Skocz do zawartości

[Wycieczki] Wrocław zgłoś sie

piotrekpasti

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzis wrocilem z dyzuru i ide kimac.. a do tego pogoda srednia :P jesli jutro bedzie znosnie na dworze to ja chetnie :D

czyli zostajemy w domach? odzewu brak :D taka opcja na niedziele tez mi pasuje ;)

Napisano

Świrujemy pawiana? Jutro raczej, w niedziele mam zacząć mocno dmuchać...

Tfuuuu, MA zacząć, a nie MAM zacząć :D :D :D

Napisano

Świrujemy pawiana? Jutro raczej, w niedziele mam zacząć mocno dmuchać...

Tfuuuu, MA zacząć, a nie MAM zacząć :D :D :D

siedze w szpitalu :/

Napisano

Ja atakuję Trzebnicę. Las bukowy i inne laski i pagórki po drodze. Takie wariacje na temat dawnych maratonów.

O 11 startuje z Kamieńskiego.

Napisano

Gdzie we Wrocku są fajne miejscówki do pojeżdzenia na rowerku mtb? Mieszkam doslownie 1 km od górki przy ul Skarbowcow. Ostatnio byłem też w lasku Rakowieckim , słyszalem że fajnie jest na ul Chopina . Gdzie we wrocku odbywają się maratony mtb?Musze poznać jakieś ciekawe tereny do jeżdzenia , wczeniej mialem rowerek typu cross więc latałęm głównie po asfalcie. Niestety z braku czasu musze szukać cos na terenie miasta. Wyjeżdza ktoś czasem w góry izerskie , chętnie byśmy się zabrali z żoną , celem poznania nowego terenu jak i grona forumowiczów.

Napisano

Łukaszu, w złym miejscu mieszkasz...

Na południu Wrocławia ciężko coś ciekawego znaleźć... Mieszkałem tam w latach 2005 - 2007... Poza miasto na południe off-roadem nie wyskoczysz, gdyż pola i autostrada... Najlepiej jechać wzdłuż ciagu Wiśniowa - Armii Krajowej (ścieżkami rowerowymi) aż do "ślimaka" na połączeniu z Krakowską... Tam śmigasz w las i wyjeżdżasz nad odrą niemalże na Biskupinie... A stąd już albo wałami nad Odrą w dowolnym kierunku, albo na Mokry Dwór...

Ogólnie "cały" Wrocław jeździ w Lesie Osobowickim, Rędzińskim, na terenach irygacyjnych i po Wzgórzach Trzebnickich... Czyli północne rejony...

Izery - coż, odwiedzane tak często, że aż nudne... Ale zawsze wracam, gdyż jednak świetne są do rowerowania...

Napisano

Dzieki za porady bezcenne , dobrze ,że przypomniałeś o lesie osobowickim bo wypadł mi z głowy . Byłem tam kiedyś na spacerku. A w izerach bylem raz i bardzo mi się spodobalo tylko pojechałem w ciemno i z Jakuszyc puscilem się w dól przez Harrachov aż na Izerke a wystarczylo pojechać w prawo i zaoszczędziłbym 20 km:D.... Dlatego uważam , że warto zabrać się z kimś kto zna te tereny. Ale do czasu wyjazdu mam nadzieje że uda się spotkać we Wrocku i omówić ten temat.

Napisano

JOŁ!

Straszne mrozy zapanowały w naszym kraju ale chyba nie będę siedział w domu w sobotę.

Mimo planowanego minus 10 w dzień planuję pojeździć.

plan:

czas - Około 2 max 4 godzin na orzeźwiającym świeżym powietrzu

dystans - tradycyjna 50 z tym razem ewentualnym małym plusikiem

nawierzchnia - chciałbym żeby w 100% szutrowa ale się nie da, asfalt też będzie...

topografia - czasem pagórkowata żeby się rozgrzać na podjazdach

lokalizacja - północne okolice wro albo Oborniki albo Trzebnica

Byli by jacyś chętni??

