kalin20 Napisano 9 Września 2011 Napisano 9 Września 2011 Witam Dziś nabijałem gwiazdkę do rury sterowej. Musiałem rozebrać stery. Stery wyczyściłem, nasmarowałem i złożyłem. Górną część złożyłem dobrze, natomiast nie wiem co z dolną. W którą stronę powinno być założone, w kierunku bierni sterów na amortyzatorze, czy w stronę misek. Kulkami do góry czy w dół ? Bo stery po skręceniu wszystkiego wydają dziwny dźwięk.
kalin20 Napisano 9 Września 2011 Autor Napisano 9 Września 2011 A widzisz, a ja odwrotnie założyłem, dzięki za szybką odp Noo właśnie kulkami w dół wg nie działa, pojawia się straszny opór i nie da rady kręcić kierownica
kalin20 Napisano 9 Września 2011 Autor Napisano 9 Września 2011 Niee, smaru jest wystarczająca ilość, nie za dużo nie za mało
cyklista Napisano 9 Września 2011 Napisano 9 Września 2011 Ciekawe, bo u mnie tylko ułożenie kulek w dół zapewnia prawidłową pracę sterów...
kalin20 Napisano 9 Września 2011 Autor Napisano 9 Września 2011 Może masz inne stery, ja mam stery półzintegrowane
Mod Team safian Napisano 9 Września 2011 Mod Team Napisano 9 Września 2011 Jakimi kulkami w dół?! Kulkami zawsze w stronę misek sterów, w wypadku dolnej części zakładasz kulkami do góry ...
kalin20 Napisano 9 Września 2011 Autor Napisano 9 Września 2011 Noo i tak jest złożone, kulkami do ramy. Chyba jednak przyszedł czas tych sterów, jeśli wyjmę łożyska to kulki delikatnie ruszają sie na boki i góra dół
cyklista Napisano 9 Września 2011 Napisano 9 Września 2011 Kulkami zawsze w stronę misek sterów ... Przy takim założeniu nie mógłbym skręcać kierownicą w przypadku moich sterów. Wniosek z tego taki, że nie ma sensu generalizować ani w jedną ani w drugą stronę. Przy zużytych kulkach trzymające je koszyki mogą ocierać o miski sterów.
Mod Team Puklus Napisano 10 Września 2011 Mod Team Napisano 10 Września 2011 BO z tego co widze masz wianek taki inny niz wszyscy zazwyczaj mają. Mozesz zawsze go rozebrać i na smarze osadzić same kulki i to raczej musi juz pasować. Alko kupić nowy. jakie to stery ??
Mod Team Puklus Napisano 11 Września 2011 Mod Team Napisano 11 Września 2011 Oba wianki sa takie same ?? Dodaj jak bys mogł zjcecia wszystkiego po koleii jak wyglądają zwłaszcza bierznie i wianki. Mozeliwe ze w zestawie nie maięł tego co trzeba
kalin20 Napisano 11 Września 2011 Autor Napisano 11 Września 2011 Zdjęcia bedą w pon. Oba wianki są identyczne, wiec nie można nić pomieszać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.