Skocz do zawartości

[Korba] Stuki na korbie, suporcie .

Dombekkk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich ! Przeszukałem całe forum i nie znalazłem za wiele tematów które by mi pomogły w mojej usterce. Mianowicie chodzi o dziwny stuk w korbie (Korba shimano Deore XT fc-m770) co 360 stopni występuje stuk. Wyeliminowałem stuki w pedałach bo podczas zmiany ich stuk nadal występuje. Proszę o pomoc, co zrobić i co jest przyczyną! Z góry dzięki !!!

Napisano

To już inna kwestia. Teraz powiedz, co już zrobiłeś, inaczej mogę Ci jedynie powtórzyć to, co już znalazłeś. Pamiętaj też, że to wcale nie musi być korba.

Napisano

Bo to raczej nie będzie korba tylko suport zewnętrzny, prawdopodobnie coś dostało się do łożysk albo powstały na nich luzy - szczególnie narażona na szybkie padanie jest prawa miska.

Napisano

Próbowałem dokręcić plastikową śrubę na 1nm i przy samym ramieniu na 15nm i jakos ciagle to samo. Ale cały stuk można tak jakby wyczuć tylko w prawym ramieniu, może to będzie podpowiedź dla kogoś :)

Napisano

W takim razie zbyt wiele nie zrobiłeś. Przeczytaj, co napisałem w temacie, do którego podałem wcześniej link i kombinuj dalej. A równie dobrze to może być suport, sztyca, siodełko... i tak dalej, i tak dalej.

Napisano

Wszystko już wyeliminowałem. Dzięki bardzo za wszystko ! Jak jeszcze dzisiaj rozkręcę to powrzucam zdjęcia, może wtedy byś coś poradził :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...