Skocz do zawartości

[ Endomondo ] Dołącz do drużyny forumrowerowe.org

Lookas 46

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Też od nie dawna korzystam z Endomond. Super programik. Zaraz dopiszę się do forumowej drużyny :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam, dopisałam się na Endo już jakiś czas temu, z tej strony korzystam już prawie 1,5 roku.

Dzisiaj dołożyłam od siebie 35 km

• 2 tygodnie później...
Napisano

A powiedzcie mi jak to jest z tą rywalizacją, z tego co się domyśliłem to rywalizacja dotyczy tylko kolarstwa górskiego, natomiast wydaje mi się, że większość ludzi wybiera jazdę na rowerze, mam racje? Jeśli tak to proponuję gdzieś w opisie umieścić informację żeby przy rozpoczynaniu treningu ustawić typ na Kolarstwo górskie, ale wtedy pozostaje pytanie czy nie będzie nas gryzło sumienie, że jeździmy po asfalcie, a dobijamy km do kolarstwa górskiego;)

Pozdrawiam.

Napisano

wcale nie tylko kolarstwo górskie, ja dodasz swój "trening"; jako jazda na rowerze, to również będzie się to liczyło do rywalizacji

Napisano

No właśnie nie jestem przekonany, no jak wszedłem do opcji, gdzie mogę zobaczyć miejsce w rankingu drużyny i wybiorę tylko rywalizację to pokazuje mi, że nie jestem klasyfikowany...

Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Zrobiłem test i faktycznie miałem rację. Do dwóch rywalizacji, do których drużyna fr.org jest zapisana liczą się tylko kilometry za "Kolarstwo górskie". Wczoraj zmieniłem typ jednego z moich treningów i dzisiaj widzę, że mnie policzył.

Pozdrawiam.

Napisano

Czyli jak miałem ustawione kolarstwo to się nie liczyło? <_<

Swoją drogą to ostatnio mi endomondo robi numery i wyłącza się w trakcie jazdy. Jak na złość nie wtedy gdy jadę oklepaną standardową trasę, którą wykonuję gdy nie mam inwencji do kombinowania tylko właśnie wtedy gdy jadę gdzieś dalej i tworzę nowe pętelki z użyciem wcześniej nie jeżdżonych dróg. Miał ktoś taki problem? Przeniosę z karty pamięci do telefonu, może pomoże.

Napisano

Tak, ale jeszcze możesz to naprawić. Jeśli nie masz dużo treningów to możesz każdemu zmienić typ na Kolarstwo górskie i poczekać kilka godzin na przeliczenie. Ja tak zrobiłem i zadziałało. Jeśli chodzi o drugą część wypowiedzi to też mi się raz to zdarzyło. Wydaje mi się, że to wynika ze sposobu w jaki system Android zarządz pamięcią. Jeśli jakaś aplikacja chodzi w tle i brakuje pamięci to wtedy system zaczyna automatycznie robić czystkę i możliwe, że wybiera sobie za cel endomondo, ale to tylko moje domysły. Natomiast bardziej mnie denerwuje "zawieszanie się" GPS'u. Nagle stwierdza, że się nie poruszam i potem na mapie wychodzi, że się teleportuję...

Pozdrawiam.

Napisano

Jakieś 2 miesiące jazdy 2-4 razy w tygodniu, więc szczerze mówiąc nie chce mi się :P

Co do czyszczenia pamięci to chyba nie bo telefon po samoczynnym wyłączeniu endomondo wygląda jak po restarcie, tak jakby wyskakiwał błąd i system sam się "naprawiał".

GPS mi się nie zawieszał, za to raz złapał sygnał po ponad 2h od wyjazdu z domu :whistling: ale to jedyny raz kiedy miałem problem z gpsem jako takim, a nie z endo czy telefonem.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...