Forum rowerowe

• Jesteśmyna

* * * * * 1 głosy

[opinie] Internetowe Sklepy Rowerowe

746 odpowiedzi w tym temacie

#41 fatmark

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 1146 postów

Napisano 02 luty 2005 - 21:08

Tu masz linka do aukcji:
http://www.allegro.p...p?item=40064160
Oszczednosc jest spora, bo w stosunku do ceny sugerowanej zaplacilem ok. 30% taniej.
PS. Te pedaly sa sprowadzone z USA. Facet deklaruje mozliowsc sprowadzenia niemalze wszystkiego nie tylko do bike'a ze Stanow.

Rowery

• admin

#42 komarr

Maniak

• Nowy użytkownik
  • 224 postów

Napisano 06 luty 2005 - 17:44

a ile się czeka na takie rzeczy??
w pełni usatysfakcjonowany ...

(sorka za błędy ort..:)))

#43 fatmark

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 1146 postów

Napisano 07 luty 2005 - 20:22

Ja czekalem 2 dni od momentu wygania aukcji- on juz mial te ubijaki u siebie.

#44 sosobass

Maniak

• Validating
  • 549 postów

Napisano 14 luty 2005 - 14:47

wracajac do tematu:
nowe przygody ze sklepami rowerowymi: CYKLOTUR - kupiłem kilka rzeczy przysłali szybko, okazało sie że jedna jest uszkodzona, zadzwoniłem powioedziałem ze chce zareklamować powiedzieli żeby odesłać wymienią "od ręki" i co??..czekałem 2 tygodnie i nic, dzwonie a kolo mówi że aktualnie niama i bedzie w marcu...###### mać! jak bym nie zadzwonił to bym czekał nieświadom w nieskończoność, a według naszego posranego prawa, ma na reklamacje czas 14 dni. jedyna co maja w tym sklepie teraz to negocjonowane ceny, jak znajdziesz coś taniej na necie, to obniża cene.
BIKEONLINE, narazie najwiecej u nich kuliłem, ostatnim zakupemm była lampka tylna cateya, przysłali szybko, ale ###### przednia, odesłałem przysłali tylna ale inny model, po trzech dniach sie zepsuła...i reklamacja, czekam na rozaptrzenie...###### i nic mi nie mruga z tyłu.. :P)) :mrgreen:
>>>FUCK THE ARMY<<

#45 fatmark

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 1146 postów

Napisano 14 luty 2005 - 16:15

Tak to jest, jak sie kupuje rupiecie. Po co Ci lampa z tylu?

Rowery

• admin

#46 Gość_Anonymous_*

• Gość

Napisano 14 luty 2005 - 18:00

fatmark napisał:

Tak to jest, jak sie kupuje rupiecie. Po co Ci lampa z tylu?

a jaka Twoim zdaniem firma produkuje lepsze lampki ?? niż cateye ???

jeżdżę noca i lampa z tyłu mi się przydaje, ale uznam to za pytanie retoryczne.....

#47 fatmark

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 1146 postów

Napisano 14 luty 2005 - 19:03

Nie znam sie na lampach- zawsze wystarczaly mi odblaski :mrgreen: Piszac "rupiec"- mialem na mysli zbedny element roweru. Sam sie prosisz o awarie, jak kupujesz takie rzeczy.

#48 Gość_kifor_*

• Gość

Napisano 14 luty 2005 - 19:30

Ostatnio kupowałem parę części rowerowych przez neta i wszystko przebiegało w miarę szybko i bezproblemowo
- OTB - kupowałem obręcz i parę innych drobiazgów, przesyłka przyszła szybko tyle że przysłali nie tę obręcz :shock: więc wysłałem do nich meila (bo było już trochę późno) a tu za chwilę telefon od nich że nastąpiła pomyłka przy pakowaniu i żebym odesłał im tę obręcz co dostałem a oni następnego dnia wyślą tą co trzeba i zwrócą koszt wysyłki, więc tak zrobiłem i za dwa dni miałem tę obręcz co zamawiałem i kase za przesyłkę :P
- ArniK - tu zrobiłem większy zakup bo kupiłem w końcu hamulec tarczowy Avida :twisted: i muszę przyznać że wszystko przebiegło bardzo szybko i sprawnie czyli dobry kontakt i w ciągu chyba czterch dni hamulec był u mnie :)
Co do innych sklepów w których robiłem zakupy to Cult-Bikes, Cyklotur, Erowery i tam też wszystko bez problemów :D

#49 fatmark

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 1146 postów

Napisano 14 luty 2005 - 20:43

Na ogol jest bez problemow, a na naszym forum widze, ze wypowiadaja sie glownie niezadowoleni.

