kazafaza Napisano 8 Lutego 2012 Napisano 8 Lutego 2012 ...no i okazalo sie u mnie jest scisniete mocniej na gorze, mniej na dole pod sruba! Nie pamietam jak jest na drugim rowerze bo nie mam go blisko siebie...
Cox Napisano 8 Lutego 2012 Napisano 8 Lutego 2012 wymyśliłem takie coś : rura sterowa ma 1 i 1/8 cala daje to 2,850 cm tne kawałek rury (ja akurat miedzianej) o średnicy zew 2,80 cm, troche obklejam taśmą zeby te 0,5 mm zniwelowac potem wciskam to w mostek od góry, przy zakreceniu niweluje to zginanie mostka 1. trzeba pamietac aby pierscień nie wystawał ponad mostek (2-3 mm poniżej) 2. musi być z miarę sztywnej rury (miedź łatwo ciąć dlatego z niej zrobilem, ale stal chyba bedzie lepsza) 3. taśma najlepiej obklejać po warstwie i sprawdzać wciska na bieżąco
RysStepowy Napisano 9 Lutego 2012 Autor Napisano 9 Lutego 2012 To nie jest dobry pomysł. A jeśli mostek bardziej zaciśnie się na rurce niż na sterówce? Albo inaczej - siła zaciśnięcia na sterówce będzie mniejsza, ponieważ mocne zaciśnięcie mostka na sterówce będzie blokowała owa rurka? To Twój rower i Twoje zdrowie, ale ja bym się bał z takim patentem jeździć. Chyba że do kiosku po gazetę.
Cox Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 jeżeli zakręcasz mostek (taki z 1 grubą śrubą po środku) na sterówce która kończy sie troszkę ponad ta śruba to się robi klin, tz na dole "szpara" jest szersza niż u góry ,przed wyskoczeniem mostka broni top cap, rurka włożona w mostek ma mieć średnice minimalnie mniejszą nic rura sterowa żeby nie zrobiło się tak jak piszesz, głownie ma to na celu zniwelowanie klinu do minimum, i wiekszy styk dolnej czesci mostka z rurą sterowa,
kosa23 Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 Wkładając ten kawałek rury tylko zmniejszasz siłę z jaką mostek ściska sterówkę poniżej. Jedyne, co mi przychodzi do głowy tutaj, to dospawanie tych kilku milimetrów sterówki albo dołożenie ich tak, żeby były idealnie klinowały się między sterówką i top capem. W drugim przypadku musiałoby to być dopasowane na tyle, żeby uwzględnić luz sterów , więc raczej trudne do wykonania, ale część obciążeń przejąłby top cap i gwiazdka. Pierwsza opcja, przy stalowej sterówce, jest rozsądniejsza - jeśli tylko spaw będzie poprawnie zrobiony, nie powinno być problemów z tym. A może w ogóle nie jest to potrzebne i tyle uchwyconej sterówki wystarczy.
szkoder Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 spawanie aluminium raczej odradzam... rura sterowa może po pewnym czasie pęknąć... kiedyś czytałem że można wziąć kawałek rury sterowej- jak ktoś skracał to może ma odpad, - kawałem rurki o minimalnie mniejszej średnicy i spróbować wbić i w rurę sterową i w ten ścięty kawałek( najlepiej jeszcze na jakimś kleju),... ja z takiej opcji zrezygnowałem... jest jeszcze opcja zmiany mostka na taki z mocowaniem jak kiedyś miał m.in. Race Face - była obejma, która była skręcana z przodu mostka a nie z tyłu..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.