Skocz do zawartości

[kaseta] do tylnej sram x-9

dzi0bas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Ostatnio zakupiłem przerzutkę tylną sram x-9. Jako, że oryginalna kaseta 8-mo biegowa pojdzie do wymiany.

Wiem, że polecana kaseta do tej przerzutki to PG-980 i łańcuch PC-991

Czy można użyć np od deore XT? Myślę, że wyjdzie taniej. Jeśli tak to jaką?

Łańcuch hmmmm widziałem w dobrej cenie łańcuchy KMC X-9 i już sam nie wiem co wybrać.

Nie mam zbyt dużo pieniędzy, najlepiej jakbym zmieścił się w 250zł.

Nie jeżdzę wyczynowo, po prostu dla relaksu. Rower to Merida tfs matts 100-v

Napisano

Możesz kupić absolutnie każdą kasetę, która będzie kompatybilna co do ilości rzędów z twoją manetką. Pytanie czy znajdziesz dobrą 8mkę, np xt, która 8 rzędów nie ma już od conajmniej 7 lat.

Napisano

Możesz kupić absolutnie każdą kasetę, która będzie kompatybilna co do ilości rzędów z twoją manetką. Pytanie czy znajdziesz dobrą 8mkę, np xt, która 8 rzędów nie ma już od conajmniej 7 lat.

A dlaczego 8? Kupuje 9 zeby dzialala z przerzutką.

Napisano

Kupisz kasetę na 9 i nie będzie działała z manetką na 8 :bye2: zaś przerzutka działa z manetką na 8 i 9 , działa również z kasetą na 8 i 9.

Więc do tej kasety dokup od razu manetkę na 9.

Napisano
A dlaczego 8? Kupuje 9 zeby dzialala z przerzutką.

namieszałeś chłopie....

chcesz napęd x9 , ale oznaczenia srama x.9, x.7 nie znaczą że obsługują 9 cio lub 7 mio biegowe tryby to takie numerki. co x.0?

kasetę mozesz mieć dowolną 9 tkę.

ale musisz wymienić manetkę na 9 srama, ponieważ ma inny skok niż np 9, shimano,

łańcuch , już sam wiesz,....

przerzutka x.9 obsłuży ci dowolną ilość trybów do 9-miu, grunt to manetka odpowiednia.

poczytaj na forum

pozdro

koledzy zresztą napisali

• Mod Team
Napisano

Przerzutka będzie działała z napędami single, wonobiegami wszelakiej maści, kasetami od 6 do 9 i o ile sie nie mylę niektórymi 10 rzędowymi (szosowymi, bo to i tak od manetki zależy) .

Napisano

Każda będzie działać. Ja mam X0+XT u Kasi jest X9+PG990. Jedno i drugie działa bardzo dobrze.

Dzieki za odpowiedzi.

Mam jeszcze jedno pytanie. Dostalem ta manetke ale na "sucho" przeskakuje tylko 2 biegi i nie zmienia sie na wyswietlaczu nic. Czy wszystkie cyfry powinny byc widoczne czy dopiero pokazuja sie pozniej w miare zwiekszania biegow?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...