Forum rowerowe

• Jesteśmyna

Dobry sklep rowerowy

15 odpowiedzi w tym temacie

#1 katza

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 12 postów

Napisano 11 maj 2011 - 08:16

Witam planujemy z mężem zakup rowerów, tylko kompletnie nie wiemy gdzie najlepiej się udać. Może polecicie mi kilka sklepów rowerowych jestem z Dąbrowy więc może coś z okolic (sosnowiec, Katowice) Bardzo proszę o pomoc. Acha i najlepiej jak by sklep posiadał sprzedaż ratalną. Jeszcze za bardzo nie wiemy co kupić ale myślę że po 1300zł wystarczy

Rowery

• admin

#2 Cymmes

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 65 postów
  • Imię:Marcin

Napisano 11 maj 2011 - 08:59

Kolego, a rower ma być MTB, szosa lub coś innego? Osobiście jestem co prawda z Bytomia, ale swój rower kupiłem i serwisuję w sklepie rowerowym "Adventure" ul. Józefa Jainty 14 Bytom 32 281 90 18 Jestem zadowolony z poziomu kompetencji obsługi bardzo, a ceny też mają dobre. Jeżeli kupuję jakieś dodatkowe akcesoria, lub części również u nich. Z Dąbrowy jest kawałek, ale możesz sobie sprawdzić lub przedzwonić. Na 100% mają sprzedaż ratalną. Jeżeli dobrze pamiętam mają tam Lukasa i Sygma Bank.
Pozdrawiam i zapraszam do Bytomia Marcin

#3 grzegorzkm

Pro

• Użytkownik
  • 169 postów
  • Imię:Grzegorz

Napisano 11 maj 2011 - 09:05

Cymmes to raczej kolezanka jest :icon_mrgreen:

Z Katowic to moge powiedziec ze znam tylko mbike Sklep Rowerowy mbike - Kraków, Katowice - Rowery Author , ja moge polecic z Chorzowa , Rudy Sl lub Bytomia

Użytkownik grzegorzkm edytował ten post 11 maj 2011 - 09:06

#4 nicoz

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 7 postów
  • Imię:Mikołaj

Napisano 11 maj 2011 - 09:19

TOMED na Mikołowskiej w Katowicach, na wys. wylotu ul. Andrzeja.
Maja raty. Gosc niezle czuje temat i nie stara sie za wszelka cene wcisnac najdrozszego.
Bez problemu sprowadza np przecenione modele ze starszego rocznika.

#5 katza

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 12 postów

Napisano 11 maj 2011 - 09:37

grzegorzkm Masz racje jestem kobietą:) Co do rowerów to mąż zastanawia się nad miejskim bo ma już kompletny osprzęt, mi zaś damki miejskie typu holender się nie podobają choć strasznie są wygodne bo mają regulowany poziom kierownicy i człowiek się tak nie garbi. Czyli trekingowy albo krosowy, ciężko się na coś zdecydować tym bardziej jak się nie ma o tym zielonego pojęcia. Mi podoba się np. Kellys Flash i Merida 5-V Lady to jest ideał mojego roweru pod względem wizualnym czyli biały:)))) ale jeśli miała bym barć bez osprzętu to muszę brać tańszy i zainwestować światła, stopkę, itp.

Użytkownik katza edytował ten post 11 maj 2011 - 09:39

Rowery

• admin

#6 Cymmes

Amator

• Użytkownik
  • 65 postów
  • Imię:Marcin

Napisano 11 maj 2011 - 10:04

Bardzo przepraszam! Zupełnie nie zwróciłem na to uwagi, że autorem postu jest Kobieta :-)

#7 srebrny ford

Pro

• Użytkownik
  • 132 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 11 maj 2011 - 12:35

Jako że jesteś z Dąbrowy to masz rzut beretm do Sosnowca.
Witamy w megasklepie sportowym Decathlon
Mam z tego sklepu kilka ciuchów rowerowych i sprawują się całkiem nieżle.
2007r: 3914 km 2008r: 4337 km 2009r: 1683 km 2010r: 2480 km 2011:2680 km
Dystans dzienny:118 Max H: 1396 Max V: 64,4

#8 grzegorzkm

Pro

• Użytkownik
  • 169 postów

Napisano 11 maj 2011 - 13:02

widze za masz juz wybrane rowerki , teraz idz do sklepu , usiadz na nich , zrob jazde probna ( dobre sklepy pozwalaja na to) i zobaczysz na ktorym lepiej sie czujesz .
Moja zona ma meride juliet 10 , jest z niej bardzo zadowolona, rowerek niby na bezdroza , ale masz bardzo wygodna pozycje co pozwala na dluzsze wycieczki bez bolu plecow , rak itd

#9 katza

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 12 postów

Napisano 11 maj 2011 - 14:40

Decatlon ma rowery robione tylko dla swojej firmy i nie wydają mi się one najlepszej jakości.
grzegorzkm - Ładna ta Julietta:) lepsza niż 5-v??

