n4k5 Napisano 25 Kwietnia 2012 Napisano 25 Kwietnia 2012 DHL I UPS są dla mnie w pierwszej trójce, pierwsze miejsce ma... uwaga, uwaga... POCZTEX.
ProCombat Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 DHL , TNT , DPD - ich najczęściej ( szybko, tanio, dobrze )
FilipEcki Napisano 23 Lipca 2012 Napisano 23 Lipca 2012 Ja korzystałem z DHL, DPD i UPS, żadnych problemów. Jedyne co to pobrania trafiały na konto po tygodniu.
Szmitxx Napisano 29 Sierpnia 2012 Napisano 29 Sierpnia 2012 Ja wszystkim polecam Kolporter Express, w skrócie K-EX. Są najtańszym kurierem jakiego znalazłem, a przy okazji są solidni. Paczka na drugi dzień u klienta;]
Swirus Napisano 30 Sierpnia 2012 Napisano 30 Sierpnia 2012 Ja wybieram wyłącznie UPS - sprawdziłem już kilka firm i ta wydaje sie najlepszą z obecnych na rynku. Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2
Mod Team Lookas 46 Napisano 30 Sierpnia 2012 Mod Team Napisano 30 Sierpnia 2012 Nikt tu nie pisze ze złośliwości a czystą prawdę. Ja dostałem ramę w otwartym kartonie a na dodatek karton miał dość dużą dziurę na wylot. ... Napiszę kilka słów od siebie... W takim przypadku powinieneś zatrzymać kuriera i spisać z nim protokół odchyleń, który to później byłby podstawą do reklamacji. Kurier ma obowiązek poczekać do 15minut aż sprawdzisz czy z przesyłką wszystko jest ok. Jeżeli okaże się w późniejszym terminie bodajże do 7dni kalendarzowych, że jednak coś jest nie halo to masz prawo zadzwonić do dyspozytora i poprosić o ponowny przyjazd kuriera w celu spisania protokołu. Tak przynajmniej jest w DbSchenker ale u innych podejrzewam, że działa to identycznie. To nie jest tak, że oni wpadają "Pan się podpisze i ja lecę bo mam dużo jeszcze.." Jak zareklamować usługę? - Porady - Alarado.pl
wojszat95 Napisano 3 Września 2012 Napisano 3 Września 2012 ja zawsze DHL . x2 ! W moim rejonie(bydgoszcz i okolice) DHL jest chyba najlepszy ! Ogółem DHL dobry, bo zamawiając przez stronę kurjer&y kropka pe el(specjalnie napisałem zamiast jakiejś tam literki & bo nie wiem, czy nie ma w regulaminie tego forum, że nie można reklamować innych stron, chociaż generalnie to żadna konkurencja ani nic i tak dla tego forum nie jest ) to DHL wychodzi wręcz najtaniej....Doręczenia paczek regularne na następny dzień
KrisK Napisano 13 Września 2012 Napisano 13 Września 2012 Zdecydowanie najbardziej rozgarnięci kurierzy to Schenker. Naprawdę nie mogę złego słowa powiedzieć. Jak przynoszą paczkę która jest w jakiś sposób niepewna sami mówią żeby otworzyć i sprawdzić. Pomijam taki drobiazg że jak mi na zły adres dist wysłał paczkę potrafili to ogarnąć i zadzwonić do mnie rano z pytaniem czy adres jest ok bo zawsze było na inny. Paczki dochodzą w terminie czyste niepomięte. Korzystałem też z k-ex z tym że oddział gdański to jakaś szopka. cokolwiek tam wysyłałem albo stamtąd odbierałem musiałem się w######ić albo wysłać innego kuriera. Kiepsko było też "z totalnymi zadupiami" rzadko w 24h się wyrabiali. Poza tym wszystko w porządku. No i cena dobra pomimo niedużej ilości paczek. UPS ok z tym że jak rozwalili laptopa to niestety ich ubezpieczenie okazało się farsą. Żądanie dowodu zakupu za sprzęt jest absurdem w przypadku sprzętu używanego. Pomijam już kwotę w standardzie 350zł. Dzisiaj zamówiłem od nich kuriera o 14.20 o 14.30 odebrał paczkę DPD przynosiło mi okrągłe paczki. Nie wiem co oni z nimi robili ale potrafili zrobić kulę z obudowy komputerowej. Pomijam utopiona w błocie przesyłkę z której ciekło. I rozbrajające tłumaczenie kuriera że była ciężka i musiał ją postawić na ziemi
