Skocz do zawartości

[rama] Leader Fox Cocaine czy Kross sign ds 2

kozau

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam pewne pytanko, ponieważ chcę zacząć składać rower i nie wiem czy ta rama bd dobra czy kupić kross sign ds 2 (chwillowo jej nie ma na allegro, ale myśle że po sezonie znajdzie sie jakaś uzywana tak do 250 zł)

A no i jeszcze jedno pytanko, czy rama 16" nie bd na mnie za duża ? mam ok. 175cm i równe 50 kg ;-D , bo zastanawiałem się nad 14" ale kumple mówią mi że może być za mała.

Napisano

Masz zamiar na nim skakać? Rama nie powinna być za duża. Sam mam tyle wzrostu co ty i moja 18" jest za mała. Chodzi oto że jest za krótka i bardzo bolą mnie ręce.

Kupie kross'a hexagona jak mi się Romet Ogar 200 albo 205 nie trafi.

Napisano

Mam zamiar troche na niej poskakać, uczyć się stakać, ale chcę żeby też troche wytrzymała. A co myślicie o Kross Panic ? No chyba że polecacie coś całkiem innego tak do 200-300 zł nie koniecznie nowe.

Napisano

Ale z tego co widzę do cocaine ma masywniejsze mocowanie przy mostku i masywniejszy tylny trójkąt wiec chyba bd mocniejsza a cena taka sama. (drugi post)

Dzięki, ale te ramy odpadają, zastanawiam się nad tym

Napisano

Kross ds ma fajna ramkę wg mnie, krótkie tylne widełki, i dość mały kąt główki sprawiają że bardzo fajnie sie lata na kółeczku na pumptracku. Rama jest generalnie wytrzymała i mogę ja polecić

A do co lf to nie wypowiem się bo nie jeździłem, choć znajomy lata na dragstarze na dirtach i nie narzeka

Napisano

Ja mam 174 cm, i mam Authora a-gang p.m 14" nie narzekam na wielkość, jest co najmniej idealna, mam jeszcze do tego sztycę 300 mm, i jak wyciągnę na max to jest spoko na dłuższy dystans. Jeżdżę raczej w enduro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...