Skocz do zawartości

[Wycieczki] Wrocław zgłoś sie

piotrekpasti

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No ja też jestem raczej „nowy”, byłem tylko na jednej wyprawie. Jestem chętny zawsze jak mam czas, dlatego w ten weekend można się mnie spodziewać, napiszcie gdzie i o której dokładnie będziecie startować.

Informacja dla dariusza: ja jeżdżę prawie codziennie wiec jak masz ochotę to można razem pośmigać (od 25km do 50km dystans).

Napisano

Ja tam w weekenda pewnie sie na w-f'ik wybiore ale np. jutro kobieta idzie poszalec z kolezankami i mam wolny wieczor :D

Bede probowal uskutecznic jakies nocne rowerowanie (ale odpadaja miejsca nieoswietlone, bo nie mam nic pozadnego do oswiatlania drogi).

Jesli ktos chetny, to wstepnie ustalam godzine na 20:00, a miejsce na Most Milenijny. Zapraszam!

Napisano

Witam. Będę chciał się pojawić. Jazda nocą rowerem jest zupełnie inna od tej w dzień, wie ten kto jeździ. Ja osobiście wolę miejsca nieoświetlone, ale czasem strach samemu w nich bywać. Aha, tym razem nie zapomnę o naładowaniu akku od halogena, jak ostatnio.

Napisano

mdudzisz spozniles sie o minutke, bo o 19:30 wylaczylem kompa :) Bylem tylko ja i argusiol. Wycieczka super! Pozniej dorzuce jakies fotki.

P.S. argusiol napisz mi na PW ile Ci tam licznik pokazal.

Mini relacja i fotki sa tutaj: Klik! Pozdrawiam!

Napisano

Hej! a co z weekendowym śmiganiem?? mnie jazda po mieście nie interesuje nawet nocą. Od kilku lat dojeżdżam rowerem do pracy przez miasto, rano jest ciemno i nie widze aż takich wielkich atrakcji w tym...

Nie ma to jak polne leśne trakty pokryte teraz liścmi, i te jesienne widoiki! :)

Przypominam się: sobota po 12 moge jechać!!! Obojętnie gdzie byle jak najkrócej asfaltem!! Pozdro!

Napisano

Niedziela mogę jechać dowolnie daleko (ale bez wyścigów, w jesiennym tempie) w sobotę jeszcze nie wiem.

PS: A ja zasuwam codziennie w zimie na treningi po szkole po ciemku i też mnie jazda po mieście na światłach nie podnieca :)

Napisano

Ja sie juz pogubilem kto i kiedy moze, a kto nie...

Moze umowimy sie na jutro na godzine np. 12-14 pod Milenijka? Fajnie byloby jakby chetni napisali propozycje trasy - wybierze sie ta najbardziej optymalna...

Moja propozycja - tradycyjnie do Czernicy walami nad Odra, pozniej przejazd/przejscie mostem kolejowym na drugi brzeg, nastepnie lasami do Tresna, krotki odcinek asfaltu z zerowym ruchem kolowym do radwanic i powrot walami pod Milenijke...

Napisano

Ja jeśli się pogoda nie schrzani zupełnie (bardzo silne opady) przybęde może nawet nie sam :rolleyes:

Traske Inhibitora jechałem przedwczoraj ale jeśli większość tak zdecyduje pojade ją zowu :mellow:

To powiedzmy 13 pod Milenijką a tam zadecydujemy gdzie jedziemy ok?

To do jutra do 13!

Napisano
Ja jade z wami na 99,8% te 0,02 to jak bedzie śnieg :) . Z tego co jest napisane to jutro o 13 koło mostu milenijnego tylko z której strony.

OK! Pogoda może nie najlepsza ale o 13 będe pod milenijką!

Tam gdzie zawsze pod mostem od strony Osobowic.

Pozdrawim!

Napisano

Z uwagi na aurę wolałbym na szoskę wyskoczyć prawdę powiedziawszy, wyszłoby tak z 70km, spokojnie, jak na październik przystało :) Ale jak wolicie w teren to spoko, przejadę się z wami :D (no chyba że się rozpada).

Chociaż w sumie tam gdzie mamy jechać to błota nie ma a na szoskę i tak jutro się umówiłem :)

Napisano

Pogoda jest prawie wspaniała, śniegu nie widzę więc można jechać, to o 13 pod mostem :) .

A jak się chlapać to już wole błotem niż wodą z asfaltu (szybki asfalt lubię nawet bardzo).

Napisano

Niestety, syfon pod zlewem w kuchni uniemozliwil mi dzisiejsza jazde... Zalana kuchnia i koniecznosc usuniecia usterki byla wazniejsza niz rowerowanie... Mam nadzieje, ze dobrze sie bawicie...

Napisano

Pewnie że dobrze :)

Wyszło jakieś 82km. Były koncepcje szosy i terenu a w rezultacie zrobiliśmy najciekawszą pętelkę po szosie w okolicach Zawoni i drugą w terenie koło Trzebnicy :) Kogo nie było niech żałuje :P

Napisano

Ja żałuję, tym bardziej, że pogoda dziś świetna jak na jesień. Ale cóż, załatwiła mnie grypa żoładkowa, jestem uziemiony :) A taką mam ochotę na rower. Ehh

Napisano

Witam, czy w ten weekend jest może jakiś wyjazd – jestem chętny, ale nie znam żadnych szlaków rowerowych w okolicy Wrocławia. Znaczy szlakiem jakimś jechałem ale jakoś nie pamiętam gdzie to było bo wszystko wyglądało tak samo - jak zaorane pole ;) .

Napisano
Witam, czy w ten weekend jest może jakiś wyjazd – jestem chętny, ale nie znam żadnych szlaków rowerowych w okolicy Wrocławia. Znaczy szlakiem jakimś jechałem ale jakoś nie pamiętam gdzie to było bo wszystko wyglądało tak samo - jak zaorane pole :D .

Z wielką przyjemnością bym pojechał! Tylko że w tym momencie nie jestem w 100% pewny czy będe miał wolny czas...:)

Jeśli znajdą się chętni na jutro, ewentualnie niedziele, coś ustalą (miejsce spotkania, trasa, godzina startu) a ja wygospodaruje czas to będe!! :) Jeśli do wyznaczonej godziny startu mnie jednak nie będzie to nie czekajcie... Ruszajcie bo dzień coraz krótszy, szkoda czasu na stanie!!! :D

Pozdrawiam rowerowców z Wrocławia!!!

Napisano

Ja mogę jechać na Ślęże (dojazd rowerem), albo zdobyć szczyt jakiejś innej górki (pewnie pociągiem trzeba dojechać).

Czy jest ktoś chętny prócz Chaozza (nie wiem jak to się odmienia :D ), który i tak nie jest zdecydowany na 100% (jak tu się umówić). Ja mogę jechąć we dwóch ale układ że ja czekam a ktoś się zjawi albo nie mnie nie bawi. :)

Jak nikt się nie znajdzie na wyjazd w góry to mam nadzieje że będą chętni na okolice Wrocławia.

Napisano

Tyle czasu żeby w góry jechać to ja nie mam... Ale na rowerek dzisiaj pójde!!

Jak chcesz to będe prawdopodobnie o 12 może troszke póżniej pod milenijką i planuje na Oborniki-Wilczyn zaatakować. Podaje nr telefonu dla ewentualnych chętnych bo póżniej nie będe miał dostępu do neta!

664931161 To do zobaczenia!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...