Witam... Po woli chciał bym zacząć jakiś hamulców hydraulicznych w cenie do 300- 400 zł. Moja waga to około 90 kg a wzrost 190cm. Obecnie Mam "v'ki" i gdy chcę zablokuję koło i stanę na przednim kole lecz wiemy jak wygląda modulacja w v-kach... :\ No i gdy skrzywi się trochę obręcz (szczególnie z tyłu) to już nie działają tak jak powinny no i regulacja tak samo jak zetrze się okładzina hamulca też trzeba podregulować. Od tarczówek wymagał bym żeby bez problemu zablokowały koło i postawiły na przednim kole gdy chciał bym tego. Hamulce te powinny być bezawaryjne i klamka tego hamulca nie powinna "dzwonić" na wybojach na co narzekają użytkownicy (z tego co wyczytałem) "Avid Juicy 7". Najlepiej było by gdyby za tą cenę udało się dostać jakiś zestaw przód i tył z tarczą choć nie wiem czy to się uda... Ważne jest też dla Mnie by klocki nie szorowały o tarczę podczas jazdy na NIE zaciśniętej klamce... Co do kupna zastanawiałem się nad:
tektro auriga comp- tutaj jedni mówią, że nawet na nie nie patrzeć, że są do niczego a inni znowu polecają i mówią, że nawet profesjonaliści wolą te hamulce niż jakieś droższe shimano bo podobno nie trą klocki o tarczę...
Avid elixir
Avid Juixy 7- podobno awaryjne :\, tłoczki się podobno blokują i nie "odbijają" do końca i pękają uszczelki.
Tarcza wydaje Mi się, że powinna już być 180mm lub nawet 200mm
Dobrze by było jeszcze jak w zestawie był by zestaw do odpowietrzania. Może doradzicie jeszcze jakieś inne hamulce?

I jeszcze jedne pytanie gdyb nie kupywał całości (przód i tył) tylko na jedno koło to założyć lepiej na przód czy tył? Hamuję bardziej przodem tyłem rzadko. Gdybym zamontował ten hamulec na tył to na co Mi taka duża siła hamowania z tyłu jaką dają hydrauliki? Ale z drugiej strony już Moje v'ki mocno hamują z przodu a co do zamontowania tego hamulca z przodu to lepsza modulacja...
Pozdrawiam...