holdegron Napisano 14 Kwietnia 2012 Napisano 14 Kwietnia 2012 Witam Po ostatnich oględzinach mojego łańcucha (Connex 904) stwierdziłem że już trochę naciągnięty. Z ciekawości porównałem go do starego Connexa 808 z przebiegiem 4kkm. Nie zdziwiłem się zbytnio widząc że ósemka jest w lepszym stanie po 4 tysiach niż dziewiątka po dwóch... Tytułem eksperymentu założyłem ósemkę do napędu dziewiątkowego - kaseta HG50. Pomimo większej szerokości łańcucha napęd pracuje poprawnie. Zmiana biegów jest troszkę słabsza ale może to wynikać ze zużycia ósemki. Generalnie nie odczułem negatywnych efektów takie mariażu. Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie ? Pozdrawiam, Bobby
descanting Napisano 14 Kwietnia 2012 Napisano 14 Kwietnia 2012 no to hulaj jak działa, żyć nie umierać Może kaseta się zjedzie trochę szybciej, jednak łańcuch jest szerszy. 9-cio rzędówka ma coś 6,6 mm, 8-ka więcej. Skoro akceptujesz gorsza zmianę przełożeń którą odczuwasz ale jednak rower jedzie, to jeździj. Ze świadomościa jednak że tak być nie powinno i pewnie taki łancuch + kaseta 9 wzajemnie wykończa się znacznie szybciej Na twoim miejscu, Gdybym miał starą kasetę i stary łancuch w tej konfiguracji to bym chyba jeździł
Obes Napisano 14 Kwietnia 2012 Napisano 14 Kwietnia 2012 Pomimo większej szerokości łańcucha napęd pracuje poprawnie. Zmiana biegów jest troszkę słabsza ale może to wynikać ze zużycia ósemki. Generalnie nie odczułem negatywnych efektów takie mariażu. Jeśli słabsza zmiana biegów nie jest negatywnym skutkiem to co jest ?
Andrew Napisano 14 Kwietnia 2012 Napisano 14 Kwietnia 2012 Trochę bez sensu jest się pchać w łańcuch ósemkowy. Rower MTB służy do szaleństw, a nie dostojnej jazdy po mieście, z szybkością zmiany biegów jak w 20 letnim automacie opla. Jeżeli szukasz trwałego rozwiązania, kup Campę C9. Ten łańcuch jest nieco szerszy od Shimano 9s, ale nie zauważyłem żadnych problemów ze zmianą biegów.
rzezniol Napisano 14 Kwietnia 2012 Napisano 14 Kwietnia 2012 Andrew a co masz do automatów Opla ?? Przypomne tylko ze jak 20 lat temu opel miał 4 biegi w automacie to VW smigał dalej na 3 biegach Z własnego doświadczenia wiem (mam 16`to letniego Opla z automatem) że przecietny nawet 20`letni sprawny automat szybciej znika ze skrzyzowania i szybciej zmienia biegi od przeciętnego kierowcy z manualem. Koniec OT A w temacie ... dla mniue pogorszona zmiana przełożeń to wystarczający powod aby nie zakładać łańcucha 8 na kasete 9. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.