Pyton000 Napisano 3 Czerwca 2013 Napisano 3 Czerwca 2013 Niestety czasami pada, na moim neo v zgubiła mi raz moją 35km trase w prawdzie na 30-tym km ale czasów szkoda.
novac Napisano 3 Czerwca 2013 Napisano 3 Czerwca 2013 No własnie:) Co prawda niewiele przejechałem z tą aplikacją, ale w moich okolicach nie zauważyłem problemu z zasięgiem. Ostatnio wybrałem się nad morze pojeździć i tam pojawi sie problem. Później już jej nawet nie włączałem bo nie widziałem sensu. Ale musze więcej pojeździć, żeby coś więcej o niej powiedzieć.
Kiciok Napisano 3 Czerwca 2013 Napisano 3 Czerwca 2013 Dołączyłem już dawno Dla tych, którym gubi trasę - zawsze jest możliwość edycji i poprawienia tego, co aplikacja zepsuła
ElDiablo Napisano 3 Czerwca 2013 Napisano 3 Czerwca 2013 Dla tych, którym gubi trasę - zawsze jest możliwość edycji i poprawienia tego, co aplikacja zepsuła tudzież jako opcja skorzystanie ze znacznie lepszego wg mnie SportsTrackLive (www.sportstracklive.com) i zapisywanie tylko śladu w formacie gpx na stronie endomondo - co też czynię.......
Kiciok Napisano 3 Czerwca 2013 Napisano 3 Czerwca 2013 O ile ktoś ma takie problemy. Mi jeszcze Endomondo nigdy się nie zawiesił, ani nie zgubił trasy. Może "klasa" telefonu ma znaczenie? Kto wie...
ElDiablo Napisano 3 Czerwca 2013 Napisano 3 Czerwca 2013 O ile ktoś ma takie problemy. Nawet nie do końca o problemy chodzi, chociaż mnie się akurat zdarzyły. Również o możliwości i nazwijmy to "bateriożerność". Po radach paru osób które jeżdżą i biegają wypróbowałem i mimo wersji pro Endo przesiadłem się na wskazany wcześniej program.... i jest do dzisiaj... Na tym samym sprzęcie dokładniejszy ślad, duużo mniejsza bateriożerność, większe możliwości - wyścig z duchem etc.... Poinformowałem o opcji... koniec OT z mojej str...
Marcint96 Napisano 3 Czerwca 2013 Napisano 3 Czerwca 2013 Mi to samo, od kilku miesięcy używam endomondo, i ani razu nie było problemów.
kojott Napisano 3 Czerwca 2013 Napisano 3 Czerwca 2013 tudzież jako opcja skorzystanie ze znacznie lepszego wg mnie SportsTrackLive... który jest płatny (z opcją zapisu śladu), a endomondo za darmo. Mimo wszystko wolę TrekBuddy z mapami i ręczne wgrywanie gpxów, endo nie raz zawiodło.
Yarpenn Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 Dołączyłem! Niestety mam smartfona z niewspieranym systemem Bada 2.0 (Wave 8500). Endomondo nie działa na tym systemie, dlatego też korzystam z GPS Loggera, po czym gpxa wrzucam do endomondo i dane poprawiam wg. wskazań licznika Sigmy
hazh Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 Jestem i ja Choć przyznam, że jak przełącze czasem moją lumie610 z endo na np aparat to traci mi połączenie z treningiem, i trzeba zaczynać od początku
pyra121 Napisano 7 Czerwca 2013 Napisano 7 Czerwca 2013 Ja na WP jak wychodzę z Endomondo, to poprzez przycisk z okienkami, a wracam poprzez wybranie Endomondo przytrzymując szczalkę Wysyłane z mojego N70S za pomocą Tapatalk 2
hazh Napisano 11 Czerwca 2013 Napisano 11 Czerwca 2013 Ja na WP jak wychodzę z Endomondo, to poprzez przycisk z okienkami, a wracam poprzez wybranie Endomondo przytrzymując szczalkę Wysyłane z mojego N70S za pomocą Tapatalk 2 też tak robię, ale niestety, czasami program się zamyka po prostu. Niezbadane są wyroki fonów ;P
WilliamsRBK Napisano 15 Czerwca 2013 Napisano 15 Czerwca 2013 Dziś kolejny raz endomondo mnie zawiodło. Dojeżdżam do domu i na telefonie mam zrobione ponad 50 km. Na stronie niespodzianka, bo mam zrobione tylko 35. W momencie kiedy miałem rozmowę przez telefon ślad się urywa. Dziwi mnie tylko ta różnica w trasie telefon a www.
