Forum rowerowe

• Jesteśmyna
Sezon zimowy - narciarstwo, snowboard

- - - - -

[Buty] Shimano M085

16 odpowiedzi w tym temacie

#1 ziomek8000

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 69 postów
  • Imię:Piotr

Napisano 04 maj 2009 - 13:08

Dla wszystkich którzy zastanawiają się nad przewiewnymi butami typu Mtb na lato polecam właśnie ten model . Buty używam 2 sezon w warunkach średnio ciężkich , przejechałem w nich już parę ładnych km a prócz kilku przetarć ślady eksploatacji nie są mocno widoczne . Na pewno wielkim plusem tych właśnie butów jest dodatkowa klamra zamiast jednego z rzepów , but dzięki temu świetnie trzyma nogę sztywno .
Cena : ~ 350 zł.
Fotki real.
Dołączona grafika Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika
Dołączona grafika

Rowery

• admin

#2 Quattro

Maniak

• Użytkownik
  • 617 postów

Napisano 04 maj 2009 - 13:26

Też je posiadam i również polecam.
Z ceną to trochę przesadziłeś, obecnie w sklepach internetowych są za 250 zł, ja za swoje jakoś rok temu dałem chyba 230 zł.

#3 ziomek8000

Amator

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 05 maj 2009 - 10:04

yyy... Nie wiedziałem szczerze mówiąc bo ja za nie zapłaciłem 350 zł w sprincie w Białymstoku
Dołączona grafika

#4 Marc1n

Master

• Elita
  • Reputacja: 1
  • 2957 postów
  • Imię:Marcin :)

Napisano 05 maj 2009 - 14:07

Nie dosc, ze w najgorszym sklepie w miescie pod wzgledem otwarcia pracownikow, to jeszcze mooocno przeplacone. Nowy model M086 jest tanszy o ponad 20pln w tym sklepie i w necie o ponad 70PLN.
Dołączona grafika

#5 100kg

Świeżak

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 07 maj 2009 - 08:16

Witam

Właśnie jestem przed zakupem w/w butów + pedały.

Na allegro znalazłem za 289zł za parę

SH-M086

389zł (buty+pedały)

SH-M086 + PD-M520

Czy ktoś oferuje jeszcze taniej?

pzdr

Rowery

• admin

#6 ziomek8000

Amator

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 08 maj 2009 - 09:39

No to w sumie mam nauczkę , że w sprincie jest drogo :D . Zamawiałem teraz koszulkę + spodenki + kask w necie i wyszło mi ponad 150 zł taniej niż w sprincie :wallbash:
Dołączona grafika

#7 Mardukpl

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 5
  • 21 postów

Napisano 12 czerwiec 2009 - 20:29

Ja mam mo86 biało-czarne i jestem strasznie zadowolony ale maja jakaś dziwna numeracje, mam je o 1 nr większe niż normalne buty jakie zawsze nosze

#8 Wampi

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 21
  • 385 postów
  • Imię:Wojtek

Napisano 13 czerwiec 2009 - 18:51

Wyświetl postUżytkownik Mardukpl dnia 12.06.2009, 21:29 napisał

Ja mam mo86 biało-czarne i jestem strasznie zadowolony ale maja jakaś dziwna numeracje, mam je o 1 nr większe niż normalne buty jakie zawsze nosze
Z tego co mi wiadomo, to ogólnie numeracja shimano jest o numer większa niż normalnie :P A tak dla potomnych, to jeśli ktoś się zastanawia między modelem 085 a 086 to brać 86, bo ma miejsce na kołki, a już któryś maraton z rzędu przekonałem się jakie biedne są 85 bez tej rzeczy...
//ok, tylko zaktualizujcie wymogi sygnatury w takim razie

#9 dzemowiec

Świeżak

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 21 czerwiec 2009 - 21:42

Witam,

Mam te buty M085 (jak w temacie) od marca tego roku i póki co mogę szczerze polecić. Mam nadzieję dalej będą się dobrze spisywać.

