Skocz do zawartości

[chwyty] Lekkie do 60zł

Dworniok

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Tak jak w temacie, jakie gripy polecacie, muszą być lekkie a zarazem wytrzymałe. Chwyty przeznaczone do MTB.

Pozdrawiam Dworniok

Napisano

A używałeś moze gripów KCNC EVA. A może miałeś je w ręce. Są wygodne, lekkie ?

Ale słyszałem własnie że pianki bardzo dużo wody piją, jest to prawda

Powiecie coś, o tych piankowych

Napisano

Niedawno kupiłem pianki z KCNC. Są twarde, krótkie (niestety nie mierzyłem, może to tylko złudzenie, bo poprzednie miałem baaardzo szerokie), ale przy tym dość grube. Dla mnie wygodne, ale to zależy od tego co tobie pasuje. Ja jeżdżąc w rękawiczkach mógłbym nawet nie mieć gripów ;) Ważą realnie 14g. Ostatnio jeździłem w śniegu, fakt, trochę zamokły, ale nie obracały się, nie odkształciły ani nic innego się z nimi nie stało. Po wyschnięciu nadal bez zmian. Wcześniejsze WCS-y zachowywały się w ten sam sposób. Moje są niebieskie więc problem jest tego typu, że wystarczyło naciągać je na kierę upapranymi łapami i już niebieski się trochę przybrudził.

Napisano

Esi brałem je pod uwage, lecz są troche cięższe. Nie dużo ale o jakies 20 15 gram.

A możecie coś powiedzieć o

BONTRAGER XXX LITE

Napisano

Jeśli chodzi o pianki KCNC to przejeździłem w nich cały sezon i mówie im stanowcze nie !!

Po 50-60 km dają już o sobie mocno znać (bolą i cierpną dłonie )

Rozmawiałem też z wieloma osobami które używają tych pianek i wszyscy narzekają na obracanie się ich na kierownicy.

Po całym sezonie intensywnego użytkowania u mnie nadają się do wyrzucenia.

Teraz używam ESI grips i jest duużo lepiej, trwalsze wygodniejsze i łatwiejsze w utrzymaniu czystości.

Realna waga 55g. Wole żeby ważyły 20g więcej ale żeby komfort jazdy był o 100% lepszy.

Napisano

Dokładnie mam ten sam problem brać Bontragera XXX Lite czy ESI Racers EDGE

Bardziej się skłaniam do ESI - podobno bardzo wygodne . a te kilkanaście g, jakoś przeżyje ....

Napisano

Używam pianek KCNC Eva i chwalę sobie. Mam czarne i nie brudzą się. Wody nie piją tyle co WCS, bo są pokryte czymś. Obracały sie lekko to fakt, ale zalozylem je na lakier do wlosow i juz sie nie obracają, to najlepszy sposób.

Napisano

Tu jest podzielne zdanie, niektórzy mowią ze sie obracają, niektórzy że nie. Dlatego chyba szkuszę sie na Esi lub Bontrager x lite

Napisano

Teraz zacznie się już 3 sezon, w którym będę używał (jeszcze tych samych) gripów Ritchey WCS.

Są wygodne, nie nasiąkają za bardzo, a nawet gdy namokną trochę podczas ulewy to nigdy nie ślizgają się po kierownicy.

Gdy będą już do wymiany, wymienię je na takie same.

Napisano

Kolega szanowny pytał o bonti xxxlite....

Ano lekkie, cienkie, twarde, niczego nie tłumią i niespecjalne na duże dłonie.

Raz założone na kierownicę mogą nie chcieć jej opuścić, wtedy trza je brać gwałtem, za cenę rozerwania.

Napisano

Raczej X-Lite, tym bardziej że czasami wcale nie są cięższe od XXX. Zresztą, mówimy tutaj o kilku gramach, więc nie to powinno decydować - a jeśli chodzi o komfort to X Lite'y są fajne.

Napisano

GRIPY KCNC

Witam, cały zeszły sezon jeździłem na tych gripach. Ostatecznie okazały się porażką. Z czasem pianka zaczęła się zgniatać i rozciągać, w połowie sezonu gripy obracały się wokół kierownicy jak chorągiewka. Klejenie itd. pomagało tylko doraźnie, po chwili znowu to samo.

Kto miał takie gripy a potem zmienił na inne, które mu odpowiadały? Interesuje mnie nazwa tych nowych gripów :)

dzięki.

Napisano

Co do KCNC i ich kręcenia - wystarczy podpryskać je lakierem do włosów i jest git :)

Moje mają ładne kilka miesięcy, "prane" raz, kolor jest nadal dobry, nie odkształcają się, polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...