Ejdzej Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 Witam, stoję przed następującym dylematem. Posiadam rower Kellys Quartz DSC obecnie z następującym osprzętem: Suport: SHIMANO Octalink cartridge Korby: SHIMANO M341 Octalink Przerzutka przód: SHIMANO Alivio Przerzutka tył: SHIMANO Deore Manetki: SHIMANO Alivio SL-M410 Rapidfire plus ilość biegów 24 Kaseta: SHIMANO CS-HG30-8 (11-32T) Rower ma przejechane około 15 tys. po drodze wymieniałem więcej niż raz kasetę i łańcuch, ale teraz już z tego napędu chyba za wiele nie będzie, jest mocno wyeksploatowany. Do wymiany kwalifikuje się korba, suport, kaseta, tylna przerzutka no i łańcuch, ale to oczywista oczywistość. Biorąc pod uwagę, że jestem zmuszony doinwestować rower zastanawiam się czy kupić powyższe elementy z grupy Alivio i pozostać przy ósemce czy może warto zainwestować w coś z wyższej pułki np. SLX czy Deore XT. Jeżdżę sporo ok. 7 tys. rocznie głównie na 50-70 km wycieczkach w 3/4 asfalt w 1/4 lasy, bez ekstremalnej jazdy XC, ale siłowo dosyć szybko:) Zaliczam się do grupy ludzi tych większych, 2m wzrostu i ~100kg, więc i rower dostaje trochę mocniej. Korba w zasadzie na każdym podjeździe gnie się niemiłosiernie. Przechodząc do sedna, czy osprzęt wyższej klasy w moim przypadku jest zasadny czy była by to przesada? Nie chodzi mi tu o odpowiedź w stylu jak cię stać to kup XT, tylko co będzie optymalnym rozwiązaniem. Przyznam, że np. w nowym 3x10, przynajmniej według reklam, podoba mi się ciaśniejsze z pasowanie przełożeń i że niby ich zmiana jest bardziej gładka, bo obecnie u mnie zmiana przełożeń pod obciążeniem przypomina pracę skrzyni biegów Zaporożca:) Wiem też, że korba Xt jest więcej warta od mojej ramy, ale ona ma 23,5 cala i genialną geometrię, więc jej nie zmienię dopóki jej nie połamię
kapi84 Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 Ja bym Ci polecił zestaw SLX'a Korba FC-M660 zintegrowany suport Kaseta HG-80 Łańcuch HG-73 co prawda jest to zestaw 9 rzędowy
dzidek Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 Jak już wymieniać to na lepsze Proponuję taki zestaw: - korba, suport - shimano slx - lekka, wytrzymała, skaczą nawet na niej w dirtach także xc bezproblemu wytrzyma - kaseta - SRAM PG-950 - podstawowy model srama pod 9 rzędowe przełożenie. Na allegro widze stoi także pg-980 za 100zł (nówka 240zł) znajomy ma i nie ma z nią żadnych problemów, dlatego jeśli chcesz zaoszczędzić to myślę, że ta aukcja to będzie dobry wybór - przerzutka - najlepszy stosunek ceny do jakości to SRAM X-7. Miałem ją przez rok i naprawdę polecam, wytrzymała choć kilka razy przy glenie dostała ostro, a i potem nie było żadnych problemów ze zmianą biegów - łańcuch - SRAM PC-991 lub tańsza wersja PC-971 Korba - 390zł allegro Kaseta - 240zł Przerzutka - 210zł Łańcuch - 120/80zł Całość: ok 930zł, sporo jednak taki zestaw na pewno posłuży długo i będzie niezawodny. Myślę, że warto będzie poszukać się za używkami w bdb stanie, mało używanymi, gdyż w ten sposób można naprawde sporo zaoszczedzić. Pozdrawiam
Mod Team Pixon Napisano 1 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 1 Czerwca 2011 Możesz pozmieniać cały osprzęt na lepszy, a pozostać przy napędzie 8 biegowym. Ja mam taką konfigurację gripy X.0, korba xt, przerz. xt/x.7, łańcuch xtr/xt i kasetę Sram. Jest to napęd 8 rz. poskładany z możliwie najlepszych komponentów. Póki co nie ładowałbym się w 9, tylko poczekał aż stanieje z powodu wprowadzenia na rynek napędu 10 rz.
marky5 Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 Ja również polecam SLX,może nie wszystko,ale na pewno korby. Jakością i masą nie odbiegają od XT,a są jednak znaczne tańsze,na żywo wydają się nawet solidniejsze od XT.Również kaseta i łańcuch według mnie wystarczjąca SLX.Mam już drugi taki zestaw i jest dobrze,fakt,że jestem 30 kilo mniejszy od ciebie,ale też sporo i szybko zasuwam. Manetki i przerzutki wolałbym już XT.
beskid Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 Nigdy nie dawaj wiary temu co piszą w reklamach. Muszą przecież trochę podkolorować aby sprzedać te coraz to nowsze „cudeńka” Co do napędu to widzę, że sporo jeździsz po szosie więc zadaj sobie pytanie czy na dotychczasowej kasecie wystarcza ci przełożeń. Sam mam gripy shimano, 8 rz. kasetę LX-a, tylną przerzutkę XT, korbę Deore i jestem bardzo zadowolony, nie mam żadnych problemów z płynną zmiana przełożeń.
kamfan Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 ja bym zdecydowanie przeszedl z 8 na 9, chocby dlatego ze 8 wychodzi z produkcji i nic wartego polecenia na 8 nie znajdziesz:) 10 nie polecam bo te napedy sie szybciej zuzywaja, m.in. z powodu slabszego lancucha rowniez polecam slx 3x9 + łańcuch xtr (lub podobnej klasy) dlaczego? zdecydowanie sztywniejsza korba HTII co przy twojej wadze jest baaardzo istotne - nie bedzie sie uginac podczas podjazdow, a wiec wieksza wygoda, efektywnosc pokonywania podjazdów, a oprocz tego lozyska w suporcie dluzej wytrzymaja; przerzutka z systemem shadow - duzo lepsza praca + mniejsza podatnosc na uszkodzenia; kaseta deore lub deore slx - wiekszej roznicy nie widze w trwalosci, z kolei najlepszy stosunek cena/jakosc to kaseta xt i tą zdecydowanie polecam lancuch zdecydowanie xtr - bo zuzycie napedu zalezy glownie od rozciagania sie lancucha; ogolnie uwazam ze jezeli chodzi o shimano to slx ma najlepszy stosunek cena/jakość, natomiast najlepszy stosunek (cena*waga)/jakosc to xt mam nadzieje ze pomoglem:)
Ejdzej Napisano 1 Czerwca 2011 Autor Napisano 1 Czerwca 2011 Dzięki temu forum znalazłem napęd 3x10 taniej niż 3x9, więc chyba pójdę w tą stronę. SLX 950zł, XT 1299zł. Różnica nie aż tak duża, można by powiedzieć, że mała biorąc pod uwagę inne oferty jakie znalazłem. Czy taką różnicę traktować jako okazję i iść w XT czy lepiej pozostać przy SLXie?
Mod Team Pixon Napisano 1 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 1 Czerwca 2011 Nie wiem czy nie aż taka duża różnica, jest to ponad 25% ceny, między XT a SLX. Czy to samo 25% przełoży się na wytrzymałość, wagę, funkcjonalność etc.
M333 Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 Napiszę jakbym co bym sam zrobił w takiej sytuacji. 1. pozostał bym przy 8rz; nie wierzę, że kasety 8 nagle znikną; rozważ jedynie zmianę stopniowania, być może 11-28 hg50 będzie lepsza do Twoich potrzeb 2. łańcuch pokroju hg50, czy connex 3. korba zintegrowana, deore m590 będzie dobra 4. przerzutka tył w konstrukcji shadow 5. linki i pancerze zamontuj nowe Powyższe komponenty kupisz za ok 500zł, może nawet z montażem. Zakładamy teraz pesymistycznie, że za 3 lata nie ma dostępu do części. W takie sytuacji kupujesz nowe manetki 3x9 i nowy łańcuch, reszta będzie pasować. Piszę to jako użytkownik dwóch rowerów z napędami 3x7(korba 22-32-42, kaseta 12-23) i 3x8 (korba 22-32-42, kaseta 11-28). Do takiego stylu jazdy jak opisałeś nic ponad 3x8 nie jest potrzebne. Ósemka ma też jedną _niewątpliwą_ zaletę nad 3x9: mniejsza podatność na rozregulowanie, luzy- z racji na większe odległości pomiędzy zębatkami w kasecie. Niektórzy piszą też, że trwałość większa, ale ja się pod tym nie podpisuję.
