Skocz do zawartości

[Firma Kurierska] Jakich kurierów wybieracie?

TylkoSkladak

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Ja wszystkim polecam Kolporter Express, w skrócie K-EX. Są najtańszym kurierem jakiego znalazłem, a przy okazji są solidni. Paczka na drugi dzień u klienta;]

Napisano

Ja wybieram wyłącznie UPS - sprawdziłem już kilka firm i ta wydaje sie najlepszą z obecnych na rynku.

Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2

• Mod Team
Napisano

Nikt tu nie pisze ze złośliwości a czystą prawdę.

Ja dostałem ramę w otwartym kartonie a na dodatek karton miał dość dużą dziurę na wylot. ...

Napiszę kilka słów od siebie... W takim przypadku powinieneś zatrzymać kuriera i spisać z nim protokół odchyleń, który to później byłby podstawą do reklamacji.

Kurier ma obowiązek poczekać do 15minut aż sprawdzisz czy z przesyłką wszystko jest ok. Jeżeli okaże się w późniejszym terminie bodajże do 7dni kalendarzowych, że jednak coś jest nie halo to masz prawo zadzwonić do dyspozytora i poprosić o ponowny przyjazd kuriera w celu spisania protokołu. Tak przynajmniej jest w DbSchenker ale u innych podejrzewam, że działa to identycznie.

To nie jest tak, że oni wpadają "Pan się podpisze i ja lecę bo mam dużo jeszcze.."

Jak zareklamować usługę? - Porady - Alarado.pl :thumbsup:

Napisano

ja zawsze DHL .

x2 ! W moim rejonie(bydgoszcz i okolice) DHL jest chyba najlepszy ! Ogółem DHL dobry, bo zamawiając przez stronę kurjer&y kropka pe el(specjalnie napisałem zamiast jakiejś tam literki & bo nie wiem, czy nie ma w regulaminie tego forum, że nie można reklamować innych stron, chociaż generalnie to żadna konkurencja ani nic i tak dla tego forum nie jest :D ) to DHL wychodzi wręcz najtaniej....Doręczenia paczek regularne na następny dzień :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Zdecydowanie najbardziej rozgarnięci kurierzy to Schenker. Naprawdę nie mogę złego słowa powiedzieć. Jak przynoszą paczkę która jest w jakiś sposób niepewna sami mówią żeby otworzyć i sprawdzić. Pomijam taki drobiazg że jak mi na zły adres dist wysłał paczkę potrafili to ogarnąć i zadzwonić do mnie rano z pytaniem czy adres jest ok bo zawsze było na inny.

Paczki dochodzą w terminie czyste niepomięte.

Korzystałem też z k-ex z tym że oddział gdański to jakaś szopka. cokolwiek tam wysyłałem albo stamtąd odbierałem musiałem się w######ić albo wysłać innego kuriera. Kiepsko było też "z totalnymi zadupiami" rzadko w 24h się wyrabiali. Poza tym wszystko w porządku. No i cena dobra pomimo niedużej ilości paczek.

UPS ok z tym że jak rozwalili laptopa to niestety ich ubezpieczenie okazało się farsą. Żądanie dowodu zakupu za sprzęt jest absurdem w przypadku sprzętu używanego. Pomijam już kwotę w standardzie 350zł.

Dzisiaj zamówiłem od nich kuriera o 14.20 o 14.30 odebrał paczkę :D

DPD przynosiło mi okrągłe paczki. Nie wiem co oni z nimi robili ale potrafili zrobić kulę z obudowy komputerowej. Pomijam utopiona w błocie przesyłkę z której ciekło. I rozbrajające tłumaczenie kuriera że była ciężka i musiał ją postawić na ziemi :)

Napisano

pracuję w sklepie internetowym i korzystamy z DPD i GLS. DPD ostatnio dużo się poprawiło i mają ogromne możliwości informatyczne do pełnej integracji, tzw. API :)

a jakość usług bdb, rzadko się zdarza że coś kurierzy nawalają, skutecznosć mają bardzo wysoką i polecam :)

Napisano

Korzystałem z wielu kurierów, ale najlepiej oceniam UPS i DHL, bo nigdy nie miałem z nimi problemów. Natomiast odradzam firmę Opek - problemy z terminowością przesyłek, słaby kontakt.

Napisano

U mnie nie było problemów z DHL'em, UPS'em.

K-ex w miarę ok, kurier chamski.

Siódemka dostarczyła raz otwartą paczkę, ale nie ja odbierałem, a kobiety nie wiedziały że tak nie może być ;) Zawartość ok, więc nie robiłem afery.

Drugi raz, facet zaczął mnie opieprzać, że on tu był o 14 i że mnie nie było. No dziwne. Ale spytałem, czemu nie przeczytał w uwagach do zamówienia, że do 15.00 jestem pod innym adresem, niedaleko. Powiedział, że oni tych uwag nie czytają w ogóle, to za dużo czasu zabiera.

No do %$#@ to po co ja zawsze tam piszę, żeby do 15.00 gdzie indziej, a najlepiej zadzwonić, jak oni to olewają...

Napisano

Firma, w której pracuję, współpracowała z wieloma firmami kurierskimi i...

Zdecydowanie polecam UPS oraz DHL. To jedyne firmy, którym można zaufać i cennik mają już przystępny po podpisaniu z nimi umowy.

Odradzam - Siódemki (porażka), Patron Service (od czasu, gdy zaczęli współpracować z Siódemkami - nieporozumienie), X-Press (na początku dobrze działali, ale później zaczęli troszkę się obijać).

Napisano

Firma, w której pracuję, współpracowała z wieloma firmami kurierskimi i...

Zdecydowanie polecam UPS oraz DHL. To jedyne firmy, którym można zaufać i cennik mają już przystępny po podpisaniu z nimi umowy.

Odradzam - Siódemki (porażka), Patron Service (od czasu, gdy zaczęli współpracować z Siódemkami - nieporozumienie), X-Press (na początku dobrze działali, ale później zaczęli troszkę się obijać).

X-Press wysyłają na kraj poprzez UPS. Zawsze tam wysyłam, mimo trochę wysokich kosztów zawsze pewny kontakt, miła obsługa (punkt Katowice).

Co do Siódemki - tak podróżują wasze przesyłki :D:

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...