Forum rowerowe

• Jesteśmyna

- - - - -

[rower] Kross Level A4 2006

632 odpowiedzi w tym temacie

#621 Viviusek

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 297 postów

Napisano 10 sierpień 2007 - 13:10

Witam!
Zmieniłem w swoim A4'06 troche <_< do wywalenia poszły opony Black Jack ich miejsce zajmują teraz Irc Mythos XC Slick, dodałem rogi Ritchey WCS 90mm zmieniłem przerzutkę z przodu teraz mam XT M761 zamiast Acery, pedały M540 i rower troche zmienił wagę według mnie będzie około 13.1kg nie jest tak źle. Musze wymienić jeszcze sztyce na dłuższą bo mam tylko 7cm do końca :/ już ponad max wychodzi. Jak narazie z roweru jestem bardzo zadowolony przejechane 1750km. Jak zrobie 2000 to podam dokładne info co o nim myśle ;P Jak dorwe aparat to zrobie pare zdjęć, żeby sie pochwalić xD
Sprzedam:
Rower Kross Level A4 19' rocznik 06' przebieg około 3500km stan bdb info PM lub GG:2993685

Rowery

• admin

#622 jeson

Amator

• Użytkownik
  • 54 postów
  • Imię:Pawel

Napisano 12 sierpień 2007 - 10:37

Moj Krosik po przejechaniu 2100 km, jest w dosc dobrym stanie. W tym tygodniu wymieniam klocki hamulcowe, lancuch,opony i zakladam spd-y. Przerzutka gdy ja postraszylem wymiana i po dluzszych regulacjach dziala elegancko. Co do opon to jeszcze sie zastanawiam na jakie, choc juz pewna koncepcje mam i chyba beda ta schwalbe albert 2,25 wersja z drutem.

#623 jeson

Amator

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 16 sierpień 2007 - 19:20

No i stalo sie, dzisiaj wymienilem lancuch na lx, zalozylem spd 520, czekam jeszcze na opony, ktore jutro powinny byc - zdecydowalem sie na schwalbe nobby nic 2,25 wersja z drutem. W przyszlym miesiacu, gdy przerzutka nadal bedzie szwankowac wymieniam kasete na xt i marzy mi sie wymiana przerzutek rowniez na xt. Ot kaprys taki, nie zebym byl nie zadowolony.

#624 Viviusek

Maniak

• Użytkownik
  • 297 postów

Napisano 27 sierpień 2007 - 16:23

No i pokonane około 2150km. Wciąż zadowolony z roweru. XT z przodu pracuje wyśmienicie. Nie mam żadnych problemów z nią. Biegi wchodzą dokładnie i szybko. Oponki IRC mythosy slick bardzo dobrze trzymają sie nawierzchni. Jak bym kupował rower w tym momencie i miałbym 1500zł to napewno byłby to A4 [nie biore pod uwage wyprzedaży bo za tą kwote można kupić A6 z 06 ] B)
Wciąż czeka mnie wymiana sztycy :) zastanawiam sie jaką wybrać, żeby miała przynajmniej 350mm długości i była w miare lekka. Jak sie uda to od razu zmienie kierownice na prostą i pewnie mostek też pójdzie na wymiane.

Jak na początek kilka zdjęć mojej A4 w miejscu http://picasaweb.goo...viusek/RowerekD
Sprzedam:
Rower Kross Level A4 19' rocznik 06' przebieg około 3500km stan bdb info PM lub GG:2993685

#625 jeson

Amator

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 29 sierpień 2007 - 18:05

Wymienilem kasetke na srama i teraz smiga rowerek jak nowy. Oponki muze bardzo pochwalic za przyczepnosc, ale w to, ze maja male opory toczenia nie wierzcie. Moje maja 2,25 i opory sa dosc znaczne.

Rowery

• admin

#626 Delfiko

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 12 postów

Napisano 31 sierpień 2007 - 14:16

Witajcie ponownie:))

Heh,to ja RaVeK, moze ktoś pamięta, załozyęłm nowe konto,nadal mam naszego a4 '06:))

przejchane mam na nim jak narazie 2571Km,mierzone od grudnia ubiegłego roku - kupiłem licnzik. Tak rower mam od lipca i przyznam że dużo mniej jeździłem więc pewnie ogólny przebieg od nowości to nieco ponad 3000 km . Wziąłem się za poważniejsze jeżdżenie własnie od momentu gdy kupiłem licnzik i troche ubrań, niestety jeszcze nie kask;/ Co do roweru, to jestem raczej zadowolony:
OPONY: dopiero teraz mam w 12 miejscach widoczną przetartą opone,
PRZEZUTKA PRZOD: ewidetnie gorzej pracuje(to pewnie wina nie zmieniania linek i pancerzy)
KOŁA łapią trochę centrę,i nie jest to kwestia niepodciągniętych szprych bo te sprawują się dobrze.
SZTYCA: od początku jeżdże wlożoną jakieś 1,5-2cm nad końcowy napis i jeszcze sie nie złamała,choć bardzo się tego obawiam
AMORTYZATOR: Nie wiem co o nim myśleć, luzów nie złapał, nie wykorzystuję pewnie w pełni jego możliwości, rzadko wykorzystuję blokadę, działa ogólnie bdb
HAMULCE: klocki do wymiany ewidentnie już
PRZEŻUTKA TYŁ: do pewnego momentu wymagał regulacji, teraz już jest lepiej, co 300-400km
ŁAŃCUCH: Dziadostwo - tragedia, podobnie jak sztyca - co jakiś czas się mi urywał, na niektórych przełożeniach przeskakiwał - to nie bła kwestia regulacji przezutek
Pozostąłe rzeczy typu manetki,klamki,pedłay etc etc - nic do zarzucenia.

