[korba] Rotor 3D
Started By Sol, wrz 13 2010 00:59
25 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 styczeń 2012 - 22:25
No to zdrowo przy..solili z czasem oczekiwania.
Rowery
Napisano 24 styczeń 2012 - 00:36
Nasz dystry nadal ściąga nakrętkę BTW 
No i cool, niech se ściąga, zobaczymy ile lat mu jeszcze zejdzie.
No i cool, niech se ściąga, zobaczymy ile lat mu jeszcze zejdzie.
Napisano 15 luty 2012 - 22:09
Witam
Ja mam pytanie odnośnie wkładu suportu do tej korby. Po pierwsze czy był w zestawie(ile kosztowal jak nie był)? Czy ten suport to coś podobnego to hollowtech II(24mm) tylko z wewnętrzną średnicą łożysk 30mm? Albo i naczej czy oś korby ma średnice 30mm?
Też jestem zainteresowany kupnem tej korby ale niestety nie mam nidzie w pobliżu dystrybutora tej firmy i pewnie o jeszcze parę rzeczy zapytam:)
Ja mam pytanie odnośnie wkładu suportu do tej korby. Po pierwsze czy był w zestawie(ile kosztowal jak nie był)? Czy ten suport to coś podobnego to hollowtech II(24mm) tylko z wewnętrzną średnicą łożysk 30mm? Albo i naczej czy oś korby ma średnice 30mm?
Też jestem zainteresowany kupnem tej korby ale niestety nie mam nidzie w pobliżu dystrybutora tej firmy i pewnie o jeszcze parę rzeczy zapytam:)
Napisano 15 luty 2012 - 23:13
Użytkownik kolo dnia 15 luty 2012 - 22:09 napisał
...pytanie odnośnie wkładu suportu do tej korby. Po pierwsze czy był w zestawie(ile kosztowal jak nie był)? Czy ten suport to coś podobnego to hollowtech II(24mm) tylko z wewnętrzną średnicą łożysk 30mm? Albo i naczej czy oś korby ma średnice 30mm?
kolo zapoznaj się z postem nr 9. Temat nie jest długi przecież.
Napisano 16 luty 2012 - 10:46
Temat oczywiście czytałem, ale czytałem też, że ta korba jest w nowym standardzie BSA30 i stąd moje pytanie. Tu jest to fajnie opisane.
Chociaż teraz zobaczyłem jeszcze jedną ciekawą rzecz..że przy nazwie korby w tym nowym standardzie jest " + "...
tu jest link w którym jest to fajnie opisane
http://www.velonews....tandard-idealny
Chociaż teraz zobaczyłem jeszcze jedną ciekawą rzecz..że przy nazwie korby w tym nowym standardzie jest " + "...
tu jest link w którym jest to fajnie opisane
http://www.velonews....tandard-idealny
Rowery
Napisano 16 luty 2012 - 14:20
Pamiętaj że ja kupowałem korbę na początku 2010r., gdy press-fity dopiero się rozpowszechniały, a o BSA30 chyba jeszcze mało kto słyszał. Komin ma 24 mm.
Pamiętam, że Rotor miał wtedy w ofercie chyba tylko dwa suporty, SABB i SB1, oba standardowe, w sensie że kompatybilne z korbami Shimano, które były wówczas na rynku.
Suport nie był w komplecie, musiałem go dokupić osobno. Wziąłem SABB Rotorbike
Jeszcze dwa słowa.
Pierwsze - nasz dystrybutor nadal ściąga nakrętkę
Drugie - korba wróciła do roweru prawie miesiąc temu. Wcześniej przez dwa miesiące pedałowałem na zwykłej Deore (w trenażeże). Pod koniec zacząłem mieć problem z kolanami - pobolewały, robiły się ciepłe i jakieś takie zmęczone, ale w niemiły sposób.
Po powrocie Rotora problem ustąpił.
Nie chcę przez to powiedzieć, że jest jakimś panaceum na kolana. Równie dobrze problem mógł wynikać z nadmiernego obciążenia treningami czy czegoś jeszcze. Bardziej chcę powiedzieć, że w moim przypadku opinia, że owalne koronki nie służą kolanom nie ma nic wspólnego z faktami.
Pamiętam, że Rotor miał wtedy w ofercie chyba tylko dwa suporty, SABB i SB1, oba standardowe, w sensie że kompatybilne z korbami Shimano, które były wówczas na rynku.
Suport nie był w komplecie, musiałem go dokupić osobno. Wziąłem SABB Rotorbike
Jeszcze dwa słowa.
Pierwsze - nasz dystrybutor nadal ściąga nakrętkę
Drugie - korba wróciła do roweru prawie miesiąc temu. Wcześniej przez dwa miesiące pedałowałem na zwykłej Deore (w trenażeże). Pod koniec zacząłem mieć problem z kolanami - pobolewały, robiły się ciepłe i jakieś takie zmęczone, ale w niemiły sposób.
Po powrocie Rotora problem ustąpił.
Nie chcę przez to powiedzieć, że jest jakimś panaceum na kolana. Równie dobrze problem mógł wynikać z nadmiernego obciążenia treningami czy czegoś jeszcze. Bardziej chcę powiedzieć, że w moim przypadku opinia, że owalne koronki nie służą kolanom nie ma nic wspólnego z faktami.