Skocz do zawartości

[Rzeszów] kradzież butów

Gregorius04

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

W zeszłym tygodniu skradziono mi w Rzeszowie obuwie na szosę i MTB (z piwnicy w rejonie ul. Strażackiej). Rozmiar 43.

Chodzi o:

1. Adidas Vueltano (jak na zdjęciu - identyczny kolor) - nie zdążyłem się nawet nacieszyć bo sezon się skończył - nowe z przykręconymi czerwonymi blokami

2. buty MTB firmowane przez b'Twin (Decathlon) - te były używane przez 1 sezon - www.decathlon.com.pl/PL/buty-rr6-czarne-96280234/

Bardzo proszę o pomoc miłośników dwóch kółek z Rzeszowa. Odrestaurowałem "szosówkę", kupiłem buty i przyszły sezon pewnie mam z głowy bo nie stać mnie na nowe buty szosowe.

post-147954-0-55880500-1324422352_thumb.jpg

Napisano

Ale jak chcesz "złapać" złodzieja butów? Buty nie mają numeru seryjnego ani innych cech indywidualnych, do tego jako nowe nie mają rozpoznawalnych śladów eksploatacji.

Napisano

Niestety, ale jedyne czego się nauczysz z tej sytuacji to to aby NIGDY NIC WARTOŚCIOWEGO NIE TRZYMAĆ W PIWNICY. 1% szansy na odnalezienie to sytuacja kiedy spotkasz taką osobę na ulicy i ją wykopiesz z tych butów. Innej opcji nie ma.

Napisano

I musiałby być PEWIEN, że to faktycznie te buty.

Gdybym 11 lat temu zobaczył innego rowerzystę w Wałbrzychu w "moich" adidasach rowerowych to byłbym na 99 procent pewien że należą do mnie, bo wówczas kupienie tych butów (jak i ogólnie butów rowerowych) było trudne, wybór minimalny a ja po te pojechałem do sklepu w Czechach. W tym czasie mało kto nawet mówił o butach spd turystycznych.

Uważaj przy wyciąganiu wniosków, gdy kogoś zobaczysz lub nawet gdy ktoś cię poinformuje o tym że taie buty widział.

• Mod Team
Napisano

Sprawa przegrana, niestety. Jeżeli nie jesteś w stanie określić potencjalnie zainteresowanych to zapomnij. Jak pisze Tobo, nie jest to towar jednostkowy, rzadko spotykany, oryginalny więc zlokalizowanie graniczy z cudem.

Napisano

Niestety, macie rację :( Dobrze że nie było tam rowerów:)

Możesz przekopywać allegro, może coś trafisz. Umawiasz się na odbiór osobisty i...sam nie wiem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...