Skocz do zawartości

[u-lock] Pytanie o wasze doświadczenia

adinek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ok, a alternatywy dla tego kryptonite'a nie bedzie?

ogolnie mysle tez, ze wystarczy.. a ten filmik, to istna masakra, 3cia akcja to kpina po prostu.

Napisano

Ja uzywam Kryptonite S2 i moj rower jest nadal moj, najlepiej jest uzywac u-lock'a do zabezpieczenia tylnego kola z rama a do tego dodatkowo dobra linka na przednie kolo(z tego co sie naczytalem to zlodzieje z reguly zostawia rower ktory ma rozne rodzaje zapiec, glownie dlatego ze nie nosza calego "arsenalu" do roznych typow blokad)

Oczywiscie o zmianie spinki do sztycy nie trzeba wspominac?

Ewentualnie inny ciekawy patent pomagajacy uchronic sie przed zlodziejami to Zefal Rock'n'Roll http://www.zefal.com/en/locks/81-lock-n-roll.html <-pozwalaja na odpiecie kola tylko jesli rower jest przechylony o ponad 90* wzgledem podloza.

A jesli zamierzasz zostawiac rower czesto przypiety w miescie to postaraj sie o odpowiedni "kamuflaz" - tasma elektryczna przez srodek ramy, jesli masz rdze na rowerze i nie zagraza ona Twojemu bezpieczenstwu - tez pozostaw celem zniechecenia...

POZDRo-:ver i zycze zeby Wasze rowery pozostaly Wasze!

p.s.:

Napisano

Od niedawna mam Kryptonine Evolution Mini LS, takie o:

Nie wiem po co dali "mini" w nazwie, bo jest naprawdę duży (24 centymetry długości). Ciekaw jestem jak wygląda "nie mini" :icon_cool:

Przyznam że jak zapnę nim rower za ramę, to od razu jakoś mi lżej na sercu. Długość ramienia wystarcza w zupełności, nie miałem jeszcze takiej sytuacji żeby zabrakło ;) Sprzęt na lata.

Dzięki za link, jakoś nie zauważyłem tego modelu Kryptonite, oglądałem dziś w sklepie w Rzeszowie, mam farta bo facet sprzedaje na allegro więc cenę będę miał świetną, jeszcze nie wiem czy wezmę Evolution Mini LS czy Series 2 bo ciężko wybrać ale ten Evolution Mini LS jest świetny, długość podejrzewam wystarczająca a zamek jest nieco mniejszy niż w serii 4STD no i waga sporo mniejsza niż np modelu Evolution 4STD.

W rozmowie dowiedziałem się też że ostatnio bardzo dużo u-locków się sprzedaje na allegro, i idą do dużych miast w Polsce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...