Skocz do zawartości

[zamykanie] tematów, czemu ma służyć ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

właśnie zostały zamknięte dwa moje tematy

jeden dotyczący kół (fakt że sprzed kilku miesięcy), ale właśnie odebrałem złożone koła i mógłym napisać o wadze, o kołach, jak się sprawują

może jakaś pomoc dla potomnych by była.

drugi temat zamknięty o piastach. po co zamykać temat? lepiej żeby kolejna osoba mająca na ich temat pytanie stworzyła nowy?

czy chodzi o to żeby było 10 tematów po 3 posty o tym samym? stawiamy na jakość czy ilość?

Napisano

miałem dziś/wczoraj dwa zamknięte, ale zostały otworzone (poprosiłem o to)

no właśnie, kolejny zamknięty temat.

z jednej strony

temat jest martwy dłużej niż miesiąc

przecież to nie jest tak, że po miesiącu nikt już nie przyjdzie z podobnym/tym samym problemem.

tak, można zgłosić temat do otworzenia, ale czy to nie daje podwójnej roboty modom? (zamykanie, otwieranie), a użytkownikom tylko przeciąga sprawę

(czasem ktoś się śpieszy przed zamknięciem sklepu i czeka na info :) )

• Root Admin
Napisano

Doświadczenie pokazuje, że nie:). Moderatorzy i admini są dosyć często na forum i widzą raporty. Cieszymy się, że martwisz się o nas i o to ile mamy roboty, ale bardzo dużo osób wykorzystuje pewne tematy do 'nabijania' postów.. Z tym trzeba walczyć. Odrobina cierpliwości jeszcze nikomu nie zaszkodziła.

Napisano

A ja mam taką skromną propozycje, ażeby czas ten wydłużyć do roku, ew. sześciu miesięcy.

Miesiąc bez aktywności w temacie wcale nie czyni go martwym, ktoś go jeszcze może odkopać, dodać coś od siebie, wtedy znów wywiąże się konwersacja. Co innego jak taki temat sobie leży zakurzony rok gdzieś w zakątkach forum i rzeczywiście nikt już tam nie zagląda.

Paradoksalnie takie zamykanie tematów może prowadzić do większego bałaganu, aniżeli gdyby były otwarte, ale to tylko imho.

Pozdrawiam.

Napisano

Doświadczenie pokazuje, że nie:). Moderatorzy i admini są dosyć często na forum i widzą raporty. Cieszymy się, że martwisz się o nas i o to ile mamy roboty, ale bardzo dużo osób wykorzystuje pewne tematy do 'nabijania' postów.. Z tym trzeba walczyć. Odrobina cierpliwości jeszcze nikomu nie zaszkodziła.

mi tu chodzi o zamykanie tematów gdzie nikt przez jakiś czas nie pisał, tam nie ma nabijania.

(a na nabijanie nabijacze pewno znajdą swoje sposoby ;) )

• Root Admin
Napisano

Jest ustawione na 170 dni z automatu. Jeżeli moderator sam zamyka wcześniej, to już z nim trzeba rozmawiać.

Jeżeli postonabijacze znajdą jakieś inne sposoby, wtedy my będziemy z nimi walczyć. W tej chwili mają ograniczone możliwości.. I będziemy te możliwości ograniczać

• Mod Team
Napisano
Miesiąc bez aktywności w temacie wcale nie czyni go martwym, ktoś go jeszcze może odkopać, dodać coś od siebie, wtedy znów wywiąże się konwersacja

Masz rację sprawdź jednak co się dzieje w dziale np. Rowery/ramy. Każdy zaczyna swój temat o wyborze rowerów do x zł. Często gęsto pojawiają się dwa takie same tematy obok siebie. Zamiast dodać posta w już istniejącym, wolą tworzyć nowe. Jesteśmy coraz bardziej leniwi i nie chce nam się szukać. Wysiłek związany z napisaniem nowego tematu pod siebie i liczenie, że ktoś podejmie za nas decyzję jest łatwiejsze niż zagłębienie się w forum i znalezienie wielu przeciwstawnych często opinii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...