afly Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 Osobiście wybrałem w tym roku napęd 8-biegowy. Korba jakaś na Octalink Kaseta Shimano HG-50 Manetki Sram X-7 (u mnie ekonomiczny mix tył Sram X-7 / przód Sram 9.0) Przerzutka tył Sram X-7 2010 Łańcuch Wippermann Connex 804
berkas97 Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 Jak już wymieniać to na lepsze Proponuję taki zestaw: - korba, suport - shimano slx - lekka, wytrzymała, skaczą nawet na niej w dirtach także xc bezproblemu wytrzyma - kaseta - SRAM PG-950 - podstawowy model srama pod 9 rzędowe przełożenie. Na allegro widze stoi także pg-980 za 100zł (nówka 240zł) znajomy ma i nie ma z nią żadnych problemów, dlatego jeśli chcesz zaoszczędzić to myślę, że ta aukcja to będzie dobry wybór - przerzutka - najlepszy stosunek ceny do jakości to SRAM X-7. Miałem ją przez rok i naprawdę polecam, wytrzymała choć kilka razy przy glenie dostała ostro, a i potem nie było żadnych problemów ze zmianą biegów - łańcuch - SRAM PC-991 lub tańsza wersja PC-971 Korba - 390zł allegro Kaseta - 240zł Przerzutka - 210zł Łańcuch - 120/80zł Całość: ok 930zł, sporo jednak taki zestaw na pewno posłuży długo i będzie niezawodny. Myślę, że warto będzie poszukać się za używkami w bdb stanie, mało używanymi, gdyż w ten sposób można naprawde sporo zaoszczedzić. Pozdrawiam Ja też polecam ten zestaw, ale z kasetą Shimano HG-50. Pozdro
beskid Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 ja bym zdecydowanie przeszedl z 8 na 9, chocby dlatego ze 8 wychodzi z produkcji i nic wartego polecenia na 8 nie znajdziesz:) Nie pisz na przyszłość takich głupot. To, że coś przestaje być produkowane nie znaczy, że zaraz ma zniknąć z rynku. Nie jesteś chyba lobbystą producentów ??? Posiadam 8 rz. napęd i co mam zaraz robić zapasy bo za kilka lat niczego już nie dostanę??? Jeszcze dziś w dobrze zaopatrzonych sklepach można dostać dobre komponenty pod 7-ke, której używałem jak choćby nie tak dawno wypatrzoną tylną piastę STX-a RC.
psawicki Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Na pewno warto wymienić korbę na SLX. Korba XT nic ciekawego nie wnosi oprócz małej różnicy w wadze. Za to najmniejszą zębatke ma z aluminium (SLX ma stalową), więc się prędzej zużyje. Można wprawdzie potem kupić tę z SLX'a, która jest znacznie tańsza, no ale i tak nie wiem po co dopłacać do XT. Łożyska są zdaje mi się w obu korbach dokładnie te same. Korbę warto kupić, bo to jest nieprzyjene uczucie jak korba się gnie, a można ją długo użytkować. Jak się zużyje suport, to wymienia się go za 100zł na suport Accenta, gdzie są standardowe łożyska maszynowe, które sa po kilka zł. Blaty też są wymienne. Co do reszty, to patrząc od strony czysto ekonomicznej nie bardzo widzę sens przechodzenia na 9 lub 10. Poza tym na 9 można przejść w każdej chwili nie wymieniając już przerzutki i korby. Nie zmienia to faktu, że sam przeszedłem ostatnio na 9, ale to jest hobby, więc patrzy się nie tylko na stronę ekonomiczną. W każdym razie ja sobie kupiłem łańcuch i kasetę XT z założeniem, że jakby co, to w kasecie zmienię tylko najmniejsze koronki. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Co do zmiany pod obciążeniem, to powinno się tego tak czy owak unikać, ale owszem, czasem jest taka konieczność, tylko raczej w trudnym terenie, a napisałeś, że większość to szosa.
Ejdzej Napisano 2 Czerwca 2011 Autor Napisano 2 Czerwca 2011 Zamówiłem 3x10 SLXa za 950zł. Cena w zasadzie ta sama co za 3x9, a znając podejście Shimano to i 9 ukatrupią
lukas85 Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Nowy, wypasiony rower na 9 biegowym slx, a stary zostawic jako rower treningowy/zimowy
Ejdzej Napisano 2 Czerwca 2011 Autor Napisano 2 Czerwca 2011 Kupno nowego roweru było by chyba bez sensu. Jak zaznaczyłem w pierwszym poście geometria i wielkość jest idealna, sprawdzałem wiele rowerów, ale ten mi "leżał" najlepiej. W zimie to się na nartach jeździ, a nie na rowerze Co nie zmienia faktu, że zakup dokonany z pomocą forumowiczów:)
kamfan Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Nie pisz na przyszłość takich głupot. To, że coś przestaje być produkowane nie znaczy, że zaraz ma zniknąć z rynku. Nie jesteś chyba lobbystą producentów ??? Posiadam 8 rz. napęd i co mam zaraz robić zapasy bo za kilka lat niczego już nie dostanę??? Jeszcze dziś w dobrze zaopatrzonych sklepach można dostać dobre komponenty pod 7-ke, której używałem jak choćby nie tak dawno wypatrzoną tylną piastę STX-a RC. LOL :wallbash: To przejdz sie po sklepach i popytaj np. o 8rz. XT lub XTR, wcale nie tak prosto je znaleźć, więc jak potrzebujesz kasety na już np. po mega błotnistym maratonie to nieraz jest problem. Już nie wspomnę o cenach, bo okazje na te kasety trafiają się rzadko - są raczej w średnich cenach (9 rz. prawie nowe można bardzo tanio kupić), problemy z dostępnością wymiennych zębatek to też według ciebie drobnostka...??? ja to przerobiłem na sobie, więc się lepiej zastanów co piszesz, bo może nie każdy ma czas o ochotę chodzić po wszystkich sklepach w okolicy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.