Dawno tu nie byłem, trzeba co nieco poczytać :)
Rower dobrze nadaje się na dłuższe trasy, jest dość wygodny, jedynie przy wycieczce(30% - żwir,piach ; 70% szosa-miasto-wawa) o długości ok.80km, może zaboleć kręgosłup czy nadgarstki, ale na drugi dzien nie ma problemu z jakimkolwiek bólem. Ja np. jeździęłm 5 dni w tygodniu, zaczynałem od 60km i na drugi dzień 5km więcej. dobry sposób na wyćwicxzenie dupy, i dopasowanie do siodełka :)

Jeszcze raz pozdro, teraz będę mógł pisać jak gdzieś jadę przynajmniej i wogóle, bo z tego co pamiętam w zesżłym roku, to na froum wchodziłem w każdej owlnej chwili i pisałem co popadnie na temat roweru, którym byłem zachwycony:)

A jeszcze coś napisze, co mi tam :P Chyba piasty w rowerze są bardzo dobre, bo gdy jadę za dużym samochodem, tirem autobusem gdy wlecę w ciąg powietrza za nim(1,5-2metry) to rower płynie bez pedałowania, BA nawet hamować niekiedy trzeba :)))
Dla warszawiaków i okolicznych: Całą Modlińską od Mehhoffera do Ronda Starzyńskiego Spokojnie można za tirem pokonać jadac ciąglę 55-60km/h bez zmęczenia, nawet na krosie levelu a4 :) Więc nie trzeba być zawodowcem i jeździć autobusami do pracy czy szkoły :))

Pozdro jeszcze raz:)

#627 Viviusek

Maniak

• Użytkownik
  • 297 postów

Napisano 22 wrzesień 2007 - 19:34

Właściciele A4 nie śpimy ;) ma ktoś może rozpiske wagową poszczególnych komponentów? co do mojego Krossika to szykuje sie zmiana kilku rzeczy no i nareszcie może zejde poniżej 13kg. A ostatnio rowerek więcej stoi niż jeździ tylko 2350km :) mam nadzieje że dociągne do 3000 przed nowym rokiem. Jak dojdzie do zmian to sie pochwale foteczkami
Sprzedam:

#628 Greg_PL

Maniak

• Nowy użytkownik
  • 305 postów

Napisano 22 wrzesień 2007 - 19:44

Witam
Ja mam rozpiskę wagową wychodzi coś około 12,8 kg ale nie jest ukończona podeśle jak włączę inny dysk ;]
Dołączona grafika

#629 jeson

Amator

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 01 kwiecień 2008 - 19:16

Co tu tak cicho?
Wlasnie zaczalem przebudowe mojego levelka. Dzis juz zalozylem przerzutke tylna xt 2008 w wersji shadow ( deorka po glebie sie rozwalila i chcac niechcac musialem zmienic ), lada dzien dojdzie amorek rs psylo 2006 - udalo sie zdobyc nowke w dobrej cenie. Nastepny etap to albo korby, albo kola zobaczymy jak z kasa bedzie. Obecnie furka pa przelatane ok 4000 km.

#630 jeson

Amator

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 09 kwiecień 2008 - 17:31

No i amorek zalozony i przetestowany. Po prostu inny rower, szczegolnie na zjazdach. Prowadzi sie pewniej, stabilniej, choc trzeba sie przyzwyczaic do jego pracy. Naprawde polecam. Teraz moj levelcio to maszyna do zabijania. ;)

#631 jafo24

Maniak

• Użytkownik
  • 279 postów

Napisano 14 wrzesień 2011 - 17:19

minęło 5 lat a ja dalej jeżdżę na tym samym Krossie. Dystansów kosmicznych nie robiłem, bo czasu nie było, noga się operowała, dziecko się rodziło, może jakieś 1500 km na sezon, i teraz dopiero zaczął mi padać suport, zaczynają się luzy na korbie i cykanie.
I mam teraz wątpliwość, czy go remontować czy kupować coś nowego. Głównie chodzi mi o ramę, czy po 5 latach jazdy po średnio umiarkowanym terenie, ale za to 100 kilo żywej wagi, może być z nią coś nie tak?
Pęknięć nie ma, krzywa nie jest, ale czy wytrzyma jeszcze kilka sezonów czy lepiej sobie dać spokój?

Użytkownik jafo24 edytował ten post 14 wrzesień 2011 - 17:20

Dołączona grafika

#632 adis001

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 101 postów

Napisano 19 wrzesień 2011 - 19:52

Przepraszam że nie na temat ale gdyby ktoś miał na sprzedaż te siodełko to chętnie kupię. Wg mnie bardzo dobre siodełko kolega ma i sam chcę takie ;]

#633 lukeero

Pro

• Użytkownik
  • 120 postów
  • Imię:Krzyś

Napisano 08 październik 2011 - 11:40

Odświeżysz zdjęciami?