Skocz do zawartości

[pedały] SPD Shimano Deore XT

ammisiek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeździj i obserwuj czy dalej nie pęka. W międzyczasie dokup nowy element. Może nawet nowy ci przez sklep sprowadzą, tylko drogo może być. Może się da zespawać to gdzieś?

Napisano

hmmm nie wiem ale to chyba aluminium i nie wiem czy to da się jakoś tak zwyczajnie spawać. No ale chyba kupie za 50 pln jakieś używane 520 i podmienie element. Chociaż patrząc na to to nie ma to chyba jakoś zbytnio wpływu na wpinanie wypinanie. Wydaje mi się (albo źle myślę) że w najgorszym wypadku może odpaść ten "dzyndzek" co osłania sprężynę. Jednak mocowanie bloku nie powinno się uszkodzić(chyba)

Napisano

Ten element raczej Alu nie jest ... bloki są twarde alu by się pod nimi poddało

Weź magnes i sprawdź ...

Jak pedały są nowe masz paragon wal na gwarancje a nie kombinuj.

Pozdro

Napisano

dzięki chłopaki. Jest tylko taka jedna sprawa. W niedziele mam maraton to jeszcze bym chciał na nich pojechać. Pedały kupowałem przez allegro to jak mam to załatwić? Skontaktować się ze sprzedawcą i pokazać mu w czym jest problem czy jak. Może i to głupie pytanie ale jestem zielony w tych sprawach :)

Napisano

Łatwiej - mimo wszystko, bo sprzęt jest nowy a wiadomo że sprawy reklamacyjne budzą często "wonty" sprzedawców - byłoby reklamować pedały nowe/nieużywane.

Pierwszy raz widzę by pękł ten element w shimano, jest stalowy i musi znieść bardzo dużo w czasie eksploatacji pedałów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...