Skocz do zawartości

[Wspólne Wypady]

TomekW

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

gdybym wiedział na pewno, że ktoś z was bikerów na taką pielgrzymkę by się pisał to może i bym pojechał na te parę dni, nawet tym lajtowym tempem :-)

a gdyby jeszcze coś bardziej profesjonalnego i np. do Rzymu, bo i takie organizuję to już full wypas, tylko wiadomo, że wtedy i pieniążki większe...

Napisano

Do Częstochowy jadę na pewno, do Dębowca chyba- podobno jak się sypnie pogoda, to jest hardcore, można spytać gościa z którym wracałem z Przemyśla jak to wszystko przebiega ;) Był w 2005 roku- w galerii jest na kilku fotach.

Napisano

Do Częstochowy jezdziesz z Solidarnoscią WSK czy tym klubem Alpin ( link do tego wyjazdu dał Maly ) ??

400 zl za wyjazd do Czestochowy to chyba troche duzo , cos mi sie wydaje . Ale to oni jakas inna trasa jada ...chyba ...nie wiem ;)

JA bym sie pisal ;) zalezy tez od terminu ;)

Napisano

więc ja tak samo :-)

wstyd się przyznać ale jeszcze nigdy w Częstochowie w klasztorze nie byłem więc...

Wrócilibyśmy razem pociągiem czy coś tam się jeszcze wymyśli

Ps. też u mnie wszystko zalezy od terminu ale na razie jestem optymistycznie do tego nastawiony

Ps2. bardzo bardzo ciekawie wygląda ta górska piegrzymka do Dębowca

Napisano

Mozna wrocic pociągiem albo tym autokarem , o ktorym pisal Miciu (50 zl czy ile )

Mozesz cos dokaldniej powieedziec o tej pielgrzymce ?

Wiesz ja tez nie bylem . Przed maturą mialem jechac ale jakos wyszlo inaczej .... postanowilem jechac po egzaminach i chce to teraz wcielic w zycie :)

Napisano

No więc co do Pielgrzymki do Częstochowy to byłem z WSK. Koszt jak już wspomniałem, to ok. 90 złotych. Od zaufanych ludzi wiem, że w tym roku mają to być 4,5,6 dzień sierpnia. Początek Pielgrzymki to Msza u Bernardynów o 6 rano i wyjazd ok. 7:30. Pierwszy dzień, to ok.135 km i nocleg w gimnazjum w Wiślicy. Dzień drugi podobny dystans i nocleg w gimie w Janowie ok. 40 km od Częstochowy. Dzień trzeci to dojazd do celu, Msza w Kaplicy z Obrazem i Droga Krzyżowa na wałach. Ok godz 13-14 wyjazd i tu jest kilka możliwości: pociąg, na rowerze lub wynajętym autokarem (ok.50) z ty, że rowery trzeba by jakoś zabezpieczyć przed obiciem, bo wracają w raczej kiepskich warunkach. Co do bagażu, to zależy jak będziemy wracać. Jeśli pociągiem, lub autokarem, to bierzemy normalny plecak, śpiwór i karimate, bo nie musimy tego na plecach targać, wszystko jedzie samochodem, do tego podręczny bagaż w małym plecaku, albo według własnego pomysłu. Jeśli kogoś najdzie na powrót rowerem, to niestety bagażnik i sakwy są niezbędne. Ostatnio było coś koło 130 osób i jechaliśmy w grupach po jakieś 30. Ja jechałem ze znajomymi więc spoko było :) Wiadomo- codziennie msza wieczorem, a tak to luzacko.

fd00b1dcd8929880m.jpg

tutaj przybliżona trasa. A i w cenie jest 1 czasem 2 gorące posiłki dziennie.

Napisano

no ja się pisze ;]

ekipa sie zbierze i może być fajnie tylko dlaczego na stronie którą podał Mały wychodzi do Częstochowy jakieś 600km bo jedzie się 6 dni a na tej 300km ;]

Napisano

Ta dłuższa jest dosyć ciężka, bo jedzie się chyba przez Zakopane, Wadowice i coś tam jeszcze- nie wiem dokładnie, więc nie będę mieszał. Zresztą na stronie głownej jest mapka :)

Napisano

jedziecie na to?

bo ja byłbym chętny ;]

ale jechał bym bezpośrednio do Wiśniowej rowerkiem

chyba, że pojadę na papieża...

Napisano

W sumie, to wiele zależy od pogody. A w sobotę będzie jeszcze wyjazd z Nowinami, ale krótszy bedzie i nie wiem, czy właśnie z nimi nie pojadę, bo na noc do roboty idę ;) . Chociaż od 6 rano moze do wieczora zdarzymy 80 kilosów machnąć ;)

Napisano

Ja jestem z krosna a raczej o okolic i szukam maniaków do wspolnych wypadów !! na razie zaczynam swoja przygode z rowerami:) W najblizszych dniach mam zamiar kupic licznik i kaska !!

Napisano

Zadko uczestnicze w takich zorganizowanych wypadach . Co to za jazda z tymi Nowinami ? :) Jakas dłuzsza trasa czy piknik rowerowy , jak to kiedys bywało ?

Napisano

No też bym chciał sie dowiedziec co nieco na ten temat :). Nigdy nie byłem na takim wyjeździe. Gdzie w ogóle coś pisze o tym, o terminach ?

Napisano

Z Nowinami to raczej lajtowa jazda, od 60-100 km nawet, bocznymi drogami i terenem, jak dla mnie to trochę za często robią postoje i czasem zjawiają się ludzie kompletnie nie przygotowani do jazdy na rowerach typu "makro". Wyjazdy są spod redakcji na Kraszewskiego- zbiórka o 8.45 i trzeba mieć ze sobą numer Pesel. Byłem w tym roku tylko raz, niestety nie dało się więcej, ale to była porażka- zlot ludzi ok. 60 nie mających pojęcia o jeździe, ale ostatnio było już lepiej. Kolejny wyjazd ma być w przyszłą sobotę 10. i tak co dwa tygodnie. Info bedzie w piątkowych Nowinach w zapowiedziach imprez na weekend.

Napisano

Z masą są lekkie problemy organizacyjne, ale trzeba lookać na i ch stronke, link gdzieś wyżej dawałem.

Jutro wyjazd spod Nowin do Dzikowca i tam ognisko-ok. 60 km.

Napisano

no fajnie by bylo gdyby masa byla bo sie wybieram.

na razie lecze lydke bo sobie troche nadwyrezylem chyba ( po 2 miesiacach przerwy pojechalem w trase 70km, dokladniej do Rzeszowa :/ i jak jezdze to mnie pobolewa wiec odpoczywam)

Napisano

W przyszłą niedzielę tj. 18. czerwca organizowane jest spotkanie rowerzystów na Maternówce. Jeśli byłby ktoś chętny, to zapraszam o godz. 9:00 pod nasz sławny pomnik. Ja bedę jeśli pogoda będzie w miarę normalna.

Napisano

A co to za spotkanie ? Mozesz cos wiecej na ten temat powiedziec , ewentualnie jakis link albo cos ? :D

Mozna sie wybrac , ja bede jak bedzie pogoda i troche czasu , bo ostatnio go brak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...