arek_wro Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 Ktoś jest coś więcej w stanie powiedzieć o Cube? Podałem linki na poprzedniej strony do dwóch modelów Cube które wpadły mi w oko Z tych dwóch cubów jeden to 29-er. Nie wiem czy to świadomy wybór, czy nie zwróciłeś na to uwagi. Jeżeli przymierzałeś się do krossa i ci pasował, to cube jest znacznie krótszy, więc może ci zupełnie nie podejść. Podobnie trek. Przymierz się do kilku różnych rowerów, z długą i krótką ramą i zobacz co ci lepiej leży. Później można coś doradzać.
dejtrejder Napisano 12 Lutego 2012 Napisano 12 Lutego 2012 Od roku rower jest ujeżdżany przez mojego brata - ok. 125kg - również po górach. Jakby rama była mało sztywna i nazwijmy to miękka, to już dawno powinna się połamać. Taaa...a to ujeżdżanie jak rozumiem polega na wprowadzaniu roweru pod górkę a potem skakaniu razem z nim z przepaści? Sorry ale przy takiej wadze jegomościa to o innej eksploatacji roweru "w górach" mowy być nie może. Bo prędzej brat by zszedł na zawał przy pierwszym podjeździe niż połamał jakąkolwiek ramę
marcinusz Napisano 13 Lutego 2012 Napisano 13 Lutego 2012 Widzę, że weekend chyba wam się nie udał Z czego wnosisz? Że nie klaskamy na Twoje posty? Moja opinia dotyczy dokładnie wspomnianych modeli kolekcji 2011 i ich sztywności będącymi tylko i wyłącznie moimi subiektywnymi odczuciami nie podpartymi doświadczeniami naukowymi czy też testami laboratoryjnymi. Ot moja opinia na ten temat jest taka a nie inna i nie mam zamiaru się w tej kwestii kłócić. Możecie ją przyjąć albo odrzucić Skorzystam z możliwości drugiej: odrzucam jako niewiarygodną. Taaa...a to ujeżdżanie jak rozumiem polega na wprowadzaniu roweru pod górkę a potem skakaniu razem z nim z przepaści? Sorry ale przy takiej wadze jegomościa to o innej eksploatacji roweru "w górach" mowy być nie może. Bo prędzej brat by zszedł na zawał przy pierwszym podjeździe niż połamał jakąkolwiek ramę Ten jegomość to mój brat, więc niemiło mi się czyta o skakaniu z przepaści... Nie mówię, że mój brat śmiga jak kozica, ale Gór Izerskich i okolic Szklarskiej Poręby trochę objechaliśmy w czasie urlopu. Kondycji starczało mu na trasy 800-1200m przewyższenia dziennie. Dłuższe podjazdy młynkował powoli, ale jak z góry zjeżdżał, a to wtedy ze względu na szybkość łatwiej połamać ramę, niż na podjeździe. Wyobraź sobie teraz zdjęcie mojego brata trzymającgo nad głową wspomnianego Treka, stojącego pod tabliczką Smrk 1124m. Nie wrzucę tego zdjęcia, bo nie mam zwyczaju rozrzucać zdjęć po internecie.
adziopak Napisano 13 Lutego 2012 Napisano 13 Lutego 2012 Drogi autorze. Cube to popularny rower jednak mówię z góry żebys się tak ciągle nie pytał. Najlepszy osprzęt ma kross, ale musi Ci on pasować.
emilio3 Napisano 13 Lutego 2012 Napisano 13 Lutego 2012 Cube dość ładnie wyglądają, osprzętem nie zawsze sa konkurencyjne, kross osprzęt osprzętem jednak ze względu na ramę wybrał bym treka.
elkaziorro Napisano 13 Lutego 2012 Napisano 13 Lutego 2012 Ze względu na ramę? Co masz na myśli? W czym rama Treka ma być lepsza od Krossa?
MrRafik Napisano 15 Lutego 2012 Autor Napisano 15 Lutego 2012 Brat wybrał Krossa Level A6 Disc z 2011r Twierdzi że w odczuciu to ta 20" jest troszkę mniejsza od mojej 19" Krossa Levela A2 o_O
alexracing Napisano 15 Lutego 2012 Napisano 15 Lutego 2012 dobrze żebys pilnował sobie allegro sekcji rowery uzywane , naprawde można czasami bestie wychaczyć w gites stanie z dobrymi heblami i amorem , do wiosny jeszcze troche czasu ten użytkownik zawsze ma fajne rowery, polecam obserwowac http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=11349812
alexracing Napisano 16 Lutego 2012 Napisano 16 Lutego 2012 dobrze żebys pilnował sobie allegro sekcji rowery uzywane , naprawde można czasami bestie wychaczyć w gites stanie z dobrymi heblami i amorem , do wiosny jeszcze troche czasu ten użytkownik zawsze ma fajne rowery, polecam obserwowac Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. I NA CO PADŁ WYBÓR ? wyzej podałem Ci link do goscia z allegro co faje maszyny wystawia, i wlasnie wystawil ... http://allegro.pl/rower-specialized-rockhopper-sl-comp-jak-nowy-l-i2148814762.html ta fure bije na głowe treka i krossa razem wziete . oczywiscie moim zdaniem . do wiosny jeszcze troche czasu, mozesz spróbować pobawic sie z tym wilierem http://allegro.pl/rower-wilier-oropuro-xt-okazja-stan-bdb-r-xs-i2121905050.html fura na super gratach , ale oczywiscie rama za mała, wiec zawijasz rower rozbierasz, rama wedruje na aukcje i trzymasz kciuki ze jakis tatus kupi ja dla swojego synka początkujacego kolarza xc i za zarobiony hajs kupisz sobie jakąs rame w woim rozmairze, graty zamontujesz i gablota że mucha nie siada ;D
elkaziorro Napisano 16 Lutego 2012 Napisano 16 Lutego 2012 Przeczytaj post nad Twoim - kolega zakupił Kross Level A6
elkaziorro Napisano 17 Lutego 2012 Napisano 17 Lutego 2012 Najwyraźniej wolał kupić nowy i na miejscu, do którego mógł się przymierzyć
elkaziorro Napisano 18 Lutego 2012 Napisano 18 Lutego 2012 Do porządnego to mu trochę brakuje, ale że w dobrym (najlepszym w Legn) to się zgodzę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.