Forum rowerowe

• Jesteśmyna
Sezon zimowy - narciarstwo, snowboard

- - - - -

[rower]Czy macie sny?

347 odpowiedzi w tym temacie

#341 roweras

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 8
  • 211 postów
  • Imię:Piotr

Napisano 15 sierpień 2011 - 14:44

Dziś kolejny sen : że jechałem drogą,którą dzisiaj jechałem na zioła i tę drogę zrobili i kładli chodnik :blink: Jeszcze miałem dzisiaj jeden sen,ale nie pamiętam :teehee:

Rowery

• admin

#342 roweras

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 8
  • 211 postów
  • Imię:Piotr

Napisano 20 sierpień 2011 - 19:01

Wczoraj robiliśmy tylne światełko,po czym śniło mi się,że zatrzymaliśmy się na poboczu i wypadły ze światełka baterie i się ono rozleciało :blink: I coś jeszcze mi się śniło.Jakiś stary chodnik czy coś :P

#343 7Devis

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 211 postów
  • Imię:Arkadiusz

Napisano 21 sierpień 2011 - 20:16

Ja miałem straszny sen odnośnie roweru :P Śniło mi się że skakając na jakiejś hopie i główkę ramy szlag strzelił, pamiętam tyle że byłem wkurzony nie miłosiernie, a drugi sen był taki że ukradli mi rower i nie wiedziałem kto, kiedy ani nic, byłem jakoś dziwnie wkurzony i zdruzgotany tą sytuacją, innych snów nie mam :)

#344 wikrap1

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 25
  • 765 postów
  • Imię:Wiktor

Napisano 22 sierpień 2011 - 17:21

Ja dzisiaj śmigałem na jakimś zjeździe i byli inni rowerzyści. Potem w jakiejś drewnianej chacie na palach jakieś interesy ciemne prowadziłem i chcieli mnie dorwać. Wyskoczyłem przez okno i udawałem że nie żyję. Potem wsiadłem na jakiegoś składaka ale mnie ruszyło sumienie, że on do kogoś należy i odstawiłem idąc dalej na piechotę własciwie nie wiem do kąd i po co.

#345 chopen

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 10 postów

Napisano 28 sierpień 2011 - 22:50

mi się śniło ostatnio że siedziałem na kompie i musiałem klikać w mój rower xd i jak nie trafiłem to on mi odjechał do parku i musiałem go tam szukać raz go znalazłem a za 2 już nie i się obudziłem ;/ tani dziwny ten sen ;d macie jakieś sposoby na więcej snów ;d ?

Rowery

• admin

#346 woolfik

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 29 postów
  • Imię:Adam

Napisano 29 sierpień 2011 - 18:49

Jeżeli chodzi o fabułę snów, to nic wartego uwagi nie napiszę, ale zwrócę uwagę na inny aspekt - zgodnie z Wikipedią we śnie:

Cytat

Zdarzenia, które normalnie dzieją się nagle (strzał z broni, włączenie światła, upadek), odbywają się z oporem, opóźnieniem lub nie mają związku z przyczyną.

Ja do tych zdarzeń "nagłych" dodaję wpięcie/wypięcie z SPD. Podczas snu zdarzało mi się, że jechałem wpięty, potem bez wyraźnego powodu nogi mi się plątały i nie mogłem się wpiąć, potem znów jechałem wpięty bez nastąpienia wpięcia :P itd.

Użytkownik woolfik edytował ten post 29 sierpień 2011 - 18:50

#347 wikrap1

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 25
  • 765 postów
  • Imię:Wiktor

Napisano 31 sierpień 2011 - 20:37

Cytat

macie jakieś sposoby na więcej snów ;d ?
Jeśli w trakcie zasypiania będziesz myślał np. co zmienić w rowerze albo gdzie pojechać i bd wymyślał różne trasy itp. i cały swój umysł zajmiesz tym tematem, to powinno się przyśnić kilka rowerowych snów, a te, które przypadną na godziny poranne masz szansę zapamiętać :icon_wink:
Kolejną kwestią jest zdolność zapamiętywania snów. Rano myśl od razu o śnie. Najlepiej od razu prześledź wydarzenia w głowie i zapisz w senniku to, co pamiętasz. Nawet skrótowe hasła dają potem możliwość powrotu do tych "wspomnień"
Ten sam mechanizm działa przy rowzwiązywaniu problemów. Myślisz nad czymś, zasypiasz a rano budzisz się z koncepcją. Dla tego z problemem warto się "przespać"

Jak by to jedna rowerzystka ujęła "Pozdrówko psychologiczne" :icon_mrgreen:

Użytkownik wikrap1 edytował ten post 31 sierpień 2011 - 20:40

#348 ProCombat

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 129 postów
  • Imię:Dawid
Garaż Rower

Napisano 04 listopad 2011 - 23:08

Miałem taki fajny że jeździłem po jakiś kanadyjskich szlakach górskich . Oj super . Ale to tylko sen :thumbsup: