Skocz do zawartości

[hak przerzutki tylnej] złamany

Slovian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam wielki problem. Złamał mi się hak przerzutki tylnej i zgubiłem jedną część. Kumpel skołował mi hak ale nie pasuje. Jak rozpoznać co to za hak? Co trzeba sprawdzić?

PS.: będąc w sklepie rowerowym, jak jeszcze miałem obie części, kolo powiedział mi, że takie haki montuje Merida. Może wam to coś mówi.

• Mod Team
Napisano

Dopasować hak możesz na 2 sposoby:

- na pdst. marki i modelu ramy. Jeśli to coś popularnego dostaniesz bez problemu

- udaj się z ramą na wycieczkę po sklepach, może dopasują

Napisano

zacząć od podania marki roweru i nazwy modelu.

Obawiam się, że to może nic nie dać. Miałem ostatnio problem z zakupem haka do Meridy (HFS).

Sprzedawcy w sklepach na słowa modelu ramy nie są w stanie powiedzieć czy mają taki hak, muszą zobaczyć. Podobnie jest w przypadku konieczności sprowadzenia haka z Meridy Polska. Konieczne okazało się wysłanie zdjęcia starego, bo szanowny dystrybutor nie ma rozpiski jaki hak pasuje do jakiej ramy. Porażka!

Napisano

Być może są tutaj inni użytkownicy podobnego roweru i będą w stanie pomóc. W tym momencie wróżymy z fusów.

Dwa tygodnie temu szukałem haka do swojej ramy i pomysł z chodzeniem po sklepach byłby co najmniej średni - znalazłem jeden, jedyny hak dostępny od ręki, po wykonaniu kilkunastu telefonów. Nie miał go nawet dystrybutor i najwięksi sprzedawcy marki w całej Polsce...

A rama nie jest specjalnie oryginalna,

• Mod Team
Napisano

Jest też trzecie wyjście - dwie zdrowe ręce, imadło i zestaw pilników. Sam robiłem bo o rowerze Panasonic'a nikt nigdy nie słyszał ;)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...