Forum rowerowe

• Jesteśmyna

- - - - -

[kask] Giro Encinal

31 odpowiedzi w tym temacie

#21 BART_osz

Stały bywalec

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 1247 postów

Napisano 25 kwiecień 2006 - 17:30

Wyświetl postUżytkownik Psychuś dnia 25.04.2006, 09:07 napisał

fajnie leży na głowie i ogółem drugi raz kupiłbym ten sam,
ja juz kupilem drugi - dla kobitki ;)
sezon rozpoczety

Juicy dziala dalej solidnie
a modyfikacje juz prawie skonczone :)

Rowery

• admin

#22 Robert

Stary wyjadacz

• Użytkownik
  • Reputacja: 10
  • 4968 postów
  • Imię:Robert

Napisano 26 kwiecień 2006 - 15:01

Ojoj to coraz więcej ludzi będzie miało kask I BARDZO DOBRZE :036:

#23 Robert

Stary wyjadacz

• Użytkownik
  • 4968 postów

Napisano 18 czerwiec 2006 - 09:00

Teraz mam się do czego przyczepić zalicyłem w nim OTB i niestety daszek się naderwał i superglue raczej kiepsko go klei i ciężko teraz jest go z powrotem zamocować...

#24 rowerzystka

Maniak

• Użytkownik
  • 631 postów

Napisano 19 czerwiec 2006 - 10:21

jeżdżę w tym kasku od 1 kwietnia. Trochę czasu już minęło, mogę powiedzieć nieco więcej na jego temat. Kask ma dobrą wentylację i ładnie spisuje się w dni upalne. Głowa nie nagrzewa się mocno. Po całodziennych wycieczkach głowa nie boli, nie ma wrażenia ucisku. Zaliczyłam w nim 2 gleby. Podczas jednej walnęłam w ziemię daszkiem (na szczęście nie oderwał się). Przy drugiej upadłam bardzo niefortunnie, ale w tym przypadku akurat kaskowi się nie oberwało.

Użytkownik rowerzystka edytował ten post 19 czerwiec 2006 - 10:22

Podziękowania dla Rikera :)

#25 Wax

Kombinator

• Użytkownik
  • Reputacja: 21
  • 2058 postów
  • Imię:Marius.z

Napisano 28 czerwiec 2007 - 11:18

Właśnie uzbierałem kase na kask. Po przeglądnięciu katalogów, forum, stron padło na Giro Indicatora, ale nagle gdzieś ktoś rzucił nazwe Encinal (chyba Katsumoto ;)). Sprawa jest tego typu:
-mam strój Kellys'a Pro Race i chciałbym kolorystycznie dobrać kask do roweru i stroju

http://www.cyklomani...176622_main.jpg ???
http://sunshinebicycles.com/images/library...redblk_07_s.jpg ???
http://www.bike-x-pe...cinal-black.jpg ???
to jest kwestia doradzenia jak Wy to widzicie, mi sie najnardziej podoba ten 1

-pojawia się problem bo nie moge kupić tego kasku w żadnym ze sklepów w moim mieście ( <_< ), więc pozostaje mi kupić na necie...a jezeli mi nie bedzie lezał na bance dobrze to lippa...

dzięki za pomoc

p.s ahaa czy mogliśbyście podrzucic jakieś fotki jak wyglądacie w tym kasku ??? na tym mi zalezy

Rowery

• admin

#26 Robert

Stary wyjadacz

• Użytkownik
  • 4968 postów

Napisano 28 czerwiec 2007 - 20:30

No to np. mój avatar :) co do koloru to jednak czerń pasuje do wszystkiego ;)

#27 rowerzystka

Maniak

• Użytkownik
  • 631 postów

Napisano 29 czerwiec 2007 - 07:56

2 tygodznie temu miałam nieszczęście przetestować mój kask Giro Encinal podczas wypadku na szosie, przy wysokiej prędkości.
Kask ma uszkodzony daszek - musi zostać wymieniony. Gdy tak patrzę na ten daszek i widzę miejsce, w którym się oderwał, oraz głębokie szlify, to cieszę się bardzo, że ... to był daszek a nie moja skroń.....
Podziękowania dla Rikera :)

