Skocz do zawartości

[do 7000] Jaki rower MTB z FOXem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Może napisz do Canyona to zatrudnią Cię jako głównego inżyniera/projektanta...

troszkę inaczej intencję zapytania odebrałem ;)

Napisano
Może napisz do Canyona to zatrudnią Cię jako głównego inżyniera/projektanta...

Moze zacytujesz też tą część swojej wypowiedzi ... nie będż taki cwany ...

Napisano

Nerve jeździ świetnie według bikeradar.

Nerve jeździ do dupy według właściciela (byłego), znanego na emtb.pl.

Wniosek I - z papieru można se najwyżej powróżyć.

Wniosek II - co rider to opinia, więc nawet jak się przejedziesz, będzie jeździł źle/dobrze tylko według ciebie.

Ważne, że podpasował właścicielowi i tyle.

Napisano

Na razie to ten właściciel nawet go chyba nie objeździł więc trudno pisać o podpasowaniu, chyba że liczy się tylko wygląd i osprzęt ...

Napisano

sol ale jest też 2 użytkowników na emtb którzy bardzo chwalą konstrukcje ;) i zgodzę się z Tobą że co rider to opinia.

A pamiętasz jak ludzie jechali po moim rowerze... i co się okazało w górach w zeszły weekend ? wszystkie negatywne opinie można włożyć między bajki bo rower świetnie podjeżdżał pomimo mojej nie najlepszej kondycji ostatnio a zjeżdżał jak szatan z prędkością naddźwiękową :) dając mi dużo frajdy z jazdy :D

Napisano

Ale to jest oczywiste, że co osoba to opinia. Gdyby było inaczej, istniałaby jedna idealna geometria i koniec. Zero eksperymentów, zero kombinowania, zero POSTĘPU! To, że jednemu dana rama kompletnie nie pasuje, nie znaczy, że dla drugiej osoby nie może być świetna.

Napisano

Dajcie chłopakowi spokój. Już dawno chcieliście, żeby napisał co kupił... jak nie chciał powiedzieć to było źle.. jak w końcu wrzucił foty to też niezadowoleni. Jego sprawa co wybrał i życzę wielu bezawaryjnych km :)

Napisano

@Obes Wierzysz we wszystko, co piszą? Trzeba do wszelkich artykułów, testów podchodzić z pewnym dystansem. Przestałem czytać, co prawda polskie, gazety odkąd wciskają każdemu 29era. Bo mała kicha to wieeeelkie zło.

Napisano

Nie widać żadnych różnic w konstrukcji wahacza ... między 2011 i 2012

Czy wierzę ? ta gazeta generalnie chwali Canyony i Cube więc jeśli ganią to wierzę ;) zauważ , że generalnie rower chwalą, jednak niektórzy byli by nim zawiedzeni ...

Napisano

Są już 2 Strive w Polsce a trzeci jest w drodze więc zapraszam na testy chętnie użyczę roweru w celu sprawdzenia właściwości jezdnych ;)

Myślę że pozostali dwaj właściciele też chętnie użyczą swoich rowerów.

Napisano

Niemieckie rowery, niemiecka gazeta. Ciężko, żeby nie chwalili swojego.

Tak w ogóle, w tym tekście nie chodzi przypadkiem o to, że tył pracuje zauważalnie bardziej "miękko" niż przód? Z niemieckiego nie jestem orłem, ale właśnie takie wrażenie odniosłem.

Napisano

Gratuluje wyboru! Fajnie, że fox z przodu. Gdyby to nie był główny wymóg zawarty nawet w temacie to może jednak wybrałbyś Treka ex 6?;) W każdym razie mocy w korbie życzę.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam. A może mi doradzicie co do 10000pln mogę kupić fajnego.Full.190cm.Wg.100kg. Już miałem kupić Hai Bike Sleek SL - Rower.com.pl - sklep rowerowy ACTIVA , rowery mtb, akcesoria rowerowe, tandemy, cruisery ale już nie było ramy dla mnie. Bardzo mi pasował. Szkoda:). Czy w tej kwocie i podobnych param. co w linku znajdę coś???Proszę o radę

Napisano

To może spojrz w stronę 29era jakiegos. Przy tym budzecie masz swietną konstrukcję jaką jest Niner RIP9... Poza tym Pivot mach 5.7C i jeszcze Mondraker Foxy. Te dwa ostatanie pod warunkiem ze 140mm skoku to nie za duzo dla Ciebie. No i ja tak całkowicie od siebie to bym popatrzył w stronę któregoś z wyższych modeli Trance ;)

No chyba że koniecznie ma być 100mm skoku to mój post można całkowicie zignorować ;)

Napisano

Witam. A może mi doradzicie co do 10000pln mogę kupić fajnego.Full.190cm.Wg.100kg. Już miałem kupić Hai Bike Sleek SL - Rower.com.pl - sklep rowerowy ACTIVA , rowery mtb, akcesoria rowerowe, tandemy, cruisery ale już nie było ramy dla mnie. Bardzo mi pasował. Szkoda:). Czy w tej kwocie i podobnych param. co w linku znajdę coś???Proszę o radę

Zależy do czego.

Jeżeli do AM:

np. http://www.horizonbikes.com/bikes/item/commencal/meta-am3.html

Jeżeli do maratonów lub zapierniczania po ścieżkach:

np: http://ww2.bikekatalog.pl/2012//rowery/122/Cannondale.Rz.One.Twenty.1/

http://www.porebarowery .pl/5159,produkt.html (312 jest tańszy, ale ma gorszy damper i osprzęt - imo warto doinwestować)

A najlepiej jakbyś dołożył i kupił prawdziwy sprzęt dla dużego pana, a nie jakiegoś za przeproszeniem jamnika.

http://www.horizonbikes.com/bikes/item/pivot-cycles/mach-429.html

Napisano

Osobiście mając 10000zł szkoda by mi było to wydać na Kellys'a. Nie, że są one złe ale za tą kwotę ja patrzyłbym w stronę Scott'a, Lapierre, Cannondale

Na allegro jest piękny LOOK tyle, że hardtail.

Olej ten post jeśli nie przywiązujesz wagi do prestiżu firmy ; )

Napisano

Osobiście mając 10000zł szkoda by mi było to wydać na Kellys'a. Nie, że są one złe ale za tą kwotę ja patrzyłbym w stronę Scott'a, Lapierre, Cannondale

Na allegro jest piękny LOOK tyle, że hardtail.

Olej ten post jeśli nie przywiązujesz wagi do prestiżu firmy ; )

ZA 6500ZŁ do wzięcia nie 10000:)

A co powiecie na Kross-a Earth 2.0???W sumie fajny osprzęt ma i to za niewielkie pieniądze(8000zł)???

Napisano

Earth był testowany, bodaj w Bikeboard. U mnie skreśla go mocowanie dampera, praktycznie wykluczające możliwość włączenia/wyłączenia platformy podczas jazdy.

W budżecie zmieści się też pewnie jakiś Cube AMS, być może na 29. Sugeruję pobiegać po sklepach i poprzymierzać, a gdzie dadzą - pojeździć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...