dzarek1410 Napisano 18 Lutego 2012 Napisano 18 Lutego 2012 Witam wszystkich Posiadam taki oto rower http://www.falconcyc...cb05/pagan.html Opony mam 26 *1.95 i tylna kaseta to jakis shimano 14-28 Tylni hamulec wymienilem na v-brake I przedni chyba tez zmienie bo te dyski to tylko wygladaja a nie hamuja Moim krolestwem sa w 100% asfalt z tym ze bardzo malo uczesczany i z duza iloscia gorek, czasami zablocony i jezdze caly rok na okroglo i w kazda pogode (Mieszkam w anglii i pogoda jest troche lepsza ) Pytanie jest proste Co zmienic zeby byl szybszy Z gory dzieki
Moloch89 Napisano 18 Lutego 2012 Napisano 18 Lutego 2012 Zacznij od wymiany opon na jakieś cienkie slicki.
kadargo Napisano 18 Lutego 2012 Napisano 18 Lutego 2012 Zmienić wolnobieg na kasetę z 11z a tak w ogóle kupić szosówkę. Na jaki gwint kupiłeś MTB?
lenowy Napisano 18 Lutego 2012 Napisano 18 Lutego 2012 Ja się dziwię, że na taką specyfikę trasy wybrałeś rower mtb. Jeśli koniecznie chcesz przerabiać, to już masz odpowiedzi: inne opony, kaseta, może korba. Ja po prostu zmieniam rower mtb na cross, mtb będzie jeździła żona bardzo rekreacyjnie. Jeśli jest tak jak piszesz, że 100% asfalt to pomyśl nad czymś co ma 28" koła ze sztywnym widelcem. Albo szosówka...
dejtrejder Napisano 18 Lutego 2012 Napisano 18 Lutego 2012 Aby rower był szybszy trzeba po prostu szybciej pedałować Aby zbić trochę wagę zmień opony na slicki i amortyzator na lekki sztywny - do jazdy po asfalcie.
dzarek1410 Napisano 18 Lutego 2012 Autor Napisano 18 Lutego 2012 Ok Dzieki Po pierwsze to jest rower do wszystkiego i jazdy w kazdych warunkach duzo tez jezdze noca -rower treningowy Po drugie do normalnej jazdy mam drugi rower triathlonowy do szybkiej i dluugiej jazdy i szkoda mi go na mokre Po trzecie Przy 180 cm wzrostu i 70 kg wagi chyba nie mam co zrzuczac A po czwarte moja kondycha jest raczej dobra Srednia roczna to 8000km Tak myslalem zeby zmienic oponki tylko nie wiem na jakie Slicki wydaja mi sie niebezpieczne na mokrym szczegolnie przy ostrych podjazdach i szybkich zjazdach - ale moze sie myle Prosze o propozycje Kasete tez szukalem tylko nie wiem jaki tam jest typ - jak to sprawdzic Ogolnie nie chce ladowac duzo kasy w niego a mam juz go 4 lata i sluzy dobrze pomimo ze byl raczej tani Dzieki Ok Dzieki Po pierwsze to jest rower do wszystkiego i jazdy w kazdych warunkach duzo tez jezdze noca -rower treningowy Po drugie do normalnej jazdy mam drugi rower triathlonowy do szybkiej i dluugiej jazdy i szkoda mi go na mokre Po trzecie Przy 180 cm wzrostu i 70 kg wagi chyba nie mam co zrzuczac A po czwarte moja kondycha jest raczej dobra Srednia roczna to 8000km Tak myslalem zeby zmienic oponki tylko nie wiem na jakie Slicki wydaja mi sie niebezpieczne na mokrym szczegolnie przy ostrych podjazdach i szybkich zjazdach - ale moze sie myle Prosze o propozycje Kasete tez szukalem tylko nie wiem jaki tam jest typ - jak to sprawdzic Ogolnie nie chce ladowac duzo kasy w niego a mam juz go 4 lata i sluzy dobrze pomimo ze byl raczej tani Dzieki Ps Lepiej na przod zalozyc cos takiego http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_storeId_10001_catalogId_10151_productId_783201_langId_-1_categoryId_165608 Czy standardowy v-brake
Saggi Napisano 18 Lutego 2012 Napisano 18 Lutego 2012 Niestety twój rower nie posiada kasety tylko wolnobieg 14-28. Wymiana na kasetę np. 11-28 wiąże się ze sporymi kosztami - Koło,kaseta, przerzutka, manetka, łańcuch etc.. Najsensowniejsza będzie w tym wypadku wymiana opon na slicki.
