Smalldg Napisano 7 Lipca 2013 Napisano 7 Lipca 2013 Mam endo na WP8 i jak analizuje to na pewno wszyscy którzy udostępniają wszystkie szczegóły treningu: mapa, wykresy to nawodnienie jest widoczne, a jak nie ma wykresów to jest bez nawodnienia. Ja mam wszystko udostępnione i nie mam tego czegoś :-( To uzależnienie tego od posiadania premium to pewnik? Czy może zależy od wersji endo na jaką platformę czy telefonu? Ja mam darmową wersję Endomondo (android) i nawodnienie jest u mnie pokazywane. Według mnie jest to brak w Endomondo na WP, bo z tego co widzę, moja znajoma też tego nie ma.
rzezniol Napisano 7 Lipca 2013 Napisano 7 Lipca 2013 A nie łatwiej oczekiwania skonfrontować z tą oto tabelką ? http://www.endomondo.com/features I jak widać Nawodnienie jest tylko na Androidzie 2,2 +, jabłku i jeżynce 10`tce. Pozdro
WiktoriaK Napisano 7 Lipca 2013 Napisano 7 Lipca 2013 A nie łatwiej oczekiwania skonfrontować z tą oto tabelką ? http://www.endomondo.com/features I jak widać Nawodnienie jest tylko na Androidzie 2,2 +, jabłku i jeżynce 10`tce. Pozdro Ale to trzeba jeszcze wiedzieć gdzie szukać,
Darek1990 Napisano 7 Lipca 2013 Napisano 7 Lipca 2013 na WP8 jest straszna bieda w chwili obecnej,zwłaszcza że ta platforma tjb wypiera symbiana w Nokii.Licze tylko na to że dołożą więcej funkcjii bo za miesiąc biorę Lumię 920 i liczyłem że będę miał więcej funcji niż na symbianie w N8 i póki co to.....lipa ;c
Kiciok Napisano 8 Lipca 2013 Napisano 8 Lipca 2013 HELP Czy wyłączenie jednego treningu ze statystyk, nie zlicza także przebiegu w sensie dystansu, czy tylko średniej i rekordów? Bo to się aktualizuje jakoś dziwnie i już się pogubiłem :<
tomek040982 Napisano 9 Lipca 2013 Napisano 9 Lipca 2013 Ja nie mam Pro a nawodnienie jest ale tylko wtedy jak korzystam z telefonu. Ręcznie jak wpisuję sobie trasę to już nawodnienia nie ma.
krzysiek33 Napisano 11 Lipca 2013 Napisano 11 Lipca 2013 Chyba dołączyłem A w związku z kilkoma ostatnimi postami to mam endo i na symbianie (C5-00) i na SgsIII i twierdzę, że na symbianie sprawuje się lepiej- dokładniej zapisuje trasę(widać dosłownie w zoomie po której stronie jezdni jechaliśmy, a na samsungu nie, poza tym samsung bardzo ścina zakręty...może odświeżanie pozycji gps jest częstsze w nokii. W nokii w darmowej wersji jest więcej parametrów podanych z trasy niż w sg.
Maniek91 Napisano 13 Lipca 2013 Napisano 13 Lipca 2013 WItam Mam Endomondo Pro i ostatnio podczas naliczania mi trasy endomondo się wylączyło i nie naliczało mi dalszej trasy powodem tego chyba był kolega,który dzwonił do mnie w tym czasie... Czy można jakoś temu zapobiec ??
zie Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 w trakcie treningu ekran wyłącza sie, aplikacja "działa w tle". Czy mozna ustawić gdzieś żeby ekran cały czas był włączony?? Od czasu do czasu używam RUNTASTIC ROAD BIKE i tam nie ma tego problemu.
Kiciok Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 W ustawieniach telefonu ustawiasz wygaszanie ekranu na "nigdy".
Rikko Napisano 16 Lipca 2013 Napisano 16 Lipca 2013 Właśnie dołączyłem. W ogóle dziś pierwszy dzień użyłem tej aplikacji i przyznam się, że nawet mnie się podoba. : )
Narodowiec1920 Napisano 18 Sierpnia 2013 Napisano 18 Sierpnia 2013 Mam takie pytanie dot. aplikacji: Bardziej bedzie sie opłacało kupić uchwyt na telefon do roweru czy trzymać na ciągłe włączonym ekranie telefon z otw. aplikacją w kieszeni? zameldowałem sie też(ten sam avatar co tu)
czach Napisano 18 Sierpnia 2013 Napisano 18 Sierpnia 2013 Mam takie pytanie dot. aplikacji: Bardziej bedzie sie opłacało kupić uchwyt na telefon do roweru czy trzymać na ciągłe włączonym ekranie telefon z otw. aplikacją w kieszeni? zameldowałem sie też(ten sam avatar co tu) a potrzebujesz mieć aplikację włączoną non-stop?
Narodowiec1920 Napisano 18 Sierpnia 2013 Napisano 18 Sierpnia 2013 Tak ale po to żeby dystans i predkość cały czas liczyło podczas jazdy
siemalysy Napisano 18 Sierpnia 2013 Napisano 18 Sierpnia 2013 Będzie liczyło, nawet podczas działania w tle..
burz Napisano 20 Sierpnia 2013 Napisano 20 Sierpnia 2013 Mam pytanie dot. interpretacji wyników. Przykład: Co znaczy "łącznie w górę" i łącznie w dół"? Ta sama trasa, ale z oryginalnego zapisu w GPS Holux 245 wygląda tak: Co to jest "całkowite wzniesienie" i całkowita pochyłość"? Czy to jest to samo co endomondowe "łącznie w górę" i łącznie w dół"?... tylko skąd tak rażące różnice?
Narodowiec1920 Napisano 20 Sierpnia 2013 Napisano 20 Sierpnia 2013 Te endomondo jest jakies dziwne, robie sobie przerwe po 20km przejechanych na ławce w lesie, 5min. i mi autom. endomondo konczy trase
Smalldg Napisano 20 Sierpnia 2013 Napisano 20 Sierpnia 2013 @ up Ja ani moi znajomi raczej nie mamy tego problemu. Robię dłuższe przerwy, czasem zdarzy się i godzinna, i nie kończy mi treningu. Jeżdżę bez autopauzy, może ona to powoduje. Wysłane z Nokii 3310 za pomocą Tapatalk
wiking10 Napisano 20 Sierpnia 2013 Napisano 20 Sierpnia 2013 U mnie, czasami się zdarza samoczynny reset telefonu, przez co nie wiem kiedy przerywa mi zapis trasy. Tylko tyle z tego dobrego, że bez naciskania "stop" przed resetem jakoś ta część trasy się zapisuje.
rzezniol Napisano 21 Sierpnia 2013 Napisano 21 Sierpnia 2013 Co znaczy "łącznie w górę" i łącznie w dół"? Suma merów pokonanych w pionie ... ale z racji tego że to na podstawie GPS to weź to z baaardzo dużym przymróżeniem oka. GPS jest bardzo kulawy w określaniu wysokości. Najlepszy dowód na to widać już na twoim treningu ... Bo jak wyjeżdżasz z punktu i do niego wracasz to sumarycznie "w górę" i "w dół" powinny być równe a tam masz 15m różnicy. Jak porównuję daną trasę z endomondo i z wysokościomierzem ciśnieniowym to rozbieżności są z zakresu "niemożliwych". Jak kiedyś robiłem podjazd na Rowokół który ma 100 kilka m wysokości to GPS mi pokazywał że jestem na 270 m npm. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.