jareklodz Napisano 19 Marca 2012 Napisano 19 Marca 2012 Jeżdżę na SJ 29er, zeszły sezon przejeździłem na 1x9 (przód 32T, kaseta 11-34). Czasem trzeba było zdjąć dupę sugerowałbym pisać "pupę" lub "pośladki" z siodełka na ostrzejszym podjeździe ale generalnie same plusy. Zimę niestety przespałem więc z braku mocy zmieniłem przód na 26-38. Wszystko fajnie lecz zmienić z małej na dużą tarczę mogę sprawnie tylko jeżeli z tyłu łańcuch znajduje się na większych zębatkach (tak średnio od połowy kasety) jeżeli mam cięższe przełożenie klinuję się w korbie. Proszę o radę doświadczonych forumowiczów zanim rozłożę i popełnię jakiś błąd. Czy powodem są zbyt oddalone tarcze w korbie? Czy jednak ustawienie przedniej przerzutki? Próbowałem z nią walczyć oczywiście ale efektów brak.
zekker Napisano 20 Marca 2012 Napisano 20 Marca 2012 Na początek napisz czy wymieniałeś korbę, czy po prostu zmieniłeś zębatki. A łańcuch nie jest za luźny na tych cięższych przełożeniach z malej?
dovectra Napisano 20 Marca 2012 Napisano 20 Marca 2012 Wszystko fajnie lecz zmienić z małej na dużą tarczę mogę sprawnie tylko jeżeli z tyłu łańcuch znajduje się na większych zębatkach (tak średnio od połowy kasety) za duży przekos łańcucha za blisko ramy tryby /korba mozesz dać suport z dłuższą osią
jareklodz Napisano 20 Marca 2012 Autor Napisano 20 Marca 2012 Korba zostala ta sama, zmienily się zębatki. Naciąg łańcucha OK, nie rozciągnięty za bardzo.
Obes Napisano 20 Marca 2012 Napisano 20 Marca 2012 Ja bym radził jednak sprawdzić czy środek między tarczami korby pokrywa się ze środkowym trybem kasety.
zekker Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 Korba zostala ta sama, zmienily się zębatki. Naciąg łańcucha OK, nie rozciągnięty za bardzo. To być może źle założyłeś 36 i jest za duża odległość. Z tego co wiem, to symetryczne są tylko małe zębatki. Ewentualnie dałeś ją na miejsce dużej, a to nie ma prawa zadziałać.
jareklodz Napisano 21 Marca 2012 Autor Napisano 21 Marca 2012 36 jest oczywiście w miejsce środkowej tarczy. W weekend pokombinuje z odległością między tarczami może coś uda się poprawić. Tak to wygląda w realu.
Gość Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 Witam, takie pytanie czy ten twój większy blat jest jakoś wyprofilowany, czy zupełnie płaski od wewnętrznej strony. Pytam ponieważ jeżeli nie ma żadnego profilu pomagającego wrzucać łańcuch tutaj może tkwić problem.
jareklodz Napisano 21 Marca 2012 Autor Napisano 21 Marca 2012 Blat jest oczywiście wyprofilowany, po konsultacjach opinia jest taka ze przyczyna jest zbyt długi łańcuch. W sobotę sprawdzę.
dovectra Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 większy blat jest jakoś wyprofilowany, no obejrzałem fotki masz nie profilowane tryby - to raz a dwa to jak pisałem za blisko masz tryby ramy mały blat i i mały tryb to za duży przekos
maciej223 Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 Widzę na fotce maleńki problem, ale spoko! Obniż przednią przerzutkę tak, aby między dużą zębatką a wózkiem przedniej przerzutki było ok2 mm luzu. Masz za wysoko wózek i przy małych przełożeniach z tylu łańcuch nie umie wskoczyć na dużą tarcze. daj znać czy pomogło
jareklodz Napisano 21 Marca 2012 Autor Napisano 21 Marca 2012 Wielkie dzięki w sobotę podziałam, zacznę od obniżenia przerzutki. Opcja odsuwania blatów od ramy ciężka do realizacji.
dovectra Napisano 22 Marca 2012 Napisano 22 Marca 2012 obniz przednia przezutke tak aby miedzy duzá zebatká a wuzkiem przedniej przezutki bylo ok2 mm ooo... tu maciej ma rację, może to wystarczy ale pamiętaj o przekosie, raczej nie jeździj na najmniejszych trybach i blacie pozdro
zekker Napisano 22 Marca 2012 Napisano 22 Marca 2012 a dwa to jak pisałem za blisko masz tryby ramy Nie łapię jaki to miałoby mieć wpływ na zmianę przełożeń?
maciej223 Napisano 22 Marca 2012 Napisano 22 Marca 2012 Nie łapię jaki to miałoby mieć wpływ na zmianę przełożeń? Bardzo prosty wplyw, kazdy wózek przedniej przerzutki jest odpowiednio profilowany lewa strona inny profil do wrzucania prawa inny profil do zrzucania, jesli wózek jest za wysoko a na kasecie lancuch znajdowac sie bédzie na malych trybach to lancuch nie przechodzi przez wózek w miejscu odpowiedniego profilu i za chu... tego nie ustawisz chyba ze zmienisz manetke z indeksem na regulacje plynná,mialem taki problem w szosie u syna naped ultegra 2/10 korba 46/38 przerzutka na hak byla za wysoko,raz wskakiwalo ok a raz przezucalo a na wyscigu nie jest to wesole, brak mozliwosci obnizenia przerzutki do nalezytej wysokosci i brak mozliwosci montazu obejmy[profil rury podsiodlowej na ramie accent via montana]zmusilo mnie do kupna nowej ramy bez haka i teraz praca jak w zegarku
jareklodz Napisano 25 Marca 2012 Autor Napisano 25 Marca 2012 Aby zamknąć temat pomogły podkładki 1,5mm pomiędzy ramię korby a większy blat w celu zbliżenia blatów. Bez podkładek odległość wynosiła 8mm aktualnie około 6 i jest ok. Jeszcze raz dzięki dla Wszystkich za pomoc.
zekker Napisano 26 Marca 2012 Napisano 26 Marca 2012 Bardzo prosty wplyw, kazdy wózek przedniej przerzutki jest odpowiednio profilowany lewa strona inny profil do wrzucania prawa inny profil do zrzucania, jesli wózek jest za wysoko a na kasecie /ciach/ Ale ja pytałem w kontekście złej długości suportu i przekosu, a nie wysokości przerzutki.
Luk33 Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 Wyrzuciłem blat 44 z korby deore. W tej chwili jeżdżę na korbie 32-22 i kasecie 11-28. Przełożenia mi pasują, choć na przyszły sezon zamontuje coś o kilka zębów więcej niż 32. Zablokowałem przerzutkę, kilka ruchów śrubą baryłkową manetki i wszystko chodzi super. Zastanawiam się tylko, czy przy mufie 68(dwie podkładki po prawej, jedna po lewej) i obecnych dwóch koronkach powinienem usunąć podkładkę dystansową suportu dla lepszej pracy łańcucha (przekosy)?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.