#28 Wax

Kombinator

• Użytkownik
  • 2058 postów

Napisano 06 lipiec 2007 - 10:57

Siemanko. Przyszedł dzisiaj do mnie ten kask, wczoraj zamawiałem na BikeManie. Kolor czarno-tytanowy i faktycznie taki jest, pasuje idealnie do reszty mojego ubioru i sameo roweru. Niestety nie testowałem go jeszcze w trasie, bo u mnie leje i wieje ale jak będe miał chwilke czasu i pogoda dopisze to napewno sie wybiore. 1 wrazenie po otwarciu przesyłki, wow jakie fajne pudełko :D niby nic ale pudeło to wazna sprawa. Sam kask bardzo porządnie wykonany, spasowany, wszelkiego rodzaju regulacje to zaden problem, gabeczki (mocowane na rzepy) zapobiegające otarciom i stykaniu sie głowy z twardym jak by nie patrzec styropianem. Obawiałem się o trwałośc daszka, ale jest wpinany na 4 dobrze trzymające bolce :P jak sie nie ściąga i zakłada go co chwile to nie ma mowy o luzach. Narazie nie moge powiedziec najwazniejszego, jak to wszystko działa na trasie...mysle jednak ze mnie nie zawiedzie. Jest to mój pierwszy kas więc nei mam porównania, miałem kupic Indicatora, ale ze Encinal miał bardzo dobre opinie i Babcia dołozyła bo gdzieś słyszała o wypadkach rowerzystów bez kasków ;) :P

Some photos for ya :P enjoy :
-Dołączona grafika
-Dołączona grafika
-Dołączona grafika
-Dołączona grafika
-Dołączona grafika
-Dołączona grafika
-Dołączona grafika

#29 Wax

Kombinator

• Użytkownik
  • 2058 postów

Napisano 09 lipiec 2007 - 18:50

Pierwsze wrazenia po 50km :
-super wentyluje łepetyne,
-leciutki = mieśnie karku nie padają,
-super wygląda i jest bardzo dobrze spasowany,
-daszek mógłby byc solidbiej "wpinany" w kask, ale jest niezle :D

narazie tyle, nerka

#30 STRÓPEK!!!

Świeżak

• Validating
  • 17 postów

Napisano 09 lipiec 2007 - 20:19

Witam!

Ja też od niedawna zostałem posiadaczem tego kasku ;) Zastanawiałem się nad Bello za 100zł ale jednak zdecydowałem się dopłacić 120zł i kupić coś w czym się świetnie czuje i co jest solidnie zrobione, bo tu w końcu chodzi o moje bezpieczeństwo... ;) Podsumowując po 135km kask na mojej głowie leży świetnie nawet jak się go nie zapnie pod brodą dobrze się trzyma... jest idealny, bardzo przewiewny i solidnie wykonany... czasami jak mi zabardzo wieje to ubieram huste na łepetyne i jazda...!! :)

Pozdrówko polecające... ;)

#31 Fifi

Master

• Użytkownik
  • Reputacja: 13
  • 2489 postów
  • Imię:Filip

Napisano 23 czerwiec 2008 - 14:01

Kask przejechał już kilka tysiaków. Nadal służy dobrze i spełnia swoją funkcję. Mam nadzieję, że jeszcze trochę wytrzyma. Waga mojego egzemplarza z daszkiem to 318g a bez 295g.

#32 Robert

Stary wyjadacz

• Użytkownik
  • 4968 postów

Napisano 10 styczeń 2009 - 08:53

Mój po dwóch latach doczekał się wymiany, bardzo dziwna sprawa, bo skorupa zaczęła się odklejać od styropianu co mnie zaskoczyło... Po za tym, próbowałem go rozwalić (warunek wymiany na nowy :) ) iii... doznałem szoku. Postanowiłem dobrać się do niego z boku wytrzymał: 3 mocne uderzenia o kaloryfer i 2 o drzewo, a mimo to pęknięcie było minimalne. Teraz zastąpił go Havoc :D