Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 14

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj po 2-tygodniach przerwy: 26,89km - lotnisko-jaworze-wapienica-lotnisko x3 i do domu :)

lukaszs a mnie brakuje płaskiego terenu, czasem męczą już te górki - o ile wdrapywanie się po nich jest ok, o tyle zjazdy już mnie tak nie bawią...

Napisano

Dziś poświęciłem pół godziny na idealne ustawienie kąta kierownicy. Efekt - aż nie chciało się rąk z niej ściągać, taka poprawa komfortu ;) I przede wszystkim - ból nadgarstka minął.

+ 2 godziny jazdy w terenie lekko pofalowanym

dzisiaj w końcu sztorm ustał i dało się o poranku spokojnie wyruszyć w teren

46km droga i ścieżka rowerowa

zastanawiam się jeszcze nad zmianą sztycy na taką

http://allegro.pl/sz...2597814804.html

lub jakieś inne uwagi

Mam NEX D3, bardzo komfortowa:) Chociaż ja dałem 120zł, nie 250 jak w linku. Chyba, że ten elastomer podwaja wartość... bo w mojej go brak. Są jeszcze NCX - aluminiowe, lżejsze i z dwiema spreżynami (NEX ma pantograf z plastikowymi osłonkami, NCX jest bez)

Napisano

Dzisiaj po 2-tygodniach przerwy: 26,89km - lotnisko-jaworze-wapienica-lotnisko x3 i do domu :)

lukaszs a mnie brakuje płaskiego terenu, czasem męczą już te górki - o ile wdrapywanie się po nich jest ok, o tyle zjazdy już mnie tak nie bawią...

Jazda po płaskim to żadna atrakcja.

Napisano

Konkretne mycie generalnie całego roweru, ale wiadomo najlepiej umyłem serce roweru - napęd :)

Chyba to dopiero któryś raz na przełomie kilku sezonów co tak porządnie wyczyściłem napęd :P Wziąłem się o 16 a skończyłem o 19.30 ! łańcuch - jak nowy !

Zrobiło się ciemno więc zostawiłem rower na budowie, nawet nie jechałem już nim do domu bo łańcuch jeszcze cały od wody był itp. Jutro idę po rowerek i nasmaruję łańcuch :D Aż teraz nie będę nim jeździł pewnie albo tak ostrożnie bo tak się namęczyłem przy czyszczeniu :P

Napisano

Dzisiaj wymierzyłem odległość otworów w wewnętrznym wózku. Połamany idzie do superaśnego spawania :teehee: Ten wymiar mi się przyda... :thumbsup:

Już kilka dni bez roweru, a nogi opuchnięte jeszcze po ostatnich treningach.

Napisano

Też umyłem napęd i przy okazji urwało mi się linkę przerzutki tylnej... stara była, należało się jej :icon_mrgreen: tzn. przerzutka ucieszy się z nowej linki.

Napisano

Pojeździłem nieco po mieście, chciałem zobaczyć jak tam sytuacja z rękawiczkami na jesień/lato - koniecznie z palcami ale jakoś jeszcze chyba nie sezon... kupił bym w necie ale nie wiem jaki mam rozmiar łapy.... zobaczę jeszcze, chyba, ze ktoś poleca coś niezbyt drogiego? O dzisiejszych stratach napisałem gdzie indziej.. a km... hmm z 10.... ale i tak potwierdziłem sobie, jak szybko w godzinach szczytu mogę jeździć rowerem i przeskoczyć z jednej części miasta w drugą ;)

Coś mi wywala śledzenie tematów?!

Napisano

Cały dzień deszcz leje, nie sprzyja to rowerowaniu... Zrobiłem serwis tylnej piaście i wyczyściłem drugi łańcuch, który niedługo zastąpi obecny.

Podliczyłem ile w ostatnim miesiącu wydałbym na serwis, gdybym nie robił wszystkiego sam... 505zł, nie licząc pomiaru geometrii 150zł :teehee:

Napisano

spinka założona

teraz tylko pobawić się z jej rozpinaniem

napęd porządnie wymyty i nasmarowany czerwonym FL, zobaczymy jak się sprawdzi

drobna regulacja tylnej przerzutki i jest git

jutro jak pogoda pozwoli to w teren wyruszam

a i w końcu sprowadzili mi baterie do tylnej lampki

co za sklepy żeby przez tydzień nie można kupić baterii :wallbash:

dzisiaj tylko 5km po zakupy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...