Mod Team mrmorty Napisano 21 Listopada 2011 Mod Team Napisano 21 Listopada 2011 Zgodnie z zapowiedzią - zamknąłem poprzedni temat bo niemożebnie się rozrósł i założyłem kolejny.
Sandacz Napisano 1 Grudnia 2011 Napisano 1 Grudnia 2011 Jakoś pusto w tym wątku... No to na dobry początek - od 10.12.2011: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-C04BCC19-A6E96209/lidl_pl/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=23163 Niektóre produkty były nie tak dawno w ofercie. Gogle narciarskie na rower to może lekka przesada (choć dla jeżdżących w zawiejach i zamieciach śnieżnych to może być dobry pomysł), ale bielizna czy rękawice mogą się sprawdzić...
Arkowiec1929 Napisano 1 Grudnia 2011 Napisano 1 Grudnia 2011 Ja się zastanawiam nad tą kurtką narciarską. Ciekawe czy to taki Softshell z prawdziwego zdarzenia : )
comrat Napisano 1 Grudnia 2011 Napisano 1 Grudnia 2011 ciekaw jestem tej kurtki softshellowej... czy nadaje się na rower :-)
Sandacz Napisano 1 Grudnia 2011 Napisano 1 Grudnia 2011 Trudno powiedzieć. Te kurtki też chyba niedawno były w ofercie. Może na forach narciarskich czy turystycznych są jakieś opinie o ich właściwościach? Z punktu widzenia rowerowego - zwłaszcza mocno pochylonej sylwetki na MTB czy szosie - istotne jest, by rękawy i tył miały mocno przedłużone. Co do tego można mieć wątpliwości...To wygląda na artykuł sponsorowany z poprzedniego, wspomnianego "rzutu" zimowego:http://www.narty.pl/tresc-artykulu/artykulu/zimowe-szusowanie-dla-kazdego-ubrania-narciarskie-w-lidlu/2946.html
Mr. Dry Napisano 1 Grudnia 2011 Napisano 1 Grudnia 2011 Nie nadają się. Tył by jaszcze uszedł ale rękawy mają normalną długość. Chociaż przy długich rękawicach to będzie dobrze.
Mod Team mrmorty Napisano 1 Grudnia 2011 Autor Mod Team Napisano 1 Grudnia 2011 Piszecie czy to Softshell z prawdziwego zdarzenia - otóż jeśli producent nie wkleił tam jakiejś membrany czy głupiej podpinki to zda egzamin. Jeśli chodzi o rękawy to w najbardziej komfortowej sytuacji są ci, którzy są co najmniej o jeden rozmiar "mniejsi" niż największy rozmiar bo zamiast "L" można kupić "XL"
netta1987 Napisano 2 Grudnia 2011 Napisano 2 Grudnia 2011 mam dwa komplety bielizny jeden do biegania i jeden narciarski i powiem tak daje radę taj spodnie do 5* używam ich pod spodenki jak spada poniżej 5 do powiedzmy -2 nakładam oba komplety i jest milutko ciepło chodź nie za gorąco (narciarskie są minimalnie grubsze i mają fajniejszy wzór) koszulkę mam tylko jedną (do biegania) i daje radę czasem nawet za ciepło jak przy 5* nałożę kurtkę przeciw wiatrową minimalnie ocieplaną i dam se ognia po nogach to robi się mokro bo już za ciepło ogólnie polecam zwłaszcza jak jest na przecenach (w uk gdzie teraz mieszkam były przeceny 50% ostatnio na odzież do biegania a dali całą nową partie)
hushovd Napisano 4 Grudnia 2011 Napisano 4 Grudnia 2011 Mam kurtkę Crane z Niemieckiego Lidla po 15 Euro jest niesamowita tania jak barszcz i z tkaniny która odparowuje pot a nie przepuszcza wiatru polecam
dovectra Napisano 4 Grudnia 2011 Napisano 4 Grudnia 2011 rękawiczki rowerowe zimowe z lidla słabo oddychają, więc robi się wilgotno i zimno... nie polecam
Publius Napisano 4 Grudnia 2011 Napisano 4 Grudnia 2011 Mowisz o tych, które były dostępne jakoś z końcem września? W moich nie ma takiego problemu... Wysłano z IDEOS S7 Slim z użyciem Tapatalk
dovectra Napisano 4 Grudnia 2011 Napisano 4 Grudnia 2011 Mowisz o tych, które były dostępne jakoś z końcem września? W moich nie ma takiego problemu... Wysłano z IDEOS S7 Slim z użyciem Tapatalk witam tak o te rękawiczki chodzi nie podpasowały mi ale narciarskie z lidla na ostre mrozy jak najbardziej
Publius Napisano 5 Grudnia 2011 Napisano 5 Grudnia 2011 Moze masz jakis nieudany egzemplarz, albo za cieplo jeszcze Wysłano z IDEOS S7 Slim z użyciem Tapatalk
M1n1s7eR Napisano 5 Grudnia 2011 Napisano 5 Grudnia 2011 Moze masz jakis nieudany egzemplarz, albo za cieplo jeszcze Wysłano z IDEOS S7 Slim z użyciem Tapatalk Ich było kilka rodzajów, może w tym rzecz. Jak możecie to wrzućcie zdjęcia swoich.
