Forum rowerowe

• Jesteśmyna

[Tychy] Jazda po okolicy i wypady w Beskidy

91 odpowiedzi w tym temacie

#1 mrkura

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 10
  • 350 postów
  • Imię:Paweł
Garaż Rower

Napisano 12 grudzień 2010 - 16:52

Jak w temacie ;) . W związku z tym, że mamy gdzie jeździć (paprocany itd. itp) może by się tak zgadać w przyszłym sezonie i stworzyć jakąś Tyską grupę.
Jeśli chodzi o wypady w góry, prawdopodobnie zainwestuję w bagażnik na hak, więc trzy rowerki się zmieszczą.

Co Wy na to... Tyszanie ( i nie tylko....):D

Rowery

• admin

#2 Sathgart

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 208 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 24 grudzień 2010 - 13:34

Ja jestem za. Masz na myśli wypady kilkudniowe? Bo w góry dojechać można bardzo szybko :) No i kiedy w sezonie? Bo dla mnie już się zaczyna :P

#3 mrkura

Maniak

• Użytkownik
  • 350 postów
Garaż Rower

Napisano 24 grudzień 2010 - 15:36

Dla mnie sezon zacznie się jak złożę rower, brakuje mi jeszcze parę drobiazgów. Ja myślę o jednodniowych wypadach, spod domu na parking pod Czantorią jest 55 min. więc można dużo przejechać przez cały dzień. W planach jest wypad kilku dniowy, ale to inna historia :D. W sezonie 2011 nastawiam się na eksploracje Beskidu Żywieckiego.
ps.
Nie jestem pro, jak się zmęczę to sobię podejdę, nie jadę na czas - mam nadzieję, że nie będziemy się blokować ;) chyba, że Ty jesteś pro :)

Możemy się kiedyś wybrać pośmigać po okolicach Tychów po lasach.

#4 Sathgart

Maniak

• Użytkownik
  • 208 postów

Napisano 24 grudzień 2010 - 17:20

No co ty, nie jestem pro, poza tym lubię sobie pojeździć dla przyjemności. Kiedy złożysz rower daj znać. W lasach jest OK ale ostatnio nbłoto się narobiło ;) Tęsknie już za latem :/ Gdzie mieszkasz?

Użytkownik Sathgart edytował ten post 24 grudzień 2010 - 17:20

#5 mrkura

Maniak

• Użytkownik
  • 350 postów
Garaż Rower

Napisano 24 grudzień 2010 - 22:35

No to spoko, więc będzie spokojnie :P . Mieszkam na "B" .

Rowery

• admin

#6 Sathgart

Maniak

• Użytkownik
  • 208 postów

Napisano 26 grudzień 2010 - 09:33

A ja na A :P Więc z umówieniem się w jakimś miejscu nie będzie problemu :whistling: Jakby co to dzisiaj jadę o 11...

Użytkownik Sathgart edytował ten post 26 grudzień 2010 - 09:33

#7 DZIOMBEL

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 7 postów
  • Imię:Tomasz

Napisano 30 styczeń 2011 - 16:19

Hej:) No ja też jestem bardzo chętny:) Też musze sobie jeszcze pare rzeczy poprawićw rowerku. Ogółem musze złożyć nowe tylnie koło:)

#8 mrkura

Maniak

• Użytkownik
  • 350 postów
Garaż Rower

Napisano 30 styczeń 2011 - 18:30

Gdybyś coś potrzebował pytaj - mam troszkę szpeja do sprzedania. Wszystko jest w mojej galeri Picasa. Na sezon zbiera się powoli ekipa.

#9 DZIOMBEL

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 7 postów
  • Imię:Tomasz

Napisano 30 styczeń 2011 - 23:16

Wiesz co, ja inwestuje w nowe części bo cały czas sobie ulepszam rowerek:) A co do wypadów w góry to jeszcze sie dogadamy wszyscy:)

#10 mrkura

Maniak

• Użytkownik
  • 350 postów
Garaż Rower

Napisano 31 styczeń 2011 - 09:14

Zrobimy kiedys Tyski wypad w góry :D

#11 intruz

Maniak

• Użytkownik
  • 374 postów
  • Imię:Dawid

Napisano 05 marzec 2011 - 09:39

O hej widzę Tyszanie już się dogadują na przyszłe ustawki :D Ja jestem z Mikołowa, ale zawsze fajniej z kimś pojeździć. Tylko że też najpierw muszę rower doprowadzić do porządku :P
Nowy sezon..
Dołączona grafika

#12 mrkura

Maniak

• Użytkownik
  • 350 postów
Garaż Rower

Napisano 05 marzec 2011 - 14:31

A nie wiecie może jak wyglądają szlaki w Śląskim ? Początek sezonu planuję 19 lub 20 marca, nie chcę brodzić w błocie.

#13 nax

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 4
  • 128 postów
  • Imię:Michał
Garaż Rower

Napisano 08 marzec 2011 - 17:29

Szlaki to jeszcze niezbyt raczej ;) Choć w tym roku będzie można ruszyć wcześniej myślę, bo szybko się wsio topi :). Ja zawsze uskutecznialem wypad pierwszy 'na czysto' okolo 1 kwietnia. W tym roku może da radę wcześniej

A co do tematu, jeśli będziecie się wybierać to chętnie się piszę :). Ale raczej na dwudniowe minimum, jeden dzień w górach to dla mnie nietrafiony pomysl :) No i raczej preferuję dojazdy PKP z racji dowolności doboru miejsca rozpoczęcia/zakończenia tripa
Dołączona grafika
www.mgrossy.com
mk.slask.pl | gmk.slask.pl | zmk.slask.pl