Napisano

siema Chaoz, w Lubominie -20 i pół metra śniegu, boże jak ja bym już coś na rowerze pojeździł, zazdroszczę wam

Napisano

siema Chaoz, w Lubominie -20 i pół metra śniegu, boże jak ja bym już coś na rowerze pojeździł, zazdroszczę wam

Spokojnie oddał bym 3 miesiące bez bika żeby przez resztę roku móc po pracy wsiąść na rower i zrobić ten podjazd na Mniszka a potem ten zjazd Twoim singlem z Trójgarbu...

Trudno, jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma...

A z tą monotematyką to tak nie do końca. Czasami mam tyle zajęć że na rower nie ma czasu (ostatnio zatrułem się na powrót NBA i jak zawsze książki) a mam takie powiedzenie że jak już w coś się angażować to na 100%, nie uznaje półśrodków ani zbędnych kompromisów. W sobotę biorę termos z herbatą w plecak i w trasę jak ktoś chętny -zapraszam!

Napisano

Żeby nikt się nie martwił dlaczego temat zlociku 30. marca - 1. kwietnia przepadł - po 23:00 pojawi się nowy temat, lepszy, zaktualizowany, szybszy, piękniejszy i pachnący fiołkami :) Po prostu nastąpiło tyle zmian, że lepiej będzie założyć nowy. Safian usunął tamten na moją prośbę, więc spokojna głowa, Alles ist unter den Kontrol ;)

Napisano

...zjazd Twoim singlem z Trójgarbu...

Co? Jak? :)

O jakim singlu mowa? Oficjalny czy prywatny? :)

Podzieli się ktoś dokładniejszą lokalizacją/mapą/gpx-em?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam mam pytanie odnośnie gór izerskich ponieważ wiekszość tematów z tamtą okolicą jest zablokowana. W niedlugiej przyszłości (marzec) zamierzam wybrać się z żonką na rower w okolice Świeradowa Zdrój na Single track ponieważ nigdy tam nie byłem mam pytanie .W jakie miejce w Świeradowie mam pojechać aby wskoczyć na tę ścieżke Single track ??? Gdzieś przeczytałem że wjazd obok gondoli może chodzi o to miejsce

kolej.jpg

Gdzie ewentualnie jest inny wjazd i czy tam można jeździć tylko w jednych kierunku i czy w ciągu jednego dnia da się wszystko zwiedzić ? Słyszałem w radiu ,że w 2011 r powstało ok 50 km scieżek. Znalazłem taką mapę ale nie widać dokladnie punktów gdzie można wjechać z szosy. Może mi ktoś podać nazwe ulicy z której nalepiej rozpocząć single track.

singletrack.jpg

Proszę o porady osób , które odwiedziły to miejsce. I mam jeszcze takie pytanie czy te wszystkie trasy z w/w mapy sa dobrze oznakowane i w miare możliwosci połączone.

Napisano

ze Świeradowa podjeżdżasz na tą górę na której jest nartostrada przebijasz się bodajże niebieskim szlakiem do checz na Smrek(fajny kawałek), potem trochę w dół, ale nie wybieraj niebieskiego (zresztą zakaz wjazdu rowerów tam będzie) i jesteś na singlu w najlepszej jego części, tyle że w marcu będzie tam jeszcze pewnie pełno śniegu. singiel jest dobrze oznakowany jednak zgubić się też jest możliwość, z powrotem, można tak samo, a można szosą, całkiem fajnie i szybko

Napisano

Rozumiem ,ale gdzie mam zaparkować auto? zeby mieć najbliżej do singla. Czy miejsce przy kolei jest okey? na w/w mapie jest gdzieś w poblizu parking

Napisano

ja jechałem do samego Novego Mesta - tam jest drogowskaz na singla i jest parking oczywiście płatny ale płaciliśmy 5zl(tak tak złotówki) za cały dzień, do singla masz dosłownie 30-50m ;) bliżej się nie da ;)

Napisano

ten parkin wskazany na twoich linkach to tzw parking pod beczką ;)

ja jechałem na parking ten na lewo przed wjazdem w ryneczek:) można też na rynku w sumie zaparkować i na start masz niezły podjeździk na rozgrzewkę - opcji jest klika, wybierzesz swoją własną pozdrower

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...