#50 skrzynia

Stary wyjadacz

• Elita
  • Reputacja: 4
  • 4450 postów

Napisano 14 luty 2005 - 21:14

Ostatnio miałem kłopoty z przelewem w MK-Bike, mianowicie zapłaciłem z góry za kilka części, okazało się, że będą najwcześniej za miesiąc (nie ma jak aktualizacja strony... :roll: ) Niestety, panowie ze sklepu chyba chcieli żebym poczekał aż będą mieli te części - obiecali zrobić przelew powrotny i kontakt się urwał! Wysłałem 8 maili, wszystkie doszły - mam potwiedzdzenia w mozilli, jednak pozostały bez odpowiedzi. Kontakt gg to samo - nie odpowiadają. Skonkaktowałem się z innym sklepem - mkbike sopot przez gg i od razu napisałem, że rezygnuję z zamówienia, i proszę o przekazanie tej informacji do centrali, z którą nijak nie mogę nawiązać kontaktu. W końcu wykonali przelew, jednak trwało to ponad tydzień... GORĄCO odradzam, pomimo, że poprzedni zakup był bez takich problemów.

W międzyczasie korzystałem jeszcze z Cykloturu, wszystko tak jak być powinno, szybka wysyłka.

PS. Za dużo już tego OT się robi w tym temacie, robi się nieczytelny...
...

#51 Alvaren

Stary wyjadacz

• Elita
  • Reputacja: 1
  • 3761 postów

Napisano 17 luty 2005 - 12:08

NIE POLECAM !!!!!!!!!!! :evil: kupowania czegokolwiek w sklepie UNIBIKE!!!!!!!! :evil:
www.unibike.pl
Zamówiłem tam towar 09.02. i do tej pory nic nie dostałem chociaz kase wysłałem w ten sam dzień co zamówiłem!!!!!!!! :evil: Najpierw babka zgubiła zamówienie to teraz wysyłają tydzień !!!!!!!! :evil: Pier......ny sklep K.....a mać Niech się zajmą sprzedażą zniczy na cmentarzach a nie cześći rowerowych przez net !!!!! :evil: Chociaz wątpie żeby sobie poradzili ze zniczami :evil: :evil: :evil: :evil:

My BIKE: NON

#52 fatmark

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 1146 postów

Napisano 17 luty 2005 - 15:04

Zakupy przez internet to niesetety spore ryzyko.

#53 Alvaren

Stary wyjadacz

• Elita
  • Reputacja: 1
  • 3761 postów

Napisano 17 luty 2005 - 15:12

Trudno musze czekac dalej nic innego nie mogę zrobić ale to pierwszy i ostatni zakup w tym sklepie !!!!!!!!!!!!! i myśle że wasz też !!!!!!!! :evil: chyba że chcecie się pierd....ć z tym gównianym sklepem !!!!!!

My BIKE: NON

#54 komarr

Maniak

• Nowy użytkownik
  • 224 postów

Napisano 17 luty 2005 - 22:13

a ja od kilku dni chcę kupić chwyty TGV ritcheya, łańcuch pc-48 srama, i rogi jakieś czarne o długości chwytnej conajmniej 10 cm i mam kłopot...

albo nie odpisują, albo nie mają, albo każą czekać ch.. wie ile, albo mi cena nie odpowiada...

może Wy mi pomorzecie...?? :-(

#55 Arni_King

Maniak

• Elita
  • 737 postów

Napisano 17 luty 2005 - 23:06

:D Komarr widze, ze jednak i tak nie mozesz ich kupic :lol: czyli pewnie poczekasz, jak bede mial jakies zamowienia do Ritcheya, to Ci zamowie ;-)....a tak przy okazji to troche sie OT robi :/ ...pozdrowka ALL forumowicze :P
Składanie markowych kół na zamówienie (powyżej 300/500pln za jedno/dwa koła). Zapraszam :-)

#56 Gość_kani_k_*

• Gość

Napisano 18 luty 2005 - 18:20

:grin: arnik.no-ip.com SPOKO SKLEP POLECAM wedle mnie naj leprzy sklep pod słoncem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nic dodac nic ując polecam :grin:

#57 prodrewno

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 7 postów

Napisano 18 luty 2005 - 19:41

Arnik - szybko, dobry kontakt, dobra cena, duzy asortyment...
jak kupowac to u wlasnie tu

#58 komarr

Maniak

• Nowy użytkownik
  • 224 postów

Napisano 18 luty 2005 - 21:36

no ja wiem, gadam z arnikiem już długo... ale trzeba poczekać troszkę bo nie wszystkie zamówienia można od ręki zrealizować...

no chyba że kupicie coś u Arniego z grupy Ritcheya... to będę szczęśliwy...:)))

(RITCHEY THE BEST) :lol:

#59 Gość_nołnejm:)_*

• Gość

Napisano 22 luty 2005 - 01:40

Arnik, rzeczywiście dobry sklep, wykonałem "testowe" zamówienie i żadnych problemów. Obawiam się, że to nie były tam moje ostanie zakupy hehehe :lol: A co do mk bike to na stronce to oni może mają dużo sprzętów, ale już w normalnym sklepie to pustki świecą :-? (przynajmniej w Gliwicach)

#60 Gość_Ecia_*

• Gość

Napisano 25 luty 2005 - 23:00

Z tym Ritcheyem - to ja się dopisuję do kolejki (u Arnika oczywiście) :( . Na mostek się zasadzam :P . Kto da - a raczej weźmie - więcej, żeby się nam prędzej uzbierało :wink: :?:
Pozdrówko pełne nadziei i oczekiwania :-) ...

PS. ewentualnie - może być Truvativ :wink: .