#14 mrkura

Maniak

• Użytkownik
  • 350 postów
Garaż Rower

Napisano 08 marzec 2011 - 19:23

Wyświetl postUżytkownik nax dnia 08 marzec 2011 - 17:29 napisał

Szlaki to jeszcze niezbyt raczej ;) Choć w tym roku będzie można ruszyć wcześniej myślę, bo szybko się wsio topi :). Ja zawsze uskutecznialem wypad pierwszy 'na czysto' okolo 1 kwietnia. W tym roku może da radę wcześniej

A co do tematu, jeśli będziecie się wybierać to chętnie się piszę :). Ale raczej na dwudniowe minimum, jeden dzień w górach to dla mnie nietrafiony pomysl :) No i raczej preferuję dojazdy PKP z racji dowolności doboru miejsca rozpoczęcia/zakończenia tripa

Ja z żoną prawdopodobnie wybiorę się w sobotę na równicę w ramach rozpoznania :D . Dam znać co i jak. A co do dwudniowych wypadów- hmmm, ja też bardzo chętnie jeździłbym na kilku dniowe wypady, jednak za darmo szepaja do rowerku nie dają (niestety :( ) , a praca skutecznie uniemożliwia planowanie dłuższych wycieczek. Dłuższy wyjazd planuję, ale to na razie przyszłoroczne plany :), marzy mi się "Garda Lake".

A co do pociągu- może faktycznie się rozleniwiłem :confused: , ale od ponad 10 lat nie jechałem pociągiem i przyzwyczaiłem się wozić tyłek pod dom. Uważam, że dobrze ustalona "pętelka" daje wiele frajdy, no i wraca się wygodnie kiedy się chce i bez przesiadek :D . Poza tym nie wyobrażam sobie jechać do np. Mszanej pociągiem, chyba 3dni by to zajeło ;) .

Mam nadzieję, że zrobimy w tym sezonie jakiś mały zlocik Tyski w Beskidzie.

Użytkownik mrkura edytował ten post 08 marzec 2011 - 19:24

#15 detonator

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 58
  • 1018 postów

Napisano 08 marzec 2011 - 19:39

Wyświetl postUżytkownik mrkura dnia 08 marzec 2011 - 19:23 napisał

Mam nadzieję, że zrobimy w tym sezonie jakiś mały zlocik Tyski w Beskidzie.

Co prawda, tyszaninem ( tak to się pisze ? :whistling: ) nie jestem, ale na zlocik w Beskidach się piszę :thumbsup:

Rozpoznaj dobrze teren i jeśli wszystko będzie oki, tzn białe gów.o zejdzie ze szlaków, to 19 lub 20 marca dajemy czadu w śląskim :icon_wink:

BESKIDY ALL-MOUNTAIN I NIE TYLKO

Zapraszam do galerii

#16 mrkura

Maniak

• Użytkownik
  • 350 postów
Garaż Rower

Napisano 08 marzec 2011 - 19:45

Wyświetl postUżytkownik detonator dnia 08 marzec 2011 - 19:39 napisał

Rozpoznaj dobrze teren i jeśli wszystko będzie oki, tzn białe gów.o zejdzie ze szlaków, to 19 lub 20 marca dajemy czadu w śląskim :icon_wink:

Tak jak się umawialiśmy ::thumbsup: .

ps.
Jeśli pojedziemy to raczej 20.03 (praca).

#17 aegis

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 3
  • 147 postów
  • Imię:Adi
Garaż Rower

Napisano 08 marzec 2011 - 20:01

Wyświetl postUżytkownik intruz dnia 05 marzec 2011 - 09:39 napisał

O hej widzę Tyszanie już się dogadują na przyszłe ustawki :D Ja jestem z Mikołowa, ale zawsze fajniej z kimś pojeździć. Tylko że też najpierw muszę rower doprowadzić do porządku :P
mysle ze i kilku zapalenców z Mikołowa tez sie znajdzie :D
do niedzieli juz powinienem miec kompletny sprzet(jeszcze tylko heble)
Mozna sie kiedys umówic na wyjazd wieksza ekipą.
Pozdro.

#18 Silaes

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 2 postów
  • Imię:Piotrek

Napisano 08 marzec 2011 - 20:55

Też chętnie się dołączę. Czekam na konkretny termin:)
W tym roku myśle, że gdzieś na przełomie maja/czerwca, planuje 4-5dniowy wyjazd w Karpaty Wsch( Czarnohora,Gorgany) jeśli ktoś ma na ten rok podobny pomysł to jak najbardziej zapraszam. Wszystko zależy od pogody,organizacji i urlopu który mam nadzieje dostane ;)

Co to zlotu tyszan gdzieś w Beskidzie jestem jak najbardziej za. W prawdzie sezon planuje zacząć w połowie kwietnia to mały trip przed nie zaszkodzi:)

Użytkownik Silaes edytował ten post 08 marzec 2011 - 20:59

#19 mrkura

Maniak

• Użytkownik
  • 350 postów
Garaż Rower

Napisano 08 marzec 2011 - 21:57

Cieszy mnie frekwencja i zainteresowanie tematem. Jeśłi dobrze liczę mamy już 6 osób gotowych do boju, a na pewno jeszcze kilka się znajdzie :thumbsup:

Jeśli zrobilibyśmy zlot, to proponuję zahaczyć o królową Śląskiego "Baranią ..." . Np. Równica-Salmopol- Barania- Stecówka- Kubalonka. Albo coś krótszego. Macie jakieś inne propozycje ??

#20 Sathgart

Maniak

• Użytkownik
  • 208 postów

Napisano 09 marzec 2011 - 11:30

Zawsze można wziąć ten dzień czy dwa dni wolne w pracy. I tak byśmy ruszyli w czwartek i mieli np. niedzielę na odpoczynek ;) Powiem wam, że już jeździłem trochę szlakami i wygląda całkiem OK.