Skocz do zawartości

[Amortyzator] SPINNER REASON AIR RLC czy SR Suntour Raidon X3

gad

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Spinner jest dużo lżejszy od Raidiona. Cenowo także jest na korzyść Spinnera. Ale jak jest z działaniem to nie pomogę, bo nie jeździłem na tych widełkach.

Napisano

popatrz na spinera jak ma wysoki pałąk dolnych goleni (fi goleni 28,6mm)czyli jest bardzo wiotki

Suntour ma dużo stabilniejszą konstrukcje i golenie 32mm

a i większym skokiem łatwiej dużą mase wyhamować na dobiciu

Napisano

jest to naprawde prosta czynność(trzeba tylko ostrożnie zbić dolny pierscień łożyska aby go nie pogiąć)i rurke aby go prosto nabić wię operacja kończy się u mechanika samochodowego :thumbsup:

i szlifierka aby sterowke przyciąć

Napisano

Mechanika nie jest mi obca, tylko jeszcze tego nie robiłem i boje się aby czegoś nie uszkodzić. Może jest gdzieś poradnik z fotkami jak to robić krok po kroku ?

Napisano

Gwiazdkę nabijasz tak, że po przycięciu rury, wkręcasz w gwiazdkę jakaś śrubę z tym gwintem (nie tą od gwiazdki bo ją obtłuczesz) i kładziesz gwiazdkę na rurze. bierzesz młotek, trzymasz śrubę tak żeby gwiazdka była prosto i wbijasz powoli (młotkiem w śrubę). Wbij ją tak żeby było 1-2 cm "luzu" nad gwiazdką. Przynajmniej ja tak wbijałem i się trzyma bez problemów. Tylko uważaj żeby prosto wbić bo wyprostować nie jest łatwo.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Jeszcze nie kupiłem żadnego amortyzatora, ale ostatno dowiedziałem się w dobrym serwisie rowerowym, że do mojej wagi bardziej odpowiedni i mniej awaryjny będzie amortyzator ze sprężyną.

Napisano

Czy ktoś może używa tego Spinnera Sw7. Czy to dobry wybór opłaca się go brać? Poszukuję właśnie takiego amortyzatora ze względu na starszą ramę skok 80mm, piwoty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...