amoniak Napisano 18 Lutego 2012 Napisano 18 Lutego 2012 Ja bym pomalował na czerwono Czerwone rowery są najszybsze Prawie pedałować nie trzeba Tak poważnie to najlepiej wymienić ten rower na szosowy 100% asfalt szosówka jedyny słuszny wybór Taniej Ciebie wyjdzie wymiana Twojego używanego górala na inny UŻYWANY rower szosowy
ArekLevelA2 Napisano 18 Lutego 2012 Napisano 18 Lutego 2012 Też tak myśle że najleprzym rozwiązaniem w tej sytuacji to zamiana na szose
dzarek1410 Napisano 18 Lutego 2012 Autor Napisano 18 Lutego 2012 Też tak myśle że najleprzym rozwiązaniem w tej sytuacji to zamiana na szose Ale ja nie chce szosowki Szosowa kierownica tylko mi przeszkadza no i opony , na mokrym porazka (sprawdzone w praktyce) Zaczynam rozgladac sie z jakims krossem I to chyba bedzie najlepsze
dovectra Napisano 18 Lutego 2012 Napisano 18 Lutego 2012 mam drugi rower triathlonowy no to tylko.... Opony/koła na lżejsze, najbrdziej to odczujesz ... nie musżą być slicki łyse 1,4 cala miejskie, pozdro
Darek14 Napisano 18 Lutego 2012 Napisano 18 Lutego 2012 Jeśli nie chcesz szosówki, kup hybrydę ze sztywnym widelcem i dobierz jakieś opony na mokre warunki. Taki rower będzie dużo szybszy niż góral.
Koen Napisano 18 Lutego 2012 Napisano 18 Lutego 2012 Zmień widelec na sztywny aluminiowy/carbonowy albo chociaż amortyzator z blokadą skoku w manetce. Możesz jeszcze popróbować ze sztycą z zerowym cofnięciem (o ile rama nie jest za mała). No i pedały zatrzaskowe jeśli jeszcze nie masz.
dzarek1410 Napisano 18 Lutego 2012 Autor Napisano 18 Lutego 2012 Jednak zdecyduje sie na drugi rowerek Oto co znalazlem; 1 http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_storeId_10001_catalogId_10151_productId_777843_langId_-1_categoryId_165534 2 http://www.tredz.co.uk/.Scott-Metrix-40-2012-Hybrid-Sports-Bike_49129.htm 3 http://www.evanscycles.com/products/felt/qx-75-2012-hybrid-bike-ec032672?utm_source=froogle&utm_medium=froogle&utm_campaign=froogle#features Ten felt podoba mi sie najbardziej ale tylko tak z wygladu Na sprzecie sie nie znam Jakies inne propozycje mile widziane
Darek14 Napisano 19 Lutego 2012 Napisano 19 Lutego 2012 Słuszna decyzja. Zastanów się jeszcze czy przy Twoich warunkach użytkowania są potrzebne hamulce tarczowe, które zwiększają wagę.
dzarek1410 Napisano 19 Lutego 2012 Autor Napisano 19 Lutego 2012 Na pewno potrzebuje Dobre hamulce i z tym zawsze kombinowalem A czy potrzebuje tarcze ? Maja byc dobre dla mnie nie ma znaczenia co z typ Jak jescze mieszkalem w polsce to z tylu mialem dorobiona druga pare v-brake
dovectra Napisano 19 Lutego 2012 Napisano 19 Lutego 2012 A czy potrzebuje tarcze ? jak nie kąpiesz się w błocie po ośki to nie, ja tam na v brake-ach, palę gumy notorycznie deorki mam
dzarek1410 Napisano 19 Lutego 2012 Autor Napisano 19 Lutego 2012 Ja sie nie upieram Tylko sie pytam Zalozylem nowy temat " ktory cross wybrac " z Pewnymi propozycjami wiec prosze o ocene i rade
argun Napisano 22 Lutego 2012 Napisano 22 Lutego 2012 Wiesz jak masz kase na nowy - inny rower to qp ale jak wymienisz oponki jesli jeszce tego nie zrobiles to zauwazysz kolosalna roznice ( a koszt bedzie o 300% mniejszy ).Ja tez narzekalem na swoj rower ze jest wolny wiec Cie rozumiem.Teraz jak zmienilem opone (szer 1.9) jezdze o 10-5 km/h szybciej a wysilek nawet miejszy dawniej mialem typowa w teren z bieznikem (szer 2.3) super na bloto /piach ale na sfalcie huczala i stawiala olbrzymie opory z czasem sie starla i wymienilem na inna bardziej dostosowana do nawierzchni po ktorych jezdze w przewazajacej ilosci.Na asfalt nie chodniki moge ta oponke polecic.
Roadbiker Napisano 22 Lutego 2012 Napisano 22 Lutego 2012 Jeśli Chcesz szybko i tanio przyszybszyc rower to jedź na wulkanizacje i niech Ci napompuja kola na "kamien" sam sie zdziwilem ze aż tyle to pomaga a i na "kamieniach" raczej nie bedzie przyczepnosci w lesie.
dzarek1410 Napisano 23 Lutego 2012 Autor Napisano 23 Lutego 2012 Pompowalem na maxa Na oponie jest napis 40psi max Boje sie wiecej-co sie moze stac ? Ten rowerek odziedziczyla moja dziewczyna A co najsmniejszniejsze ze nawet rozmiarj jej pasuje chociaz jest 20 cm nizsza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.