miszka1115 tak sie okazuje ze to moj hebel ;)hamulec tak jak w opisie aukcji. oczywiście nie namiawiam do kupna, ale jesli nie masz za dużej ramy to powinno przewodu wystarczyć.
Moje odczucia co do J3 są bardzo pozytywne. Oczywiście apetyt rośnie w miare jedzenie i teraz szukam czegos mocniejszego, ale.
Przy mojej wadze 105kg tarczach 180/180 shiamno byłem naprawde mile zaskoczony po negatywnych opiniach wielu uzytkowników. z przodu mam metaliczne klocki BBB, a z tyłu Ashima półmetaliki. tak jak wspomniałem hamulce przy mojej wadze i tych tarczach na prawde bardzo, bardzo dobrze hamują. nie mam się czego przyczepić.
[Hamulce]Avid Juicy 3 (Three)
Started By miskov17, lip 23 2009 10:06
45 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29 sierpień 2011 - 20:29
Rowery
Napisano 29 sierpień 2011 - 23:04
Ja ważę niecałe 70 kilo, więc myślę, że nie będzie problemów z hamowaniem. Mam ramę Azonica Evolution 14" i chciałem zamontować na początku tarczę z przodu, ale po dłuższych przemyśleniach stwierdzam, że jednak założę z tyłu i też nie jestem pewien czy przewód jest odpowiednio długi. Jutro zmierzę przewód od hamulca, który mam zamontowany aktualnie. Zależy mi na tym, żeby przynajmniej jeden obrót kierownicą wykonać. A tak na marginesie to masz może jakieś tarcze 180mm pod tego avida na sprzedaż?
Napisano 30 sierpień 2011 - 09:36
Pod ramę 14 spokojnie wystarczy ! ja miałem go zamontowanego przy 19,5 
niestety tarcz nie mam/
niestety tarcz nie mam/
Napisano 30 sierpień 2011 - 14:47
Użytkownik mucios92 dnia 29 sierpień 2011 - 20:29 napisał
Moje odczucia co do J3 są bardzo pozytywne....
.... byłem naprawde mile zaskoczony po negatywnych opiniach wielu uzytkowników.
.... byłem naprawde mile zaskoczony po negatywnych opiniach wielu uzytkowników.
Bo one hamuję naprawdę nieźle, złe opinie biorą się z trwałości. Bo z tymi hamulcami jest sporo problemów, wiadomo nie u każdego, ale jednak.
Napisano 30 sierpień 2011 - 21:06
Co konkretnie jest bardzo podatne na zniszczenie w tym hamulcu? Nie chcę kupić hamulca, który od razu musiałbym oddać do serwisu. Może jest jakaś alternatywa? W podobnej cenie.
Rowery
Napisano 23 listopad 2011 - 18:35
Przesiadając się z juicy 5 na juicy 3 nie zauważyłem spadku siły hamowania... więc stając przed wyborem 5 a 3 brałbym 3 i pare złotych w kieszeni...