Użytkownik mrmorty dnia 09 luty 2012 - 20:00 napisał
Nie chcę pisać schematami czyli jaki masz staż, jaki rower, czy jesteś aktywny sportowo, ale bez tego nie da się coś uradzić.
Sugerowałbym zacząć trening taki jak do rozbudowy bazy w treningu MTB/Szosa. Nie szarp się na codzienne klepanie parudziesięciu kilometrów. Najpierw zaadaptuj organizm krótkimi wyjazdami stopniowo zwiększając odległości oraz intensywność treningu.
Na rowerze nie jeździłem jakoś zbyt dużo, we wrześniu jeździłem troszkę i 50/100km nie było dla mnie jakimś wielkim problemem.
Rowerek mam taki >
Przygotowania do "Objazdowo.pl - Rowerem dookoĹa Polski" 75 km - YouTube
Aktualnie mam 18 lat, całe gimnazjum trenowałem wioślarstwo, 1 klasa liceum do wakacji trenowałem LA (rzut oszczepem, dyskiem) sporo biegałem. Od wakacji "odpoczywam".
Użytkownik nabial dnia 09 luty 2012 - 20:07 napisał
podstawowe pytanie, ile kg bedziesz dodatkowo tarabanic ze soba i w jaki sposob...ja po 3dniach jazdy z przyczepka bylem rozwalony tym, jak mocno dostalo sie dupie i miesniom brzucha, ktore musialy ja stabilizowac...temu warto jezdzic w koncowej fazie przygotowan w pelnym rynsztunku...przy okazji sie nie przeliczysz, bo 150km z portfelem i bidonem jest na pierda, a 10dzien z rzedu 150km z dodatkowymi 20kg to inna bajka
Hm, szczerze mówiąc nie mam pojęcia ile to wszystko będzie ważyć (namiot, spiwór,kuchenka turystyczna, odzież i prowiant). Wiem na pewno w czym będe to wiózł, sakwy crosso i worek transportowy.