Forum rowerowe

• Jesteśmyna
Sezon zimowy - narciarstwo, snowboard

- - - - -

[Rower] który z tych dwÓch wybrać?

27 odpowiedzi w tym temacie

#21 rosemayer

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 10 postów

Napisano 08 wrzesień 2010 - 15:17

Ok to juz coś, jednak jak wspominałem kolega miał kiedyś nim mu ukradli sektora i miał go chyba 2 lata nim mu ukradli bez żadnych większych napraw, ni biorę tutaj pod uwagę wymiany klocków czy regulacji przerzutek i hamulcy... Dlatego wydaje mi się w miarę bezpieczny, napewno rama mu sie nie gieła i kierownica nie rozpadała- tak jak w moim starym :P, jeździło się znacznie lżej i wygodniej... Więc jeśli to jest makrokesz to co miałem ja?

Rowery

• admin

#22 sznib

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 109
  • 1406 postów
  • Imię:Krzysiek
Garaż Rower

Napisano 08 wrzesień 2010 - 15:29

Jest jeszcze taka kwestia że kiedyś makrokesze były lepsze jakościowo. Owszem, były kiepskie hamulce i pseudoamortyzatory, ale nie psuły się tak bardzo. Niestety w ostatnich latach jakość poleciała na pysk. To tak jak tanie chińskie wiertła do metalu; kupiłem i łamały się jedno po drugim przy wierceniu pierwszej dziury.
Ostatnio jak byłem w rowerowym przyszedł gostek z takim makrokeszem i mówi że trzeba mu tuleje do dampera, bo ma straszne luzy. Jak usłyszał że to 70pln kosztuje to się zgasił i poszedł.

#23 micferrari

Maniak

• Użytkownik
  • 217 postów
  • Imię:Marcin

Napisano 08 wrzesień 2010 - 15:34

Jak wydaje ci się na fajny i podoba ci się przejechałeś się na nim i wszystko ogólnie ok twoim zdanie do bierz przecież to twój rower i twoja kasa a co do rowera to z tych co podałeś jak koledzy wcześniej powiedzieli bież który bardziej będzie ci się podobał różnicy w jeździe raczej nie odczujesz taka moja rada weź lepiej z v-kami bo przynajmniej będziesz mógł lepsze kostki założyć bo hamulce "tarczowe" montowane w tych makobike są fatalne. A no i sory za dużo "się" na początku :P

Użytkownik micferrari edytował ten post 08 wrzesień 2010 - 15:36

#24 rosemayer

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 10 postów

Napisano 08 wrzesień 2010 - 15:44

Ok przejde sie jutro do sklepu przed pracą pogadać z nimi co tam mają... Tamte opisy są dla mnie torchę astrakcyjne i niewiarygodne bo osobiście u znajomych nie spotkałem się zeby mieli takie problemy. To jak to zrobić, co kupić żeby na początku dało się w bezpiecznie jeździć ale żeby było jak najtańsze i miało tylni damper, mogę go sobie później wymienić także i przedni widelec na coś solidniejszego, ale czekałem do zimy żeby ominąć sezon letni i chcę coś nabyć. A może składać po kawałku, zacząć od ramy to na kolejny rok złożę? Nie wiem, nie potrzebuje nic wyczynowego przecież...

#25 michuuu

Master

• Użytkownik
  • Reputacja: 68
  • 1743 postów

Napisano 08 wrzesień 2010 - 16:07

Tanich rowerów nie warto składać bo przepłacisz (chyba że z używek). Albo kupujesz po kawałku i traktujesz to jak zakup na raty.Zima przed Tobą może warto się zastanowić.

Rowery

• admin

#26 sznib

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 109
  • 1406 postów
  • Imię:Krzysiek
Garaż Rower

Napisano 08 wrzesień 2010 - 17:15

Jak koniecznie chcesz fulla to najtańsza sensowna rama:
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
damper:
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
amor:
taniej to tylko używki.

#27 rosemayer

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 10 postów

Napisano 09 wrzesień 2010 - 10:01

Byłem w sklepie rowerowym (dosyć doświadczonym, największym i najstarszym w tym mieście) i chyba zdecyduję się na krossa za 800zł na amorku i damperze bez tarcz, jest gwarancja, pan zaklinał się, że da się to naprawiać, były też inne Grand'y w niższych cenach, na aluminiowej za 700zł i z tarczą, a na stalowej za około 600zł chyba też tam była tarcza. Może się nie zabiję wezme pewnie stalowa jakąś :), głupio mi płacić za sam nowy damper 299zł kiedy do BMW e36 za 365zł mam 2 amortyzatory z kompletem osłon, odbojów i poduszek ze średniej pólki- niemieckiej firmy BILSTEIN produkującej "podróbki", które cieszą się powszechnym uznaniem. Jakoś wydaje mi się to nielogiczne...

#28 amoniak

Master

• Mod Team
  • Reputacja: 22
  • 2668 postów
  • Imię:Marek

Napisano 10 wrzesień 2010 - 17:08

Prowokacja jakaś :P :teehee:
Kup rower na sztywnej ramie unikniesz problemów z tylną pseudoamortyzacją
Można powiedzieć, "Co za rower 5 tysięcy :blink: przecież za tyle to ja ze dwa Polonezy kupię" :whistling:
Przeczytaj wątek o makrokeszu jeszcze raz
Temat zamykam
strzelać do lewaków
"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego faktu w słowa."