Użytkownik Marix dnia 3.09.2006, 21:07 napisał
Witam
Skoro mamy cały dział, do dyspozycji to proponuje podzielić nasze sprawy na tematy regionalne
Cięzko sie umawiać na jazdy itd w jednym temacie gdzie jest częstochowa i bielsko
Dlatego napisze tutaj jeszcze raz.
mam w tym roku 5000 km, 2,5 k przez wakacje. rekord 300 km 11 h 17 min
na prostej lubie avs ~ 30.
lubie asfalt, ale troche terenu nie zaszkodzi
Rozważę każdą propozycje jazdy
ku ścisłości chcąc stworzyć chrakterystyke obszaru, którego dotyczy ten temat podaje miejscowości będące mniej więcej na linii granicznej
Cieszyn - Zwardoń - Żywiec - Kęty (wiem, że to już małopolska, ale dalej podbeskidzie)
- Oświęcim - Pszczyna
no i jak ktoś się nie boi dojazdów to cała reszta również 
cze, no moze mam ze 20km do goczałkowic , ale w odpowiedzi na Twojego maila pisze o trasce Szczyrk -Zakopane. Niestety wszystko co wiem to tyle ile wyczytałem w Gazecie Wyborczej:
cyt"Wycieczkę można rozpocząć w każdym innym miejscu naszego regionu np. w Wiśle, Ustroniu czy Bielsku-Białej. Miastem gdzie drogi się zbiegają jest Żywiec, skąd przez Jeleśnię jedziemy do granicy ze Słowacją w Korbielowie.
Na trasie przez Słowację mijamy Oravską Polhorę, Bobrov, Lipnice. Słowacki odcinek szlaku po przejechaniu ok. 25 km kończy się na przejściu granicznym w Winarczykówce.
Dalej jedziemy przez Lipnicą Wielką, Jabłonkę, Czarny Dunajec, Chochołów. Szlak kończy się na Kempingu Pod Krokwią po przejechaniu 125 km."
Nie wiem jak z oznaczeniami i miałem nadzieję, że ktoś kto mieszka bliżej Szczyrku będzie mófgł powiedzieć cos więcej,kadra narciarzy zrobiłą na rowerach tą trase w 5,5 godziny z przystankami