Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne]zmiana klamki

buryzenek96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Najwidoczniej klamka BL-M445 może służyć także do innych celów niż spowalnianie. Jakby się dokładnie przyjrzeć - hmm , otwieracz do butelek ?

Napisano

Mam 445 z tarczami 160 mm i śmieję się z tych "przerażających" wizji kulawego hamowania. Wg mnie nie brakuje im niczego, ani mocy, ani modulacji, a porówanie do innych (teoretycznie) mocniejszych, mam. I mi osobiście bardziej pasuje kształt klamik z 445tek niż wyższych modeli shimano. A servo to kiszka, zbędna zupełnie moim bardzo skromnym zdaniem.

Napisano

Myslę o wymianie,bo mam cieknące klamki.Przy każdym hamowaniu trochę oleju mi ubywa.

Więc klamka BL-445 będzie współpracować z zaciskiem m596?Czy odczuję aż tak wielką różnicę w sile hamowania bez tego servowave?

• Mod Team
Napisano

Rożnica w hamowaniu będzie na pewno, hamulec będzie słabszy ale poza tym wszystko ze sobą powinno pasować. Choć nie wiem jak ze skokiem klamki będzie, jeżeli średnice tłoków sa podobne to nie będzie problemu.

• Mod Team
Napisano

A nowa 445 nie będzie kosztowała tyle co naprawa tej co masz? Jeżeli cieknie klamka to prawdopodobnie wymiana tylko jednej czy kilku uszczelek i po kłopocie.

Napisano

Komplet klamek m445 kosztuje dokładnie 100zł.W obecnych klamkach mam rozwalone gwinty od śrub,sam nie wiem jakim cudem,Zorientowałem się po pierwszym od nowości odpowietrzaniu że śruby nie chcą się wkręcać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...