Wybaczcie ze w tym temacie ale pisałam już o poradę w odpowiednim dziale ale tam mało osób odpowiada może tu mi ktoś oprócz dobrego sklepu poradzi rowerek, wtedy to nawet przez neta mogę zamówić inaczej muszę liczyć na porady sprzedawców a nie zawsze są dobre np mało brakowało a byśmy utopili pieniądze w Go Sporcie dlatego nie chce słyszeć już o tego typu marketach.

#10 severian

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 5
  • 261 postów
  • Imię:Wojtek
Garaż Rower

Napisano 11 maj 2011 - 15:30

Polecam sklep Activa w Rudzie Śląskiej.Mają tam duży wybór rowerów z interesującego cię przedziału cenowego,do obejrzenia na żywo.

#11 grzegorzkm

Pro

• Użytkownik
  • 169 postów

Napisano 12 maj 2011 - 13:34

julieta ladna , niestety nie mam fotki zrobionej , a v-5 nie znam , tak jak mowie usiadz sobie na rowerze przejedz sie zobaczysz , ktory ci najlepiej podchodzi , najwazniejsze jest to abys dobrze sie czula podczas jazdy , nastepne pytanie , ktore musisz sobie zadac , gdzie tym rowerem chcesz jezdzic , a wlasciwie to na samym poczatku trzeba sie okreslic , kupujac rower zeby jezdzic nim w parku lub po lesie w dosc plaskim terenie nie trzeba miec super osprzetu i wg mnie osprzet oferowany w meridach typu juliet jest wystarczajacy .
Polecam sklep w chorzowie na ul. moscickiego , to jest niedaleko CH AKS i stadionu slaskiego , facet konkretny (rowniez jezdzi na rowerku ) , tylko musisz z nim gadac , nie z jego zona czy corka tylko z nim . Sklep ma w domku jednorodzinnym , bo to chyba interes rodzinny .

#12 katza

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 12 postów

Napisano 12 maj 2011 - 14:03

Roweru potrzebuje do jazdy na utwardzonym terenie i do pracy, ale tez żeby można było wjechać do lasu

#13 grzegorzkm

Pro

• Użytkownik
  • 169 postów

Napisano 13 maj 2011 - 12:58

Ja bym wybral juliete , w zaleznosci ile chcesz wydac miedzy modelem v10 a v40 , crossway-a bym sobie odposcil , ale to tylko moje zdanie , aha i bardzo dobry sklep meridy jest tez w imielinie ul.Św.Br.Alberta 54 , z reszta popatrz sobie na allegro , wybor w kolorach jest naprawde duzy

a tu gdybys za nie wielka doplata chciala za szaleć Allegro

#14 Piksel

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 44
  • 1206 postów
  • Imię:Adam

Napisano 26 maj 2011 - 17:26

katza jeśli mogę się wtrącić, piszesz że pozycja wyprostowana jest dla ciebie wygodna.Powinnaś wybrać do tego okropną kanapę, bo jeśli siodełko Ci nie wytłumi nierówności to wszystko idzie w kręgosłup, co może prowadzić do problemów zdrowotnych.

„Ból jest przemijający, a skutki rezygnacji pozostają na zawsze.” - Lance Armstrong.

Dołączona grafika

#15 Andrzej1983

Świeżak

• Użytkownik
  • 45 postów
  • Imię:Andrzej

Napisano 02 czerwiec 2011 - 21:23

Witam was ja proponuje sklep rowerowy w Mysłowicach oto Adres:BYTOMSKA 19 MYSŁOWICE 41-400 rowerowy2@tlen.pl www.jbike.pl ten sklep jest autoryzowanym dilerem Meridy i Authora ja 3 lata temu kupywalem tam dwa rowery dla siebie i dla zony i za podana cenę kupicie tam fajne rowery

#16 kamfan

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 19
  • 619 postów

Napisano 15 czerwiec 2011 - 09:21

Cytat

katza jeśli mogę się wtrącić, piszesz że pozycja wyprostowana jest dla ciebie wygodna.Powinnaś wybrać do tego okropną kanapę, bo jeśli siodełko Ci nie wytłumi nierówności to wszystko idzie w kręgosłup, co może prowadzić do problemów zdrowotnych.

zgadzam się z Tobą w 100% tylko zauważ fakt, że taka pozycja jest w rowerach miejskich, a nimi jeździ się (a przynajmniej powinno jeździć) po mieście a więc asfslcie. W związku z tym problem nie ma prawa istnienia... Jazda miejskim rowerem w miescie jest o wiele wygodniejsza i zdrowsza dla kregoslupa niz rowerem gorskim
"People are stupid. [...] They will believe a lie because they want to believe it's true, or because they are afraid it might be true." - Terry Goodkind