elkaziorro Napisano 9 Marca 2012 Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Co taka cisza wśród mieszkańców rowerowej stolicy Polski? Pogoda coraz lepsza, a na drogach jakoś mało rowerzystów. Jeździcie coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zws Napisano 10 Marca 2012 Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Co taka cisza wśród mieszkańców rowerowej stolicy Polski? Pogoda coraz lepsza, a na drogach jakoś mało rowerzystów. Jeździcie coś? Witam serdecznie. Jeżdzimy, ale jeszcze na nartach Najbliższy weekend chyba zapoczątkuje sezon rowerowy gdyż meteorolodzy zapowiadają wiosenną pogodę. Sam wypatruję rowerzystów w naszym regionie jednak nie widzę zbyt wielu. Jeżdżę od 10 st.C w górę. Znajomi jednak nie chą się ruszyć jeśli nie ma 20+ . Na 17-18.03.2011 planuję jakiś wyjazd na rozpoczęcie sezonu, jeszcze nie wiem gdzie, raczej spokojny, niziny jakieś Rudawy, może Sosnówka itp bo w górach jeszcze śnieg i zima. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 11 Marca 2012 Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 najlepiej to jeździć jak jest mróz, nie ma błota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 11 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Błoto też jest całkiem fajne Ja w zasadzie miałem przerwę w grudniu na jeżdżenie, w te największe mrozy. Teraz staram się jeździć w zasadzie codziennie, oczywiści jak nie pada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 11 Marca 2012 Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 kazda pogoda jest dobra,tylko ubior moze byc nieodpowiedni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zws Napisano 11 Marca 2012 Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 kazda pogoda jest dobra,tylko ubior moze byc nieodpowiedni No właśnie, jak sobie radzicie z ciuchami w niższych temperaturach ? Są odciniki, gdzie pot się leje, ale są też 'zimne' zjazdy. Jadąc rano np. na 30-50 km w Izery też nie do końca wiem jaka pogoda będzie za kilka godzin. Wozicie plecaki czy jakieś spec ubrania macie ? W JG jest to o tyle istotne, że obecnie (marzec) wokół miasta jest już wiosna a trochę wyżej npm ciągle zima. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 11 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Jeżeli wybieram się w góry na dłużej, to zawsze biorę ze sobą mały plecak rowerowy, raz że można tam wsadzić bluzę, dętkę itp, a dwa, że plecak mam z bukłakiem, więc problem picia wysoko w górach odpada. A w taką pogodę jak mamy obecnie, to zakładam długie spodnie, termoaktywkę z długim rękawem, cienką bluzę rowerową i wiatrówkę. W zupełności wystarcza. Ale raczej nie pcham się w góry, bo tam jeszcze duuużo śniegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 I jak tam "majówka" na rowerach? Śmigacie coś? A może jacyś chętni na wspólne kręcenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nagast Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 No właśnie, jak sobie radzicie z ciuchami w niższych temperaturach ? Są odciniki, gdzie pot się leje, ale są też 'zimne' zjazdy. Jadąc rano np. na 30-50 km w Izery też nie do końca wiem jaka pogoda będzie za kilka godzin. Wozicie plecaki czy jakieś spec ubrania macie ? W JG jest to o tyle istotne, że obecnie (marzec) wokół miasta jest już wiosna a trochę wyżej npm ciągle zima. Nie wjeżdżam za wysoko jak jestem za lekko ubrany, taki mam sposób I jak tam "majówka" na rowerach? Śmigacie coś? A może jacyś chętni na wspólne kręcenie? Na majówce nic nie jeździłem. Wczoraj pokręciłem kilka podjazdów: http://nagast.bikestats.pl/699934,6-podjazdow-w-Karkonoszach.html pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zws Napisano 13 Maja 2012 Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Coś tam śmigamy. Na drogach się mijamy więc ruchy są Ostatnio, przecierając szlaki z Goduszyna do Wrzeszczyna trafiłem na świetny, prawie kilometrowy, naturalny singletrack http://maps.google.p...174c13735&msa=0 Nikt tej ścieżki raczej nie utrzymuje a daje dużo frajdy więc jeśli leżą jakieś gałęzie, ściągnijcie choć jedną z drogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nagast Napisano 23 Maja 2012 Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Kiedyś chyba tam zbłądziłem bo jechałem ścieżką w okolicach tych barierek przy drodze na Zgorzelec To mogło być to. Zdecydowanie preferuje kierunek Rudawy niż G. Kaczawskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zws Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Zdecydowanie preferuje kierunek Rudawy Fakt, w kierunku na Zgorzelec nie ma za bardzo gdzie jeździć, Podobnie na Szklarską. Taki układ szutrówek i bocznych dróg jest, że nie ma jak przejechać. A szosą istna rzeźnia choćby z JG do Piechowic... W kierunku do Janowic jest dużo lepiej, choć ja osobiście preferuję Izery Małe przewyższenia, mnóstwo tras zgodnych z mapami (zero zarośniętych czy zaoranych dróg), zero wiejskich psów atakujących cokolwiek co się rusza, rześkie powietrze, widoki zapierające dech i takie tam popierdółki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mas0n Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Fakt, w kierunku na Zgorzelec nie ma za bardzo gdzie jeździć, Podobnie na Szklarską. Taki układ szutrówek i bocznych dróg jest, że nie ma jak przejechać. A szosą istna rzeźnia choćby z JG do Piechowic... W kierunku do Janowic jest dużo lepiej, choć ja osobiście preferuję Izery Małe przewyższenia, mnóstwo tras zgodnych z mapami (zero zarośniętych czy zaoranych dróg), zero wiejskich psów atakujących cokolwiek co się rusza, rześkie powietrze, widoki zapierające dech i takie tam popierdółki... Zależy co kto lubi. Wolę asfalt i trasa na szklarską była ciekawa W przybliżeniu https://maps.google....534c388b37c3bc2 Zna ktoś jeszcze jakieś ciekawe miejsca do jazdy rowerem oraz fotografii w promieniu 40-50 km od jeleniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zws Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Zależy co kto lubi. Wolę asfalt i trasa na szklarską była ciekawa W przybliżeniu https://maps.google....534c388b37c3bc2 Zna ktoś jeszcze jakieś ciekawe miejsca do jazdy rowerem oraz fotografii w promieniu 40-50 km od jeleniej? Jest kilka ciekawych miejsc, Przesieka, Karpacz, przełęcz Okraj za Kowarami... Asfalty mają ten plus, że jeśli są na mapie, to są i nigdy nie okazuje się, że droga zarosła albo zaorali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zws Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Znak jest, a gdzie droga ? Po prawej dworzec PKP, dalej przystanki autobusowe i przejście podziemne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.