Skocz do zawartości

[korba] alivio tarcze truvativ

vitesse

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czy tarcze sa dobrze zalozone?

Wiesz, chyba nawet po wciągnięciu nosem całej produkcji narkotyków Ameryki Środkowej nie jestem w stanie przenieść się siłą woli do ciebie i zobaczyć tych korb, by powiedzieć czy tarcze są dobrze założone. :icon_mrgreen:

To tak jakby seksowna laska ubrała najseksowniejszą bieliznę i w kompletnych ciemnościach pokazała się swojemu facetowi z pytaniem czy tenże strój podkreśla jej kobiecość.

Nie pozostaje ci nic innego jak zaprząc do roboty aparat foto i twoje foto umiejętności i strzelić poglądową fotkę, wtedy można jakiś wyrok wydać.

Uprzedzając potencjalne i pozostałe pytania:

1. Nity - prawdopodobnie chodzi o elementy na zębatkach przy ich zewnętrznym brzegu, zwane też rampami, mają za zadanie ułatwić wrzucanie łańcucha na daną zębatkę. Tarcze korby powinny być przykręcone tymi rampami od wewnątrz, czyli od strony suportu/ramy.

2. Zębatki korb mają w jednym z miejsc, między swoimi ramionami coś w rodzaju zęba, znacznika pokazującego jak zębatki mają być zamocowane. Wszystkie tarcze powinny mieć ustawione te znaczniki w jednej płaszczyżnie i powinna się ona znajdować z reguły pod ramieniem korby.

Napisano

Środkowa zębatka jest źle zamontowana, ma być tak jak zaznaczyłem na zdjęciu, wszystkie wypustki na poszczególnych zębatkach powinny być w jednej linii z ramieniem korby.

18072011215.jpg

Napisano

radomir82, czemu tak? Zawsze byłem pewien, że należy zakładać blat i środkową jak na ww. zdjęciu. Co do założenia młynka nigdy nie wnikałem, więc robiłem 'na odwal' :icon_mrgreen:

Napisano

Eee, chyba mnie nie zrozumiałeś ma być złozone tak żeby te trzy wypustki (które zaznaczyłem dodatkowo na zielono) były w jednej linii (na zdjeciu jest źle oczywiście), taka jest zasada i takie zalecenia producentów.

18072011215.jpg

Napisano

Załapałem, tylko nigdy nie sądziłem że muszą być w ten sposób zamontowane. Miałem w dłoni kilka fabrycznie nowych korb, ale na te wypustki (ani przy czyszczeniu swojej) nigdy wagi nie zwróciłem uwagi, ot co :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...