kyca Napisano 17 Września 2012 Napisano 17 Września 2012 pracuję w sklepie internetowym i korzystamy z DPD i GLS. DPD ostatnio dużo się poprawiło i mają ogromne możliwości informatyczne do pełnej integracji, tzw. API a jakość usług bdb, rzadko się zdarza że coś kurierzy nawalają, skutecznosć mają bardzo wysoką i polecam
Kriss Napisano 17 Września 2012 Napisano 17 Września 2012 Korzystałem z wielu kurierów, ale najlepiej oceniam UPS i DHL, bo nigdy nie miałem z nimi problemów. Natomiast odradzam firmę Opek - problemy z terminowością przesyłek, słaby kontakt.
Plastyk Napisano 17 Września 2012 Napisano 17 Września 2012 U mnie nie było problemów z DHL'em, UPS'em. K-ex w miarę ok, kurier chamski. Siódemka dostarczyła raz otwartą paczkę, ale nie ja odbierałem, a kobiety nie wiedziały że tak nie może być Zawartość ok, więc nie robiłem afery. Drugi raz, facet zaczął mnie opieprzać, że on tu był o 14 i że mnie nie było. No dziwne. Ale spytałem, czemu nie przeczytał w uwagach do zamówienia, że do 15.00 jestem pod innym adresem, niedaleko. Powiedział, że oni tych uwag nie czytają w ogóle, to za dużo czasu zabiera. No do %$#@ to po co ja zawsze tam piszę, żeby do 15.00 gdzie indziej, a najlepiej zadzwonić, jak oni to olewają...
mihalp90 Napisano 18 Września 2012 Napisano 18 Września 2012 Ja zwykle z DPD korzystam i nie było problemów
BJan Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 Firma, w której pracuję, współpracowała z wieloma firmami kurierskimi i... Zdecydowanie polecam UPS oraz DHL. To jedyne firmy, którym można zaufać i cennik mają już przystępny po podpisaniu z nimi umowy. Odradzam - Siódemki (porażka), Patron Service (od czasu, gdy zaczęli współpracować z Siódemkami - nieporozumienie), X-Press (na początku dobrze działali, ale później zaczęli troszkę się obijać).
Eastern Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Firma, w której pracuję, współpracowała z wieloma firmami kurierskimi i... Zdecydowanie polecam UPS oraz DHL. To jedyne firmy, którym można zaufać i cennik mają już przystępny po podpisaniu z nimi umowy. Odradzam - Siódemki (porażka), Patron Service (od czasu, gdy zaczęli współpracować z Siódemkami - nieporozumienie), X-Press (na początku dobrze działali, ale później zaczęli troszkę się obijać). X-Press wysyłają na kraj poprzez UPS. Zawsze tam wysyłam, mimo trochę wysokich kosztów zawsze pewny kontakt, miła obsługa (punkt Katowice). Co do Siódemki - tak podróżują wasze przesyłki :
refiko Napisano 23 Września 2012 Napisano 23 Września 2012 Ja od siebie polecę firmę K-EX. Kilkanaście ostatnich razów nie zawiodłem się na nich.
focus94 Napisano 11 Grudnia 2012 Napisano 11 Grudnia 2012 DPD no niestety nie popsiuja sie punktualnościa a wrecz robią sobie jaja z ludzi. Polecić mogę jedynie UPS.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.