Forum rowerowe

• Jesteśmyna
Sezon zimowy - narciarstwo, snowboard

- - - - -

[Hamulce Hydrauliczne] Jakie kupić?

22 odpowiedzi w tym temacie

#21 RAFAL10

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 12 postów
  • Imię:Rafał

Napisano 08 wrzesień 2010 - 14:06

Witam, nie chcę zakładać nowego tematu, więc podepnę się do podobnego. Chcę zmienić swój przedni hamulec (V-brake) na tarczowy hydrauliczny. Wybiorę raczej hamulec od Avida, bo są na płyn DOT i w razie czego mam płyn hamulcowy od samochodu i nie muszę kupować specjalnego do hamulców np. Shimano. Waham się między Elixir 5 a Juicy 3.5. Juicy jest tańszy o jakieś 50 - 70 zł. Zależy mi na niezawodności i dobrej modulacji (żebym nie poleciał przez kierownicę po przesiadce z V-brake'a). Nie wiem, czy jako nowy użytkownik tarczy hydraulicznej umiałbym docenić zalety Elixira nad Juicy, więc nie wiem czy jest sens dopłacać.
Czy Juicy 3.5 to jakiś nowy model, który będzie jeszcze produkowany, bo generalnie Juicy miały zostać wycofane?
Dam radę odpowietrzyć, np. po zmianie długości przewodu, hamulec bez oryginalnego zestawu do tego celu? Ile taki zestaw kosztuje?
Z góry dziękuję za porady i pozdrawiam.

Rowery

• admin

#22 zorek94

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 37 postów
  • Imię:Michał

Napisano 08 wrzesień 2010 - 14:48

Lepiej jak byś założył nowy temat...Oraz przeczytaj kilka postów w tył to się dowiesz czegoś o Avid Juicy 3.5...Zestaw nieoryginalny to koszt 35 zł, oryginalny koło 100 (bez zestawu nie odpowietrzysz)

#23 wsad

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 12 postów

Napisano 08 wrzesień 2010 - 16:48

Javman, Ja tez Mam klamko manetki ale postaram się wymontować klamkę i powiem Ci, że nawet normalnie to by wyglądało. Może u ciebie też szło by tak odmontować klamkę? :P W Moim przypadku nawet nie chodzi o kupowanie nowych tylko po prostu chodzą dobrze i są czytelne no i nie jest to manetka ani "pstryczek". Czyli takie jakie chciałem :thumbsup: Nie wiem tylko jak by to wyglądało gdybym chciał zamontować klamkę z powrotem... :D
Pozdrawiam...