Forum rowerowe

• Jesteśmyna

- - - - -

[Hamulce]Avid Juicy 3 (Three)

• Nie możesz odpowiedzieć
45 odpowiedzi w tym temacie

#41 mucios92

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 222 postów
Garaż Rower

Napisano 29 sierpień 2011 - 20:29

miszka1115 tak sie okazuje ze to moj hebel ;)hamulec tak jak w opisie aukcji. oczywiście nie namiawiam do kupna, ale jesli nie masz za dużej ramy to powinno przewodu wystarczyć.

Moje odczucia co do J3 są bardzo pozytywne. Oczywiście apetyt rośnie w miare jedzenie i teraz szukam czegos mocniejszego, ale.
Przy mojej wadze 105kg tarczach 180/180 shiamno byłem naprawde mile zaskoczony po negatywnych opiniach wielu uzytkowników. z przodu mam metaliczne klocki BBB, a z tyłu Ashima półmetaliki. tak jak wspomniałem hamulce przy mojej wadze i tych tarczach na prawde bardzo, bardzo dobrze hamują. nie mam się czego przyczepić.

Rowery

• admin

#42 miszka1115

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 18 postów

Napisano 29 sierpień 2011 - 23:04

Ja ważę niecałe 70 kilo, więc myślę, że nie będzie problemów z hamowaniem. Mam ramę Azonica Evolution 14" i chciałem zamontować na początku tarczę z przodu, ale po dłuższych przemyśleniach stwierdzam, że jednak założę z tyłu i też nie jestem pewien czy przewód jest odpowiednio długi. Jutro zmierzę przewód od hamulca, który mam zamontowany aktualnie. Zależy mi na tym, żeby przynajmniej jeden obrót kierownicą wykonać. A tak na marginesie to masz może jakieś tarcze 180mm pod tego avida na sprzedaż?

#43 mucios92

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 222 postów
Garaż Rower

Napisano 30 sierpień 2011 - 09:36

Pod ramę 14 spokojnie wystarczy ! ja miałem go zamontowanego przy 19,5 :D
niestety tarcz nie mam/

#44 wojtekkrakow

Stały bywalec

• Mod Team
  • Reputacja: 52
  • 1494 postów
  • Imię:Wojtek
Garaż Rower

Napisano 30 sierpień 2011 - 14:47

Wyświetl postUżytkownik mucios92 dnia 29 sierpień 2011 - 20:29 napisał

Moje odczucia co do J3 są bardzo pozytywne....
.... byłem naprawde mile zaskoczony po negatywnych opiniach wielu uzytkowników.

Bo one hamuję naprawdę nieźle, złe opinie biorą się z trwałości. Bo z tymi hamulcami jest sporo problemów, wiadomo nie u każdego, ale jednak.

#45 miszka1115

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 18 postów

Napisano 30 sierpień 2011 - 21:06

Co konkretnie jest bardzo podatne na zniszczenie w tym hamulcu? Nie chcę kupić hamulca, który od razu musiałbym oddać do serwisu. Może jest jakaś alternatywa? W podobnej cenie.

Rowery

• admin

#46 Resty

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 3
  • 23 postów
  • Imię:Błażej

Napisano 23 listopad 2011 - 18:35

Przesiadając się z juicy 5 na juicy 3 nie zauważyłem spadku siły hamowania... więc stając przed wyborem 5 a 3 brałbym 3 i pare złotych w kieszeni...