Skocz do zawartości

[pedały] Wpinane platformy

knocker

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Od 10 lat jeżdżę w spd shimano... czasami jednak zdarza mi się wyskoczyć na rowerze w trampkach, gdyż ludzie się dziwnie patrzą jak stukam butami sidi w markecie gdy kupuję wodę. Szukam wpinanych pedałów z niedużą platformą aby jakoś w miarę wygodnie podróżowało się też w trampkach bo jazda na spd w normalnym obuwiu to masakra. Zastanawiam się nad Crank Brothers Candy ale sam nie wiem czy odczuję różnicę. Co polecacie w cenie do 320zł ?

Napisano

Od 10 lat jeżdżę w spd shimano... czasami jednak zdarza mi się wyskoczyć na rowerze w trampkach, gdyż ludzie się dziwnie patrzą jak stukam butami sidi w markecie gdy kupuję wodę. Szukam wpinanych pedałów z niedużą platformą aby jakoś w miarę wygodnie podróżowało się też w trampkach bo jazda na spd w normalnym obuwiu to masakra. Zastanawiam się nad Crank Brothers Candy ale sam nie wiem czy odczuję różnicę. Co polecacie w cenie do 320zł ?

Tak jak Ty jeździłem kilka lat w spd i potem chcialem zmienić pedaly na inne. Długo się wahałem, w koncu padło na time z control. Już do spd nie wrocę....

Napisano

Witam.

Shimano robiło kiedyś grupę DX pod BMX/FR grupy już nie ma ale bardzo fajny platformy zostały.

Testowałem i jedyny minus to waga.

Zaletą jest to że pedały są porównywalne do wysokich grup.

Co do nakładek to fajna sprawa. Ja zawsze je na wyprawach stosuje kiedy "po bułki" trzeba pojechać. Tylko że miękkie są pod stopą.

pozdrawiam

xMekpx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...