. Na dziś zostały jeszcze przerzutki, regulacje i dopieszczanie.

Napisano

Wyjazd rano "wiosną" a powrót w śnieżycy.... no i 100 km pyknęło ;)

Mi żona nie przytargała całej ramy, tylko jakiś CX-80... zobaczymy jak to działa, po obiadku popsikam maszynę ;)

Napisano

Tylko nie smaruj tym napędu, to się nie nadaje. Najwyżej do usunięcia brudu i rdzy...

Wyjazd rano "wiosną" a powrót w śnieżycy.... no i 100 km pyknęło ;)

Mi żona nie przytargała całej ramy, tylko jakiś CX-80... zobaczymy jak to działa, po obiadku popsikam maszynę ;)

Napisano

Pojechałem po całości, zobaczymy... na razie oczyściło i chyba choć trochę zabezpieczyło przed dzisiejszym śniegiem... piękna jazda.. tylko na okularach przydały by mi się wycieraczki... rower bieluśki był powrocie ;)

Napisano

10 km w śnieżycy.Ogólnie wbrew pozorom dobrze się jeździło,ale śnieg padający w oczy okropnie przeszkadzał.

Napisano

Mam w końcu tylną lampę z prawdziwego zdarzenia.

IMG_20130207_114458.jpg

IMG_20130207_114334.jpg

Hybryda składa się z:

• Obudowy -> stara lampka zasilana z dynama
  • Diody czerwonej 1W zamocowanej w elemencie z chińskiej czołówki
  • Driver (ma 2 tryby migające i 1 ciągły) z chińskiej lampki przedniej o nieznanych parametrach (zasilał 5 ledów 5mm, założyłem, że każda dostawała 20mA)
  • 2 baterie AAA, przylutowane na sztywno bo koszyk nie mieścił się do środka
  • Uchwyt z wielkiej lampy przedniej specialized (była napędzana 4 bateriami R20) przypięty do samej lampki 2 opaskami

Kąty lampki i sztycy idealnie się zgrywają, dzięki czemu nie świecę w błotnik ani w niebo, co zdarzało się z moimi poprzednimi konstrukcjami. Trzyma się bardzo dzielnie nawet na krzywej drodze z kostki. No i jest przepisowy odblask, także do obowiązkowego wyposażenia roweru brakuje jedynie hamulców.

Przy okazji zostałem mile zaskoczony kiedy jadąc na uczelnię zobaczyłem załatane dziury w jezdni.

Napisano

dzisiaj tylko 21km

wiatr brrrr

a tak prezentują się naklejki na ramie

P1060468.JPG

Ojej... Ale piękny rowerek... Czy ten rowerek był choć raz użyty? Wygląda jak dziewica... ;-)

Dziś doszły zakupy rowerowe. Puki co założyłem 2 nowe oponki Schwalbe Racing Ralph :)

Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2

Póki co daj znać, jak się sprawują :-) zmieniłem Michelinki na Alberciki Schwalbe 2,4, ale może to błąd... ;-)

2,5 h na trenażerze ;)

Yesss!!! To jest to!!! W taki śnieg z trzy godzinki spinningu dobrze zrobi na humorek :-)

Napisano

No ja wczoraj odebrałem rowerek i zrobiłem pierwsze 10 km od niepamiętnych czasów... Dzisiaj też się wybieram, pomimo nie specjalnej poogody. :)

Napisano

Póki co daj znać, jak się sprawują :-) zmieniłem Michelinki na Alberciki Schwalbe 2,4, ale może to błąd... ;-)

Dziś się przejechałem do pracy, śniegu było po drodze miejscami do kostek nóg, trochę szalałem bo dawno na rowerku nie siedziałem :D na prostej fajnie się jechało stabilnie, ale jak za ostro i szybko skręcałem to 2x przednia mi się uślizgnęła :P

Oddałem rower koledze do zrobienia bo nie mam weny dłubać.... :-| a zacznę jeździć konkretniej myślę że pod koniec marca, byleby śniegu nie było i deszczu, wtedy bardziej poznam opony.

Napisano

przejazd przez kilka ulic i lasek bielański w śniegu po piasty na slickach 1.5 :teehee: Fajnie, ale takie tempo, że wyprzedził mnie gościu, który sobie biegał :woot:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...