Slovian Napisano 16 Września 2011 Napisano 16 Września 2011 Mam wielki problem. Złamał mi się hak przerzutki tylnej i zgubiłem jedną część. Kumpel skołował mi hak ale nie pasuje. Jak rozpoznać co to za hak? Co trzeba sprawdzić? PS.: będąc w sklepie rowerowym, jak jeszcze miałem obie części, kolo powiedział mi, że takie haki montuje Merida. Może wam to coś mówi.
premier2 Napisano 16 Września 2011 Napisano 16 Września 2011 najprościej zacząć od podania marki roweru i nazwy modelu. Wróżki są na innym forum...
Mod Team sznib Napisano 16 Września 2011 Mod Team Napisano 16 Września 2011 Dopasować hak możesz na 2 sposoby: - na pdst. marki i modelu ramy. Jeśli to coś popularnego dostaniesz bez problemu - udaj się z ramą na wycieczkę po sklepach, może dopasują
argusiol Napisano 16 Września 2011 Napisano 16 Września 2011 zacząć od podania marki roweru i nazwy modelu. Obawiam się, że to może nic nie dać. Miałem ostatnio problem z zakupem haka do Meridy (HFS). Sprzedawcy w sklepach na słowa modelu ramy nie są w stanie powiedzieć czy mają taki hak, muszą zobaczyć. Podobnie jest w przypadku konieczności sprowadzenia haka z Meridy Polska. Konieczne okazało się wysłanie zdjęcia starego, bo szanowny dystrybutor nie ma rozpiski jaki hak pasuje do jakiej ramy. Porażka!
premier2 Napisano 16 Września 2011 Napisano 16 Września 2011 Być może są tutaj inni użytkownicy podobnego roweru i będą w stanie pomóc. W tym momencie wróżymy z fusów. Dwa tygodnie temu szukałem haka do swojej ramy i pomysł z chodzeniem po sklepach byłby co najmniej średni - znalazłem jeden, jedyny hak dostępny od ręki, po wykonaniu kilkunastu telefonów. Nie miał go nawet dystrybutor i najwięksi sprzedawcy marki w całej Polsce... A rama nie jest specjalnie oryginalna,
Mod Team mrmorty Napisano 16 Września 2011 Mod Team Napisano 16 Września 2011 Jest też trzecie wyjście - dwie zdrowe ręce, imadło i zestaw pilników. Sam robiłem bo o rowerze Panasonic'a nikt nigdy nie słyszał
marian123 Napisano 15 Listopada 2011 Napisano 15 Listopada 2011 jak macie problem z hakami do ramy zobaczcie na http://k2rowery.sklep.pl/product_info.php?cPath=1_32&products_id=299 najlepiej wysłać im zdjęcia ramy z obu stron i zdjęcia haka awers i rewers plus opis ramy markę i rocznik załatwiają różne dziwactwa
kuvel Napisano 15 Listopada 2011 Napisano 15 Listopada 2011 Zawsze można poprosić w serwisie o hak i zaznaczyć, że w razie czego zwrócisz ten i poprosisz o inny.
Mod Team mrmorty Napisano 16 Listopada 2011 Mod Team Napisano 16 Listopada 2011 Zamykam bo czas wykopek już się skończył, a po co odgrzebywać temat o którym autor zapomniał.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.