venom2000 Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 Znikł śnieg pojawiło się szkło na drogach :verymad: wymiana dętki w tylnym kole :icon_mrgreen:
Sansei6 Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 U mnie dziś już mokro a nie szklanka, ale jazda prawie jedną ręką, bo prawa boli, chyba ponaciągane nieco mięśnie przez ten wczorajszy ślizg...
Grzesiekk Napisano 5 Lutego 2013 Napisano 5 Lutego 2013 54,9km na stacjonarce i wkradałem się do top10 bikestats na Luty 2013 (na chwile dodania treningu) (gregu)
Sagitt77 Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Dotarła do mnie zamówiona rama Author Traction. Nawet Żona - na codzień zwalczająca mój nałóg rowerowy, jak widać nieskutecznie, stwierdziła, że jest piękna. Nawiasem mówiąc sama przytachała ramę w wielkim pudle od meridy big nine z poczty . Więc rzuciłem się do przekładania osprzętu. Na dziś zostały jeszcze przerzutki, regulacje i dopieszczanie.
llancer Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Złożyłem rower po dojściu rano hamulców http://pokazywarka.pl/gxfvkm/ i przejażdżka + foteczki,Jeszcze tylko okleić do konca amorek.
Sansei6 Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Wyjazd rano "wiosną" a powrót w śnieżycy.... no i 100 km pyknęło Mi żona nie przytargała całej ramy, tylko jakiś CX-80... zobaczymy jak to działa, po obiadku popsikam maszynę
dymcio111 Napisano 6 Lutego 2013 Napisano 6 Lutego 2013 Dziś doszły zakupy rowerowe. Puki co założyłem 2 nowe oponki Schwalbe Racing Ralph Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2
Sagitt77 Napisano 7 Lutego 2013 Napisano 7 Lutego 2013 Tylko nie smaruj tym napędu, to się nie nadaje. Najwyżej do usunięcia brudu i rdzy... Wyjazd rano "wiosną" a powrót w śnieżycy.... no i 100 km pyknęło Mi żona nie przytargała całej ramy, tylko jakiś CX-80... zobaczymy jak to działa, po obiadku popsikam maszynę
Sansei6 Napisano 7 Lutego 2013 Napisano 7 Lutego 2013 Pojechałem po całości, zobaczymy... na razie oczyściło i chyba choć trochę zabezpieczyło przed dzisiejszym śniegiem... piękna jazda.. tylko na okularach przydały by mi się wycieraczki... rower bieluśki był powrocie
Grzeniu Napisano 7 Lutego 2013 Napisano 7 Lutego 2013 10 km w śnieżycy.Ogólnie wbrew pozorom dobrze się jeździło,ale śnieg padający w oczy okropnie przeszkadzał.
zackass1 Napisano 8 Lutego 2013 Napisano 8 Lutego 2013 Mam w końcu tylną lampę z prawdziwego zdarzenia. Hybryda składa się z: Obudowy -> stara lampka zasilana z dynama Diody czerwonej 1W zamocowanej w elemencie z chińskiej czołówki Driver (ma 2 tryby migające i 1 ciągły) z chińskiej lampki przedniej o nieznanych parametrach (zasilał 5 ledów 5mm, założyłem, że każda dostawała 20mA) 2 baterie AAA, przylutowane na sztywno bo koszyk nie mieścił się do środka Uchwyt z wielkiej lampy przedniej specialized (była napędzana 4 bateriami R20) przypięty do samej lampki 2 opaskami Kąty lampki i sztycy idealnie się zgrywają, dzięki czemu nie świecę w błotnik ani w niebo, co zdarzało się z moimi poprzednimi konstrukcjami. Trzyma się bardzo dzielnie nawet na krzywej drodze z kostki. No i jest przepisowy odblask, także do obowiązkowego wyposażenia roweru brakuje jedynie hamulców. Przy okazji zostałem mile zaskoczony kiedy jadąc na uczelnię zobaczyłem załatane dziury w jezdni.
Robinson777 Napisano 8 Lutego 2013 Napisano 8 Lutego 2013 dzisiaj tylko 21km wiatr brrrr a tak prezentują się naklejki na ramie Ojej... Ale piękny rowerek... Czy ten rowerek był choć raz użyty? Wygląda jak dziewica... ;-) Dziś doszły zakupy rowerowe. Puki co założyłem 2 nowe oponki Schwalbe Racing Ralph Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2 Póki co daj znać, jak się sprawują :-) zmieniłem Michelinki na Alberciki Schwalbe 2,4, ale może to błąd... ;-) 2,5 h na trenażerze Yesss!!! To jest to!!! W taki śnieg z trzy godzinki spinningu dobrze zrobi na humorek :-)
KaGie Napisano 8 Lutego 2013 Napisano 8 Lutego 2013 No ja wczoraj odebrałem rowerek i zrobiłem pierwsze 10 km od niepamiętnych czasów... Dzisiaj też się wybieram, pomimo nie specjalnej poogody.
Robinson777 Napisano 8 Lutego 2013 Napisano 8 Lutego 2013 Zrobiłem dziś 5 km moim brudnym rowerkiem po półrocznej przymusowej przerwie :-) tego mi było trzeba, choć tchu zabrakło... :-)
dymcio111 Napisano 8 Lutego 2013 Napisano 8 Lutego 2013 Póki co daj znać, jak się sprawują :-) zmieniłem Michelinki na Alberciki Schwalbe 2,4, ale może to błąd... ;-) Dziś się przejechałem do pracy, śniegu było po drodze miejscami do kostek nóg, trochę szalałem bo dawno na rowerku nie siedziałem na prostej fajnie się jechało stabilnie, ale jak za ostro i szybko skręcałem to 2x przednia mi się uślizgnęła Oddałem rower koledze do zrobienia bo nie mam weny dłubać.... :-| a zacznę jeździć konkretniej myślę że pod koniec marca, byleby śniegu nie było i deszczu, wtedy bardziej poznam opony.
Grand231 Napisano 8 Lutego 2013 Napisano 8 Lutego 2013 Wczoraj 1,5 h na trenażerze a dziś 2 h siłowni
Sansei6 Napisano 8 Lutego 2013 Napisano 8 Lutego 2013 Współczuję ludziom na chodnikach... musiałem kawałek przejść... ślisko, na rowerze tak nie czuć... choć ciekawe uczucie, jak tylne koło zapada się w śniegu...
venom2000 Napisano 9 Lutego 2013 Napisano 9 Lutego 2013 Czyszczenie sztycy,zdjęcie siodła i założenie nowego(carbon i tytan od Fizika),jeszcze tylko test siodła na śniegu
lesieque Napisano 9 Lutego 2013 Napisano 9 Lutego 2013 przejazd przez kilka ulic i lasek bielański w śniegu po piasty na slickach 1.5 Fajnie, ale takie tempo, że wyprzedził mnie gościu, który sobie biegał
grigri2 Napisano 9 Lutego 2013 Napisano 9 Lutego 2013 Najpierw czyszczenie i smarowanie, później 21 km pół na pół teren i ścieżki, na koniec znowu czyszczenie.
Matrix2312 Napisano 9 Lutego 2013 Napisano 9 Lutego 2013 Czyszczenie napedu, jeszcze zostało smarowanie .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.