[Rower] który z tych dwÓch wybrać?
Started By rosemayer, wrz 08 2010 12:18
27 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 wrzesień 2010 - 15:17
Ok to juz coś, jednak jak wspominałem kolega miał kiedyś nim mu ukradli sektora i miał go chyba 2 lata nim mu ukradli bez żadnych większych napraw, ni biorę tutaj pod uwagę wymiany klocków czy regulacji przerzutek i hamulcy... Dlatego wydaje mi się w miarę bezpieczny, napewno rama mu sie nie gieła i kierownica nie rozpadała- tak jak w moim starym
, jeździło się znacznie lżej i wygodniej... Więc jeśli to jest makrokesz to co miałem ja?
Rowery
Napisano 08 wrzesień 2010 - 15:29
Jest jeszcze taka kwestia że kiedyś makrokesze były lepsze jakościowo. Owszem, były kiepskie hamulce i pseudoamortyzatory, ale nie psuły się tak bardzo. Niestety w ostatnich latach jakość poleciała na pysk. To tak jak tanie chińskie wiertła do metalu; kupiłem i łamały się jedno po drugim przy wierceniu pierwszej dziury.
Ostatnio jak byłem w rowerowym przyszedł gostek z takim makrokeszem i mówi że trzeba mu tuleje do dampera, bo ma straszne luzy. Jak usłyszał że to 70pln kosztuje to się zgasił i poszedł.
Ostatnio jak byłem w rowerowym przyszedł gostek z takim makrokeszem i mówi że trzeba mu tuleje do dampera, bo ma straszne luzy. Jak usłyszał że to 70pln kosztuje to się zgasił i poszedł.
Napisano 08 wrzesień 2010 - 15:34
Jak wydaje ci się na fajny i podoba ci się przejechałeś się na nim i wszystko ogólnie ok twoim zdanie do bierz przecież to twój rower i twoja kasa a co do rowera to z tych co podałeś jak koledzy wcześniej powiedzieli bież który bardziej będzie ci się podobał różnicy w jeździe raczej nie odczujesz taka moja rada weź lepiej z v-kami bo przynajmniej będziesz mógł lepsze kostki założyć bo hamulce "tarczowe" montowane w tych makobike są fatalne. A no i sory za dużo "się" na początku
Użytkownik micferrari edytował ten post 08 wrzesień 2010 - 15:36
Napisano 08 wrzesień 2010 - 15:44
Ok przejde sie jutro do sklepu przed pracą pogadać z nimi co tam mają... Tamte opisy są dla mnie torchę astrakcyjne i niewiarygodne bo osobiście u znajomych nie spotkałem się zeby mieli takie problemy. To jak to zrobić, co kupić żeby na początku dało się w bezpiecznie jeździć ale żeby było jak najtańsze i miało tylni damper, mogę go sobie później wymienić także i przedni widelec na coś solidniejszego, ale czekałem do zimy żeby ominąć sezon letni i chcę coś nabyć. A może składać po kawałku, zacząć od ramy to na kolejny rok złożę? Nie wiem, nie potrzebuje nic wyczynowego przecież...
Napisano 08 wrzesień 2010 - 16:07
Tanich rowerów nie warto składać bo przepłacisz (chyba że z używek). Albo kupujesz po kawałku i traktujesz to jak zakup na raty.Zima przed Tobą może warto się zastanowić.
Rowery
Napisano 08 wrzesień 2010 - 17:15
Jak koniecznie chcesz fulla to najtańsza sensowna rama:
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
damper:
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
amor:
taniej to tylko używki.
damper:
amor:
taniej to tylko używki.
Napisano 09 wrzesień 2010 - 10:01
Byłem w sklepie rowerowym (dosyć doświadczonym, największym i najstarszym w tym mieście) i chyba zdecyduję się na krossa za 800zł na amorku i damperze bez tarcz, jest gwarancja, pan zaklinał się, że da się to naprawiać, były też inne Grand'y w niższych cenach, na aluminiowej za 700zł i z tarczą, a na stalowej za około 600zł chyba też tam była tarcza. Może się nie zabiję wezme pewnie stalowa jakąś
, głupio mi płacić za sam nowy damper 299zł kiedy do BMW e36 za 365zł mam 2 amortyzatory z kompletem osłon, odbojów i poduszek ze średniej pólki- niemieckiej firmy BILSTEIN produkującej "podróbki", które cieszą się powszechnym uznaniem. Jakoś wydaje mi się to nielogiczne...
Napisano 10 wrzesień 2010 - 17:08
Prowokacja jakaś
Kup rower na sztywnej ramie unikniesz problemów z tylną pseudoamortyzacją
Można powiedzieć, "Co za rower 5 tysięcy
przecież za tyle to ja ze dwa Polonezy kupię"
Przeczytaj wątek o makrokeszu jeszcze raz
Temat zamykam
Kup rower na sztywnej ramie unikniesz problemów z tylną pseudoamortyzacją
Można powiedzieć, "Co za rower 5 tysięcy
Przeczytaj wątek o makrokeszu jeszcze raz
Temat zamykam
strzelać do lewaków
"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego faktu w słowa."
"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego faktu w słowa."