Zrozumiec Twój wywód Iwan to jak połapac się w instrukcji mojej zmywarki

A poważniej, na moje to Ty piszesz tak-od strony napędu podkładasz 2,5mm (w celach Tobie tylko wiadomych - przejście z 73 na 68, zachowanie linii łańcucha itd)
Jeśli tak to ten cały pakiet (taki typu super nierozbieralnego z czasów octalinku, kwadratów oraz wielowpustów na wzór Wankla) przesuwa się w prawo -
czyli lewa micha (plastik czy alu?) chowa się w suporcie a nie wystaje z niego jeszcze bardziej. I tu chyba pies pogrzeban. Nie pozostaje nic innego jak założyc, dokręcic lewą michę na maxa i zmierzyc odległośc korb od piór lewa/prawa. Gdybając i brnąc w pamięc (bo do piwnicy daleko) coś kojarzę, że np mój klucz do pakietu był tak cudownie zbudowany, że w pewnym momencie oś suportu nie pozwalała wkręcic pakietu dalej (klucz opierał się na osi a miska uciekała spod klucza)-więc może się okazac i tak, że będziesz musiał od lewej michy zacząc a potem wkręcic prawą.
Piszę ze łba, a nie pamiętam nigdy ile jakich podkładek szło w starych bb-un pod 68mm a ile pod 73mm.
Za to wiem, że w np dura-acowym o osi 109,5 wstawianym zamiennie za 113 z 950xtra (gdzie dawano z prawej podkładki co by zęby nie nadjadły tylnego pióra) ludziom właśnie ta miska lewa się chowała w rurę suportową.. i nie było jak jej zakontrowac.
Ja z racji szczęścia niezmiernego posiadania takowegoż pakietu pod 109,5 fortelem podszedłem Mistrza Rychtara dając mu taki pakiet, stare korby XTRa i wmawiając, że musi tak profilowac pióra ramy żeby to wszystko się zmieściło. I to z trójkątem 430mm
Korzystając z okazji zapytam-ktoś używał z Szanownych Kolegów tarcz zębatych Blackspire?
Pytam bo przed dylematem stoję: do Sarny coś w wyglądzie klasycznego zakupic chcę i oko od razu pada na Specialitesa... ale 170zł plus pocztowe jakoś mnie odpycha. Wyboru w przedziale 37-39t za dużego nie ma pod 104mm.
E13 ładne, ale nie ten "styl", FSA może by uszło ale o trwałości różne rzeczy słyszałem (połowa pewnie błędna), Race Face..hmm jakoś tak, wszystkich durtmóruf i innych jakoś nie trawię
Na polu boju pozostaje jak na razie Specialites i przytaczany wcześniej Blackspire, z czego ten drugi.. prawie dwukrotnie tańszy.
Spec:
http://allegro.pl/ta...2340215372.html
Black:
http://www.chainreac...x?ModelID=28729
za zdanie Wasze podziękował
ave steel