Pozdrawiam!
Rower jest wielce ok :)
.:: Max dystans dzienny: 125 km ::. do pobicia ;)

#10 Artro

Stały bywalec

• Banned
  • Reputacja: 33
  • 1152 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 22 czerwiec 2009 - 14:25

Ja jestem kolejnym zadowolonym uzytkownikiem tych butow :) Balem sie o rzepy, ale trzymaja tak samo dobrze jak od nowosci :)

Faktycznie w m085 brakuje mi tylko tych miejsc na kołki :D
Zobacz mój długodystansowy test pulsometru Canyon CNS-SW5

#11 plubart

Świeżak

• Użytkownik
  • 49 postów
  • Imię:B

Napisano 22 wrzesień 2009 - 22:34

Również posiadam te buty. Mam w nich zrobione koło 1500 km i jak na razie jestem bardzo zadowolony.

#12 nax

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 98 postów
  • Imię:Michał

Napisano 21 czerwiec 2010 - 17:28

Posiadam od kilku tysięcy kilometrów, nie wiem dokładnie. Dwa lata ponad. Stan taki sobie, zdjęcia robione zaraz po przyjeździe więc brudne :P. Nie dbałem o nie w ogóle, mają sporo rys, skóra miejscami wytarta. Ale nie widać po nich tego i po umyciu jak nówki - "skóra" pod srebrem jest także jasna, więc jest ok. Buty generalnie katowałem.
Prane w pralce :P z 20-30 razy, nie zaszkodziło. Kąpały się wielokrotnie, błotem pokrywane dość regularnie :P. Szorowały dwa razy asfalt, w tym szorował go klips. Wytrzymał to starcie bardzo dobrze. Widoczne na przedostatnim zdjęciu, szlif na samym początku, do dziś się nie powiększa i nie ma z tym ubytkiem żadnego problemu. Żadna nitka nie puściła.

Używane w XC, AM, na szosie. W górach - podeszwa strasznie sztywna, do dziś nawet. Jeśli ktoś jeździ sporo w terenie to radzę zastanowić się dwa razy. Chociaż ja dawałem i daję radę, to często w Beskidach cierpię :). Kołki tak, też by się przydały - ale można wkręcić śruby zwykłe, miejsce się znajdzie :P.
Niesamowicie wygodne, jak to SPD. Rzepy w stanie bdb, klamra trochę się zużyła. Wentylacja kiepska, z wodą radzą sobie bardzo dobrze - noga suszy się dość dobrze. Duuuużo w nich chodziłem, nawet praca w knajpie się trafiała. Tańczy się też bardzo dobrze =D

Ogółem - zdecydowanie polecam. Zwłaszcza, że teraz są naprawdę tanie :P
Starczą na lata, bez żadnego dbania

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownik nax edytował ten post 21 czerwiec 2010 - 17:28

Dołączona grafika
mgrossy.com
mk.slask.pl | gmk.slask.pl

#13 Arek03170

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 5
  • 424 postów
  • Imię:Arek
Garaż Rower

Napisano 21 czerwiec 2010 - 18:55

Jeżeli chodzi o podeszwe- wg artykułu należy do najmiększych (pomijając typowo turystyczne) porównując do innych butów do xc, fakt że shimano jest najtańsze. Sam jeżdzę w spd shimano tyle że 122, są to moje pierwsze spd więc porównania nie mam, ale następne bez wahania wezmę sztywniejesze.
Dołączona grafika

#14 nax

Amator

• Użytkownik
  • 98 postów
  • Imię:Michał

Napisano 22 czerwiec 2010 - 20:42

no jak ja je porównuję z innymi to są niesamowicie sztywne, zwłaszcza od innych podobnych modeli Shimano
Dołączona grafika
mgrossy.com
mk.slask.pl | gmk.slask.pl

#15 grindz0ne

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 3
  • 552 postów
  • Imię:Łukasz
Garaż Rower

Napisano 12 sierpień 2010 - 08:04

Witam ! Mam możliwość zakupu tych butów tylko model Road ?? Więc do XC nie nadają się??

#16 Eper

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 3
  • 545 postów

Napisano 12 sierpień 2010 - 13:12

Nie, road mają płaską podeszwę :)
Put the fun between your legs!
bikestats

#17 robercik1904

Maniak

• Użytkownik
  • 201 postów
  • Imię:Robert

Napisano 07 październik 2010 - 13:08

Po 2 sezonach buciki straciły sztywność zrobiły się "kapcie", w prawym bucie padły sprężynki w klamrze oraz siateczka się popruła i zrobiły się dziury. Co prawda ścigałem się w nich i codzienne treningi zrobiły swoje ale do ambitnej turystyki polecam ;) Na szczęście w shimano, uznali mi poprucie się siateczki jako wada i dostałem nowe buty... w których oczywiście nie jeżdżę ^_^