Mod Team mrmorty Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Mod Team Napisano 5 Grudnia 2011 rękawiczki rzeczywiście nic specjalnego, ale myślę że powinny zadziałać przy ujemnych/niskich temperaturach. Przyjrzałem się szwom - membrany tam nie wkleili więc w całości są wykonane z tkaniny typu Softshell. Takie cuda - wynalazki najlepiej działają przy niższych temperaturach - wszystko się rozbija o ciśnienie osmotyczne.
Publius Napisano 5 Grudnia 2011 Napisano 5 Grudnia 2011 Ich było kilka rodzajów, może w tym rzecz. Jak możecie to wrzućcie zdjęcia swoich. W moim lidlu chyba wszystkie były identyczne, różniły się jedynie rozmiarem. Jak wroce do domu to zapodam jakieś fotki. Wysłano z IDEOS S7 Slim z użyciem Tapatalk
mixchris Napisano 8 Grudnia 2011 Napisano 8 Grudnia 2011 10 grudnia czyli już w tą sobotę mają wrzucić Termiczne podkoszulki narciarski i kalesony po 29.99 sztuka firma Crivit "optymalna cyrkulacja powietrza i szybkoschnące" takie hasła przyciągają. Myślicie że jest to coś warte? Może jako pierwsza warstwa? http://fanlidla.pl/gazetka/2011.12.10.sport/3948,Termiczna,podkoszulka,bielizna,termoaktywna
mixchris Napisano 8 Grudnia 2011 Napisano 8 Grudnia 2011 · Ukryte przez mrmorty, 8 Grudnia 2011 - nic to nie wnosi do tematu Ukryte przez mrmorty, 8 Grudnia 2011 - nic to nie wnosi do tematu Też tak myślę
marcinek1992 Napisano 8 Grudnia 2011 Napisano 8 Grudnia 2011 witam Chyba w wakacje kupiłem wkładki do butów z coolmaxem. Na samym początku nie zauważyłem różnicy ale po paru dniach użytkowania jednak poczułem różnice. Teraz gdy mam już je z 4 miesiące to te wkładki się zepsuły gdyż zaczynają pażyć w stopy. Mam do was pytanie: czy oprócz lidla mógłbym je gdzieś dostać? Czy są jakieś podobne do nich?
Publius Napisano 8 Grudnia 2011 Napisano 8 Grudnia 2011 Myślicie że te kalesony się nadadzą do cywilnego uzytku? Wysłano z IDEOS S7 Slim z użyciem Tapatalk
Mod Team mrmorty Napisano 9 Grudnia 2011 Autor Mod Team Napisano 9 Grudnia 2011 przecież jazda na nartach to zabawa zazwyczaj dla "cywili" nadadzą się
lajtspid Napisano 9 Grudnia 2011 Napisano 9 Grudnia 2011 Pubilus pyta chyba o codzienne noszenie ich pod spodniami - do pracy, szkoły. Nie widzę powodu dla którego miałyby się nadać. Rajty jak każde inne
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.