Smalldg Napisano 15 Czerwca 2013 Napisano 15 Czerwca 2013 @Williams Ja też tak kiedyś miałem i dopiero na drugi dzień pojawiła się na stronie cała trasa. Wysłane z Nokii 3310 za pomocą Tapatalk
quub Napisano 17 Czerwca 2013 Napisano 17 Czerwca 2013 Spotkałem się z tym, że podczas treningu ślad się urwał na czas gdy rozmawiałem, po kilku dniach była dopiero dostępna cała trasa a swoją drogą Endomondo czasami "gubi" po 700-800 metrów na mojej biegowej pętli która ma ~6 km.
SquashPL Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 Ja korzystam z Endomondo na L9 i jestem bardzo zadowolony. Nie ma chyba lepszego programu śledzącego aktywność rowerową na Androida. Tak wogóle to tutaj macie link do mojej ostatniej jazdy http://www.endomondo.com/workouts/210270222/2716253 ( trochę krótkiej ale czas mi nie pozwalał ). Powiedzcie mi czy cienki ze mnie bolek czy jakoś tam daję radę
WiktoriaK Napisano 7 Lipca 2013 Napisano 7 Lipca 2013 Czy możecie sprawdzić na moich treningach czy widać taką wartość jak "nawodnienie"? Bo ja tego nie widzę u siebie, natomiast u innych zauważyłam, że jest w podsumowaniu. I nie wiem dlaczego ja nie mam. Z góry dziękuję za odpowiedź i fatygę endo
czach Napisano 7 Lipca 2013 Napisano 7 Lipca 2013 ehlo, Ta opcja chyba w Premium się pojawia. edit: nie mam racji.
WiktoriaK Napisano 7 Lipca 2013 Napisano 7 Lipca 2013 Jak ktoś ma premium to ma taki mały znaczek informujący o tym na zdjęciu, a ja widzę to nawodnienie na treningach profili bez tego znaczka, też. W ustawieniach nie potrafię togo skojarzyć z niczym.
Filip71 Napisano 7 Lipca 2013 Napisano 7 Lipca 2013 Nawodnienie mi się pokazywała gdy trasę zliczał mi telefon ale jak zacząłem ściągać dane z Garmina Edge to "nawodnienia" już nie ma.
drutes Napisano 7 Lipca 2013 Napisano 7 Lipca 2013 Bo trzeba mieć Premium, ale bodajże Aplikacje czyli to https://play.google.com/store/apps/details?id=com.endomondo.android.pro&feature=top-paid#?t=W251bGwsMSwxLDIwNiwiY29tLmVuZG9tb25kby5hbmRyb2lkLnBybyJd ( o ile masz androida )
WiktoriaK Napisano 7 Lipca 2013 Napisano 7 Lipca 2013 Mam endo na WP8 i jak analizuje to na pewno wszyscy którzy udostępniają wszystkie szczegóły treningu: mapa, wykresy to nawodnienie jest widoczne, a jak nie ma wykresów to jest bez nawodnienia. Ja mam wszystko udostępnione i nie mam tego czegoś :-( To uzależnienie tego od posiadania premium to pewnik? Czy może zależy od wersji endo na jaką platformę czy telefonu?
JasiekKaczyski Napisano 7 Lipca 2013 Napisano 7 Lipca 2013 zy może zależy od wersji endo na jaką platformę czy telefonu? Ja mam apkę pro na Andka i nawodnienie jest, teoretycznie w wersji podstawowej też. Może być, że nie ma tej opcji na Windows Phone, w sumie w Windows Store nie jest wpisana. W sumie w komentarzach są opinie, że mało opcji w porównaniu do androidowej wersji. Najlepiej spytaj bezpośrednio autorów, czy to mailem czy np. na fejsie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.