Korneliusz Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 ok, a alternatywy dla tego kryptonite'a nie bedzie? ogolnie mysle tez, ze wystarczy.. a ten filmik, to istna masakra, 3cia akcja to kpina po prostu.
kazafaza Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 Ja uzywam Kryptonite S2 i moj rower jest nadal moj, najlepiej jest uzywac u-lock'a do zabezpieczenia tylnego kola z rama a do tego dodatkowo dobra linka na przednie kolo(z tego co sie naczytalem to zlodzieje z reguly zostawia rower ktory ma rozne rodzaje zapiec, glownie dlatego ze nie nosza calego "arsenalu" do roznych typow blokad) Oczywiscie o zmianie spinki do sztycy nie trzeba wspominac? Ewentualnie inny ciekawy patent pomagajacy uchronic sie przed zlodziejami to Zefal Rock'n'Roll http://www.zefal.com/en/locks/81-lock-n-roll.html <-pozwalaja na odpiecie kola tylko jesli rower jest przechylony o ponad 90* wzgledem podloza. A jesli zamierzasz zostawiac rower czesto przypiety w miescie to postaraj sie o odpowiedni "kamuflaz" - tasma elektryczna przez srodek ramy, jesli masz rdze na rowerze i nie zagraza ona Twojemu bezpieczenstwu - tez pozostaw celem zniechecenia... POZDRo-:ver i zycze zeby Wasze rowery pozostaly Wasze! p.s.:
MikeSkywalker Napisano 20 Kwietnia 2012 Napisano 20 Kwietnia 2012 Od niedawna mam Kryptonine Evolution Mini LS, takie o: Nie wiem po co dali "mini" w nazwie, bo jest naprawdę duży (24 centymetry długości). Ciekaw jestem jak wygląda "nie mini" Przyznam że jak zapnę nim rower za ramę, to od razu jakoś mi lżej na sercu. Długość ramienia wystarcza w zupełności, nie miałem jeszcze takiej sytuacji żeby zabrakło Sprzęt na lata. Dzięki za link, jakoś nie zauważyłem tego modelu Kryptonite, oglądałem dziś w sklepie w Rzeszowie, mam farta bo facet sprzedaje na allegro więc cenę będę miał świetną, jeszcze nie wiem czy wezmę Evolution Mini LS czy Series 2 bo ciężko wybrać ale ten Evolution Mini LS jest świetny, długość podejrzewam wystarczająca a zamek jest nieco mniejszy niż w serii 4STD no i waga sporo mniejsza niż np modelu Evolution 4STD. W rozmowie dowiedziałem się też że ostatnio bardzo dużo u-locków się sprzedaje na allegro, i idą do dużych miast w Polsce.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.